• PRODUKTINFORMATION
  • Konsol:
  • Nintendo 3DS
  • Releasedatum:
  • 12 oktober 2012

Pokémon Dream Radar

Exklusivt för Nintendo eShop, men kompatibelt med Nintendo DS-titlarna Pokémon Black Version 2 och Pokémon White Version 2!

Leta efter nya Pokémon i Interdream Zone!

Pokémon Dream Radar är en helt ny Pokémon-upplevelse som bara är möjlig på Nintendo 3DS! Med hjälp av kamerorna, rörelsesensorn och Augmented Reality-teknik förflyttar du din Nintendo 3DS och riktar den mot olika områden i din omgivning. Tänk dig att din Nintendo 3DS är en kamera och att du ska fota olika saker som finns runt omkring dig. Men istället för att fota ska du i Pokémon Dream Radar skjuta en speciell stråle på dina mål!

Och målen då? Jo, målen i Pokémon Dream Radar är drömmoln! I spelet, som är på engelska, kallas de för Dream Clouds och är vanligtvis rosa. När du skjuter ett moln löses det upp och bilder ett antal olika Dream Orbs som du snabbt som attan måste skjuta för att få dem innan de försvinner! Dream Orbs fungerar som spelets valuta. Uppgraderingar finns att köpa som exempelvis gör så att fler drömmoln dyker upp eller gör din stråle starkare och effektivare.

En del drömmoln kan innehålla föremål eller Pokémon

Det finns dessutom moln som är gulaktiga - dessa kan innehålla både Pokémon och föremål! Du kanske undrar hur moln kan innehålla Pokémon, men det förklaras med att Interdream Zone är en plats som länkar den vanliga världen med drömvärlden. Ibland hamnar Pokémon i Interdream Zone och som assistent till professor Burnet är det din uppgift att ta reda på mer om detta diffusa förhållande mellan Pokémon och drömvärlden! Hur som helst, skjuter du ett gulaktigt moln kan en sekvens komma att inledas där du måste fånga Pokémon eller föremålet som döljer sig inom ljuscirkeln innan tiden tar slut.

Ljuscirkeln, som kan dyka upp när du skjuter ett gult moln, rör sig snabbt åt olika håll så det gäller att hänga med och förflytta din Nintendo 3DS så att du hela tiden har ljuscirkeln i sikte! Om du lyckas fylla hela mätaren (den fylls på ju mer du skjuter ljuscirkeln) innan tiden tar slut får du den Pokémon eller det föremål som fanns inuti!

Extensions ger nya möjligheter

Det finns även något som kallas Extensions, och dessa är nödvändiga om du vill ta dig vidare i spelet. Till en början kan du bara välja Basic Extension, men ju bättre Extensions du väljer, desto bättre föremål och mer svårfångade Pokémon kommer du att hitta! Det krävs ett visst antal Dream Orbs varje gång du väljer en Extension som kostar - så börja samla Dream Orbs! Om du tycker att förklaringen var otydlig kan du se Extensions som olika banor i spelet.

Trots att Pokémon Dream Radar använder AR-teknik behöver du inget AR-kort för att spela det!

Spela lite åt gången!

Pokémon Dream Radar är ett spel som gör sig bäst i små doser. Drömmolnen försvinner när du skjuter dem, och när alla är borta måste du vänta ett tag innan du kan spela igen. Vi rekommenderar att du väntar cirka en timme, men är du otålig och har gott om Play Coins kan du använda dessa för att fylla på antalet drömmoln! Tänk dock på att även metoden med Play Coins har sina begränsningar - du kan bara använda den tre gånger per dag.

Få tag i nya Pokémon och föremål och för över dem till Pokémon Black Version 2 och Pokémon White Version 2

Pokémon och föremål från Pokémon Dream Radar kan föras över till Pokémon Black Version 2 och Pokémon White Version 2!

Pokémon som fångas i Pokémon Dream Radar kan ha gömda förmågor som inte finns i Pokémon Black Version 2 och Pokémon White Version 2, och många av föremålen du kan skaffa i Pokémon Dream Radar går inte att få tag på i Nintendo DS-spelen. Det du behöver för att göra den här överföringen är:

  • Nintendo 3DS eller Nintendo 3DS XL
  • Pokémon Black Version 2 eller Pokémon White Version 2
  • Pokémon Dream Radar

Rent praktiskt behöver du bara se till att du har spelkortet för Pokémon Black Version 2 eller Pokémon White Version 2 isatt i din Nintendo 3DS, sedan är det bara att överföra de Pokémon och föremål du fått tag på i Pokémon Dream Radar till Nintendo DS-spelen!

Dela |