• PRODUKTINFORMATION
 • Releasedatum:
 • 25 mars 2011
 • Onlinestöd:
 • Ja

Nintendo 3DS

Upplev äkta 3D utan extra glasögon.

se_forklaring_n3ds

Det här ingår alltid i Nintendo 3DS-paketet

 • Nintendo 3DS, inklusive förinstallerad mjukvara (se stycket "Massor av inbyggd mjukvara" längre ned)
 • Dockningsstation för uppladdning av batteriet
 • AC-adapter (fungerar givetvis att stoppa in direkt i konsolen utan att använda dockningsstationen)
 • Förlängbar pekpenna till pekskärmen
 • Ett 2GB SD-kort
 • Sex stycken AR-kort (AR = Augmented Reality)
 • Instruktionsbok, snabbstartsguide och garantibroschyr

Det här kan du göra med Nintendo 3DS

 • Spela alla Nintendo 3DS-spel
 • Spela alla Nintendo DS-spel*
 • Använda som videokamera eller vanlig kamera och spela in film eller ta kort i 3D eller 2D med Nintendo 3DS Camera
 • Titta på YouTube med den dedikerade YouTube-applikationen
 • Lyssna på musik och spela in egna ljud med den inbyggda musikspelaren Nintendo 3DS Sound
 • Ladda ned ny data automatiskt medan konsolen är ihopfälld (Sleep Mode) både lokalt (StreetPass) och online (SpotPass)
 • Skicka meddelanden (text, bilder och ljud) till dina Nintendo 3DS-vänner med Nintendo Letter Box (i dagsläget fungerar den här funktionen endast lokalt)
 • Spela online mot folk från hela världen! Samla upp till 100 vänner i Friend List. Ser du att en kompis kör ett spel online? Hoppa in i hans eller hennes spel direkt via din Friend List!**
 • Kommunicera med andra spelare i Miiverse (ett forum för Nintendo 3DS- och Wii U-ägare där det bara diskuteras spel). För att kunna skriva och rita inlägg i Miiverse måste du ha ett Nintendo Network ID. Har du redan ett NNID på Wii U kan du länka det till din Nintendo 3DS. Miiverse kan användas samtidigt som du har ett spel igång!
 • Handla unika spel, titta på nya speltrailers och betygsätt titlar du själv har provat (och se vilka spel som är populära) i onlineaffären Nintendo eShop
 • Titta på 3D-videoklipp i Nintendo Video
 • Surfa på Internet med den inbyggda webbläsaren Internet Browser (lämpar sig bäst för enkel aktivitet som mejl och liknande)
 • Utnyttja multitasking för att pausa mitt under spelet och kolla upp problemlösning online med webbläsaren, se vilka vänner som är online för tillfället i Friend List, skriv ned anteckningar i Game Notes, kommunicera med andra spelare i Miiverse eller läs meddelanden som Nintendo skickar ut i Notifications - allt medan spelet fortfarande är igång!

Spelen alltid viktigast

Det viktigaste är förstås det som står överst, nämligen spelen. Nintendo har många välkända karaktärer och serier som de själva har kontroll över, till exempel Super Mario, Pokémon, Zelda, Metroid, Kirby och Donkey Kong. Det betyder att flera av de bästa Nintendo 3DS-spelen är exklusiva för konsolen - du hittar inte spel som SUPER MARIO 3D LAND, Super Pokémon Rumble eller The Legend of Zelda: Ocarina of Time 3D på något annat format!

* Alla Nintendo DS-spel fungerar fullt ut förutom de titlar som använder sig av Game Boy Advance-facket (till exempel Guitar Hero-spelen), eftersom Nintendo 3DS saknar ett sådant.

** Gamla Nintendo 3DS-spel drar inte nytta av den här funktionen. Mario Kart 7 var det första spelet som utnyttjade den.

Äkta 3D utan glasögon eller 2D - valet är ditt

Precis som namnet antyder har Nintendo 3DS en 3D-skärm som klarar att återge grafiken i äkta 3D utan att du som användare måste ta på dig ett par extra glasögon. Du kan när som helst justera styrkan på 3D-effekten steglöst, en mycket praktisk funktion då alla människor upplever 3D på olika sätt. Med detta 3D-reglage kan du ställa in 3D-effekten så att den passar just dina ögon - och vill du hellre spela i 2D är det bara att dra ned reglaget helt. Detta kan göras hur mycket som helst och när som helst under spelets gång!

