Intervju med vinnaren av Nintendo Grand Slam 2015

8 april 2016

Vi på Nintendo.se har intervjuat Jens Hallberg från Örebro, som vann tävlingen Nintendo Grand Slam 2015 och ett av våra häftigaste och största prispaket någonsin. Det sammanlagda värdet på vinsten uppgår till över 30000 kr.

Hej Jens, Du var vinnaren av tävlingen Nintendo Grand Slam 2015 och vinsten var minst sagt omfattande. Förutom en Wii U med handkontroller och en Nintendo 3DS XL vann du ett exemplar av alla våra fysiska spel, tillbehör och amiibo-figurer som släpptes under 2015. Hur var känslan när du fick veta att du vunnit?

-Det var en härlig känsla och smått överrumplande och det var först när jag såg mitt namn på nintendo.se någon dag senare som jag var helt säker på att det inte var någon som skämtade med mig.
 
Hur många spel har du hunnit spela? Känner du att du levt ett Nintendo-liv under 2015 tack vare det stora flödet av spel och tillbehör du fått?

-Jag har provat på de flesta och vidgat mina vyer en aning. Jag har ju fått hemskickat varenda spel som släppts och då får man ju också sådana man inte hade prioriterat annars. Jag hade till exempel nog inte köpt Chibi-Robo: Zip Lash som är ett fantastiskt (och beroendeframkallande) litet spel. Tidigare var det mest retro som NES och SNES som gällde, men efter vinsten har modernare spel dominerat under detta fantastiska spelår.
 
Vilket av alla spel du fått blev din favorit?

-Jag fastnade mest för Super Mario Maker och Captain Toad Treasure Tracker till Wii U och Majora's Mask till 3DS:en, även om det blivit en hel del speltid med Mario & Luigi: Paper Jam Bros som var ett av de sista som gavs ut under året. Sen har det så klart också blivit en hel del timmar med Mario Kart 8 som följde med konsolen...
 
Spelar du mest på Wii U eller på Nintendo 3DS?

-Det blir mest på 3DS:en som är en smidig liten pryl att ha med sig.

Du fick ju också en av varje amiibo vi släppte under 2015. Hur många amiibo har du totalt?

-Det är cirka 50 stycken!

Har du använt någon eller några av dina amiibo eller har du dem endast för samlings skull.

-Jag har provat på flera av dem, men lite mer än hälften är fortfarande i sina kartonger på ett eget hyllplan i spelsamlingen.

Vad är det bästa med amiibo? Bästa sättet att använda dem på?

-Min fyraåriga dotter har mycket kul med dem i sina lekar medan jag tycker de gör sig bäst som samlingsobjekt.
 
Favorit-amiibo?

-Jag gillade Mr. Game & Watch som kom med flera utbytbara figurer och de båda pixliga klassiska Mario. Mega Yarn Yoshi är en annan favorit.

Finns det några figurer som du skulle vilja se som amiibo som ännu inte är det?

-Hade gärna sett Bub och Bob från Bubble Bobble.

Har du kommit på någon finurlig nytta med amiibo-figurerna utöver att samla på dem och att använda dem i olika spel?

-Inte jag, men min dotter använder dem flitigt som vanliga leksaksfigurer.

Vilket Nintendo-spel ser du mest fram emot under 2016?

-Utan tvivel nya Legend of Zelda till Wii U som jag hoppas släpps under 2016. Ser även fram emot uppdaterade Twilight Princess HD.

Dela |

  • INFORMATION