• PRODUKTINFORMATION
 • PEGI:
 • 12plus
 • Konsol:
 • Nintendo 3DS
 • Distributör:
 • Bergsala
 • Releasedatum:
 • 6 december 2013

Scribblenauts Unlimited

Spelet där dina ord blir till liv och där din fantasi är det bästa vapnet!

Rädda din stackars syster från en förbannelse

I spelets intro får vi lära oss att Maxwell fått ett magiskt anteckningsblock som förvandlar allt han skriver till riktiga objekt. När han och hans syster sedan möter en gammal man som ber om mat får Maxwell en rolig idé och ritar ett skriver "rotten apple" (ruttet äpple) som han ger till mannen. Den gamle gubben uppskattar inte skämtet utan kastar en förbannelse på Maxwells syster, som gör att hon sakta men säkert förvandlas till sten.

Det enda sättet att bryta den hemska förbannelsen är att samla Starites som skapas av andras lycka. Maxwell ger sig ut i vida världen där han möter massor av både människor och djur som behöver hjälp. Det magiska anteckningsblocket kommer väl till pass för att göra nytta!

En öppen värld som låter fantasin flöda fritt

Tidigare spel i Scribblenauts-serien har alltid varit uppbyggda så att du går från en nivå till en annan, men Scribblenauts Unlimited bjuder på en stor, öppen värld där du själv är fri att utforska alla 41 nivåer spelet har att erbjuda.

Spelflödet går till så att Maxwell måste hjälpa människor och djur som han möter under resans gång för att samla Starites - dessa föremål skapas av andras lycka vilket betyder att det lönar sig för Maxwell att använda sitt magiska anteckningsblock för goda gärningar istället för till att skriva "money" och "cute girls"!

Till exempel kommer han bege sig till storstaden för att fånga en tjuv och resa till en tropisk ö för att hjälpa ett skeppsbrutet par - men exakt hur hjälpen utförs är upp till dig och din fantasi! Du måste plita ned de föremål som behövs i olika situationer för att lösa det aktuella problemet. Lyckas du göra människor glada blir du belönad med Starites (eller Starites-skärvor) som hjälper din syster att vända förbannelsen.

Större än någonsin

Scribblenauts Unlimited är större än sina föregångare och innehåller 50 Starites och 500 Starite-skärvor att samla, vilket leder till över 20 timmars speltid.

Världens bästa engelskalektion

För att lyckas i det här spelet måste du skriva in mängder med ord på engelska. Med en negativ inställning kan det ses som ett hinder för yngre spelare, men med en positiv inställning och en vuxens hjälp kan det innebära världens bästa engelskalektion där barnet direkt ser vilka föremål eller objekt ordet som det nyss skrev in resulterar i. Att leka in kunskap är en välbeprövad och effektiv metod!

Exklusivt för Nintendo 3DS-versionen

StreetPass

Har du problem att lösa spelets pussel? Aktivera StreetPass och få ledtrådar från andra spelare i skolan, på jobbet eller på spelträffen!

3D-sekvenser

För första gången för ett Scribblenauts-spel kan du se mellansekvenser renderade i äkta 3D!

Dela |

 • FILMER
 • Viktigt meddelande

  Tänk på att 3D-effekten endast går att se på Nintendo 3DS. Alla bilder och filmer från Nintendo 3DS-spel på den här sajten är tagna i 2D-läge.