Vad betyder "3D" egentligen?

3D kan betyda två olika saker. Det kan vara så att spelet erbjuder 3D-världar som låter spelaren röra sig fritt, och det kan innebära en 3D-effekt som gör att man ser djupet i grafiken. 3D-grafik med polygoner (tredimensionella världar) har funnits länge, men få maskiner klarar av att visa äkta 3D-djup - grafiken blir istället lika platt som skärmen den visas på.

Nintendo 3DS är den enda spelkonsolen som klarar av att visa 3D utan extra glasögon. Så istället för att titta på en platt skärm ser det ut som om du tittar ut genom ett fönster när du spelar Nintendo 3DS! Karaktärer och föremål får ett fantastiskt djup och en naturlig rundhet istället för att se inklistrade ut. Dessutom ser det ibland ut som att grafiken sticker ut några centimeter utanför skärmen - men du kan förstås inte ta på den!

Två skärmar är som gjort för 3D

En 3D-skärm visar inte bara ett otroligt djup i bilden, utan låter även objekt och föremål sticka ut ur skärmen. Om du då ska använda dina fingrar för att trycka på virtuella knappar på 3D-skärmen kommer de att "växa in" i grafiken. Resultatet blir att 3D-illusionen drastiskt försämras och din spelupplevelse likaså.

På Nintendo 3DS sitter 3D-skärmen klart avgränsad med ett stort, svart område runt omkring sig (oavsett färgen på konsolen), vilket förstärker 3D-effekten. Den undre pekskärmen påverkar således inte 3D-effekten på något sätt, vilket betyder att du kan spela med pekskärmskontroll utan att förstöra 3D-illusionen. Detta är Nintendo 3DS helt ensam om på marknaden.

Gyroskop och rörelsesensor

Med hjälp av den här tekniken känner Nintendo 3DS av hur du lutar och vinklar konsolen. I det inbyggda spelet Face Raiders siktar du genom att luta konsolen i olika riktningar, och det fungerar otroligt bra med blixtsnabb respons!

Precisionen är lika bra som Wii MotionPlus/Wii Remote Plus, vilket betyder att Nintendo 3DS känner av minsta rörelse samt hur snabbt du rör den.

Massor av inbyggd mjukvara 

Nintendo 3DS har många inbyggda funktioner och program som är till för att du ska lära känna hårdvaran och dess funktioner lite bättre. Här presenterar vi den inbyggda underhållningen:

Face Raiders

Augmented Reality

Mii Maker

StreetPass Mii Plaza

Activity Log och Play Coins

Nu är måttet rågat!

Och så här mäter Nintendo 3DS (cirka):

 • Bredd: 13,46cm
 • Längd: 7,37cm
 • Tjocklek: 2,03cm
 • Vikt: 226,8 gram

Spela klassiska spel på Nintendo 3DS!

Virtual Console-tjänsten finns i Nintendo 3DS också (förutom i Wii då)! Det betyder att du kan köpa och ladda ned klassiska spel och spela dem på Nintendo 3DS! Hittills finns utvalda NES-, Game Boy-, Game Boy Color- och Game Gear-spel representerade.

Spelkort

Nej, vi menar inte ruter knekt och hans vänner! Spelkort är benämningen på Nintendo 3DS-spelen (motsvarighet till kassetter och skivor). Storleken på spelkorten varierar mellan 2GB och 4GB.

Ett och samma fack tar spelkort både för Nintendo 3DS och Nintendo DS!

Knappar

A-, B-, X-, Y-, L-, R-, SELECT- och START-knappar. Så långt inget märkvärdigt. Men Nintendo 3DS har även en analog styrplatta för bättre kontroll i 3D-spel. Det klassiska styrkorset är placerat under styrplattan.

Så här fungerar den nya, analoga styrplattan

Tänk platta. Inte spak. Du lutar inte styrplattan, utan för den inom ett cirkelformat område med analog styrning och precision. Det är ungefär samma känsla som att med tummen föra runt en guldtia på ett välpolerat bord, förutom att styrplattan alltid går tillbaka till ursprungsläget i mitten när du släpper den.

