• PRODUKTINFORMATION
 • Genre:
 • Barnvänligt
 • PEGI:
 • 3plus
 • Konsol:
 • Nintendo 3DS
 • Antal spelare offline:
 • 1
 • Utgivare:
 • Nintendo
 • Distributör:
 • Bergsala
 • Releasedatum:
 • 18 november 2011
 • Övrig information:
 • Även via Nintendo eShop

SUPER MARIO 3D LAND

Går det att kombinera det klassiska Mario-upplägget som alla kan spela med fräsch 3D som tillför nya perspektiv och möjligheter? Jadå, om konsolen heter Nintendo 3DS!

Du som har en Nintendo 3DS kan se bilder från spelet i 3D här!

Öppna bara webbläsaren och surfa in på den här sidan (http://www.nintendo.se/3DS/spel/super-mario-3d-land) med din konsol. Klicka på nedanstående länkar så får du upp bilderna i 3D!

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29

Som att spela ett 2D-spel i 3D

Få spel har blivit så populära som New Super Mario Bros. till Nintendo DS, mycket tack vare att spelet höll sig till det klassiska Mario-konceptet med tvådimensionella banor och lättbegriplig spelkontroll. Frågan är då om det går att göra ett Mario-spel i 3D som är lika lättspelat som de äldre titlarna och samtidigt lika häftigt och nyskapande som Super Mario Galaxy-spelen till Wii? Nintendo bevisar att det fungerar i SUPER MARIO 3D LAND!

SUPER MARIO 3D LAND påminner vid en första anblick om Super Mario Galaxy 2 med sina öppna världar och all frihet som hör till, men tittar du närmare märker du snart att banorna i Nintendo 3DS-spelet är mycket mindre men fler till antalet. Det gör att du slipper gå vilse eller fundera på vad som ska göras härnäst. Det största problemet för barn och ovana spelare i Super Mario Galaxy 2 var just att världarna var så stora och öppna att det var lätt att tappa bort sig.

Klassiskt gameplay, modern 3D-grafik

Nintendo 3DS-titeln kombinerar alltså ett klassiskt upplägg med små, korta banor (väldigt många till antalet) som ger bra översikt och lättbegripliga mål, med den senaste 3D-grafiken som får New Super Mario Bros. att se stenåldersmässigt ut i jämförelse. Som alltid när det gäller Nintendo är det inte heller bara yta, utan 3D-grafiken fyller en praktisk funktion också. Aldrig tidigare har det varit så här lätt att bedöma avstånd mellan olika plattformar som svävar i luften, eller se exakt hur långt in i bild fienderna befinner sig. Med andra ord är 3D-effekten en anledning varför SUPER MARIO 3D LAND är så lättspelat trots att det ritar upp 3D-världar som i vanliga fall kan ställa till problem för nybörjare.

När det gäller spelkontrollen styr du Mario som förr i tiden. Han kan bara röra sig i åtta olika riktningar och vill du springa fortare måste du hålla in en knapp. Du kanske tycker det är ett märkligt val att lägga in begränsad, digital kontroll i ett spel som faktiskt har 3D-banor, men banorna är förstås designade med spelkontrollen i åtanke och för det mesta kan du bara röra dig längs en bestämd bana. Tänk "från punkt A till punkt B" så får du en bra uppfattning om hur banorna i SUPER MARIO 3D LAND är designade.

Power ups och kartskärmen

SUPER MARIO 3D LAND hämtar minst en gammal hederlig power up från Super Mario Bros. 3, nämligen Tanooki Mario! Det är en tvättbjörnsliknande dräkt som ger Mario möjlighet att sväva korta stunder i luften samt vispa till fiender med svansen. Huruvida han fortfarande kan förvandla sig till en staty är dock oklart...

Spelets kartskärm (eller hub som det ofta kallas idag) är precis lika enkel som i New Super Mario Bros. och låter dig gå fram bana till bana utan att irra omkring i ett stort område med massor av olika ingångar.

Hjälp för dig som behöver

Alla är inte lika duktiga på att spela som den genomsnittlige tonårskillen. Nintendo har lagt in ett hjälpsystem som är uppdelat på två olika delar. Förlorar du fem Mario på samma bana dyker det upp ett superlöv som ger dig kraften att besegra alla fiender enbart genom att springa in i dem. Förlorar du tio Mario på samma bana dyker den klassiska P-vingen från Super Mario Bros. 3 upp! Den låter dig visserligen inte flyga, men väl warpa till banans slut.

Kom ihåg att ingen tvingar dig att använda dessa hjälpmedel! Att superlövet och p-vingen dyker upp på banorna betyder inte att du måste använda dem!

 • SUPER MARIO 3D LAND finns bara till Nintendo 3DS - det går inte att få tag på till någon annan plattform
 • Utnyttjar StreetPass

10/10
"Nintendo har länge varit tydliga med att spelglädjen alltid kommer först, allt annat är underordnat."

"Jag har spelat det på kontoret, i sängen, vid matbordet och på flera andra ställen jag förmodligen inte borde spela, men inte kunde låta bli (Intressant, berätta gärna mer /red.anm.)."
- Eurogamer.se

5/5
"... 'Super Mario 3D Land' är inte bara formatets absolut bästa titel, det är ett av årets vassaste spel. Alla kategorier."
- Sydsvenskan

9/10
"Ingen som sett svampar och goombas sticka ut ur skärmen kan påstå att stereoskopisk 3D är en onödig gimmick."
- LEVEL

9/10
"Super Mario 3D Land är helt enkelt inte ämnat för något annat än stereoskopisk 3D som inte bara bidrar till den primära spelbarheten utan dessutom jämnar ut grafiken på ett sätt som övriga 3DS-spel bör - och lär - ta lärdom av."
- Gamereactor

4/5
- Gomorron Sverige

5/5
- Gameplay

5/5
"...for once, I actually preferred playing a game in 3D."
- GamePro

9,5/10
"I kept the 3D slider up most of the game, since the levels pop to life with added depth and plenty of effects."
- Game Informer

9,5/10
"Super Mario 3D Land represents the first 3DS title to fully make use of the system’s capabilities."
- IGN

9/10
"Super Mario 3D Land wears that '3D' with pride. Constant camera shifts frame the action in the most pleasing 3D way."
- CVG

9/10
"You could wish for 3D Land to be a little more challenging in places, then, but you couldn't wish for it to be any denser, any more imaginative, or any more daring."
- Eurogamer

Dela |

 • Viktigt meddelande

  Tänk på att 3D-effekten endast går att se på Nintendo 3DS. Alla bilder och filmer från Nintendo 3DS-spel på den här sajten är tagna i 2D-läge.