• INFORMATION
 • Konsol:
 • Nintendo 3DS

Retrospelsmässan 2012

18 april 2012

Ta med din Nintendo 3DS och tävla med StreetPass!

Allmänt om mässan

Bergsala anordnar en StreetPass-tävling på Retrospelsmässan där alla Nintendo 3DS-ägare har chans att vinna Resident Evil Revelations, Kid Icarus: Uprising+Promo Pack 1 eller MARIO TENNIS OPEN till sin konsol (se priserna bland bilderna till höger)!

Retrospelsmässan äger rum 10:00-18:00 den 28 april i Gamlestadens Medborgarhus i Göteborg och är förstås mycket mer än Bergsalas StreetPass-tävling. Mässan får besök av bland andra cosplayern Pixelninja och vinnaren av Nintendo-SM 1992 Laurence Kollberg! Du som var med då det begav sig kanske minns Nintendo Magasinets reportage från Nintendo On Tour 1992 och segraren Laurent Kollberg (han har bytt namn). Retrospelsmässan kommer hålla en tävling som är snarlik den som skedde 1992, och vinnaren i denna tävling får möta Laurence i en slags "drömfinal"! Har du det som krävs för att få utmana 1992 års svenska Nintendo-mästare?

Missa inte heller den rafflande Super Mario Bros.-tävlingen där du ska ta dig i mål på World 1-1 så snabbt som möjligt i kvalet.

Inträdespriset till mässan är 70 kronor. Är du under 13 år går du in gratis, men måste komma tillsammans med målsman.

Vill du veta mer om vad som händer på årets upplaga av Retrospelsmässan klickar du bara på länken till höger för att komma till deras sajt!

Ställ dina frågor till Laurence Kollberg!

Bergsala har fått en intervju med Laurence Kollberg efter det att tävlingen Super Nintendo Campus Challenge 1992 är avslutad på Retrospelsmässan. Har du några frågor du gärna vill ställa till vinnaren av Nintendo-SM 1992? Mejla frågorna till:

info@bergsala.se

Vi kommer ta med så många frågor vi hinner.

Så här går StreetPass-tävlingen till

Under mässdagen kommer tre personer från Bergsala gå runt och använda StreetPass. Får du en StreetPass Hit från någon eller flera av dessa personer kommer deras Mii-figurer att avslöja en kod. Denna kod skickar du i ett mejl till info@bergsala.se tillsammans med namnet på din egen Mii samt en motivation till varför just du ska vinna spelet i fråga!

Spelet du har chans att vinna beror på vem från Bergsala du får en StreetPass Hit ifrån. En av personerna har en kod för Kid Icarus: Uprising, en annan har koden för Resident Evil Revelations och den tredje har koden för MARIO TENNIS OPEN. Mii-figurernas namn avslöjar vilket spel deras kod gäller.

Så här gör du för att få det tekniska att fungera

Du måste ha en Nintendo 3DS, och den trådlösa funktionen måste vara påslagen (den gula lampan på konsolens högra sida lyser/blinkar när funktionen är på). Kolla bland bilderna till höger för steg-för-steg-instruktioner. Följer du dessa steg kan du vara säker på att din Nintendo 3DS är klar att ta emot StreetPass Hits!

Tänk på det här när du skickar mejlet med tävlingsbidraget

 • Vi ber dig uppge namn- och adressuppgifter direkt så slipper vi fråga efter dem om vi skulle utse dig till en av vinnarna. Namn- och adressuppgifterna kommer endast användas för att skicka priset till dig, och inte sparas eller användas i något annat syfte.
 • Du måste uppge namnet på din egen Mii, alltså den Mii du hade registrerad i StreetPass Mii Plaza då du gick omkring på Retrospelsmässan. Detta för att undvika potentiellt fusk i tävlingen.
 • Du måste självklart uppge minst en av koderna som du fick av Bergsalas Mii-figurer.
 • Utöver detta måste du även hitta på en motivation som berättar varför just du ska vinna spelet i fråga. Motivationen behöver inte nödvändigtvis bestå av text, den kan också skickas i form av en kreativ bild som visar hur mycket du suktar efter spelet. Text och bild tillsammans går givetvis bra det med.
 • När det gäller eventuella bilder du skickar in för att visa din motivering förbehåller Bergsala rätten att visa de vinnande bilderna på nintendo.se samt i veckobrevet om det skulle bli aktuellt.
 • Du kan skicka in tre koder och tre olika motivationer om du vill, men ingen kan vinna fler än ett av spelen.

Sista datum att skicka in bidrag till den här tävlingen är den 6 maj 2012!

Dela |

 • BILDER
 • Steg 1 - Skapa och spara en Mii i Mii Maker.
 • Steg 2 - Gå därefter in i StreetPass Mii Plaza.
 • Steg 3 - Välj "Settings".
 • Steg 4 - Här aktiverar du StreetPass (se till att det står "StreetPass On").
 • Steg 5 - Stanna kvar i menyn och gå in under "Other Options".