SD-kort

Precis som Nintendo DSi stöder Nintendo 3DS SD-kort för olika syften. Ett kort på 2GB medföljer när du köper konsolen, men självklart kan du uppgradera om du behöver mer minne. Nintendo 3DS är kompatibel med alla SD- och SDHC-kort, vilket betyder att den maximala storleken på ett kort är 32GB. Större SD-kort än så (SDXC) kan konsolen inte läsa.

Kraftfullare grafik

Nintendo 3DS har betydligt bättre grafik än Nintendo DS och överträffar Wii när det gäller skuggor och ljussättningar! Titta bara på Monster Hunter 3 Ultimate som har riktiga figurskuggor istället för de enkla, runda skuggorna som finns i Wii-spelet Monster Hunter Tri.

Regionslåst

Observera att Nintendo 3DS är regionslåst. Regionerna som den är indelad i är Japan, Amerika och Europa/Australien. Det betyder att Nintendo 3DS-konsolen och Nintendo 3DS-spel inte kan blandas över dessa regioner. En Nintendo 3DS som är köpt i Europa kan till exempel inte spela spel som är köpta i Japan eller Amerika. Regionslåsningen finns eftersom varje region har sina egna språk, åldersrekommenderingar, Parental Control-funktioner och lagar. Dessutom har varje region specifika onlinefunktioner.

Aktuell systemversion och varning för tillbehör och program som inte är licensierade av Nintendo

Den aktuella systemversionen ser du om du klickar på skiftnyckeln i huvudmenyn (System Settings). Se till att alltid ha den senaste versionen för att kunna spela alla nya spel utan problem!

För att uppdatera din Nintendo 3DS till den senaste systemversionen måste din konsol vara ansluten mot Internet. Vissa spel (till exempel SUPER MARIO 3D LAND och Mario Kart 7) har en uppdatering inbyggd, och de startar inte förrän du tillåter uppdateringen genomföras.

Vill du läsa mer om hur du uppdaterar din Nintendo 3DS online klickar du bara på länken uppe till höger!

Varken Nintendo eller Bergsala tar något ansvar om din Nintendo 3DS skulle gå sönder på grund av att du använt tillbehör eller program som inte är licensierade av Nintendo.

VARNING

Det finns en liten risk att den stereoskopiska 3D-effekten kan orsaka synskador hos barn som är sex år eller yngre. Vi rekommenderar:

 • Om barn som är sex år eller yngre har tillgång till systemet bör föräldrar eller vårdnadshavare omöjliggöra visningen av 3D-bilder med hjälp av funktionen Parental Controls. Se till att du som förälder startar upp Nintendo 3DS-systemet och gör de nödvändiga inställningarna innan du låter ditt barn använda den. När inställningarna väl är gjorda har den lilla risken helt eliminerats och ditt barn kan spela helt utan bekymmer (dessa inställningar behöver bara göras en gång)!
 • Kolla in Nintendo 2DS, en spelkonsol som klarar av att spela alla Nintendo 3DS-spel men som inte har någon 3D-skärm.

Tillgängliga färger och paket

Nintendo 3DS finns i färgerna Cosmos Black, Aqua Blue, Metallic Red, Coral Pink och Ice White. Se detaljerade bilder till höger!

Nintendo 3DS finns i flertalet officiella paket ("bundles" om man vill vara internationell) som innehåller mer än bara konsol och manual:

The Legend of Zelda 25th Anniversary Limited Edition (25 november 2011)

 • Svart Nintendo 3DS-konsol med Zelda-emblem
 • Spelet The Legend of Zelda: Ocarina of Time 3D (inklusiva dubbla omslag)

SUPER MARIO 3D LAND PACK (25 november 2011)

 • Vintervit Nintendo 3DS-konsol
 • Spelet SUPER MARIO 3D LAND

Nintendogs + Cats Pink Pack (18 november 2011)

 • Korallrosa Nintendo 3DS-konsol
 • Spelet nintendogs + cats: Golden Retriever & New Friends

Tänk på att det finns Nintendo 3DS XL-paket också, dessa hittar du på Nintendo 3DS XL-sidan!

Dela |