Nintendo på E3 2016

14 juni 2016

I år har Nintendo stort fokus på det kommande spelet The Legend of Zelda: Breath of the Wild.

The Legend of Zelda: Breath of the Wild (Wii U och NX)

Under årets E3-mässa i Los Angeles fick vi för första gången se "gameplay" från The Legend of Zelda: Breath of the Wild.

Vad som visades upp var en enorm, öppen värld som nästan tycktes sakna gränser. Här får du verkligen möjligheten att utforska Hyrule och välja din egen väg genom äventyret.

Detta äventyret bryter mot en hel del av de tidigare konventioner som förekommit i The Legend of Zelda-spelen. Till exempel är fienderna inte lika slumpmässigt utspridda som i tidigare spel. I detta äventyret kommer du att upptäcka att vissa av dem lever i tillsammans i olika typer av kolonier. En annan nyhet är att Link nu kan klättra. Han kan klättra på torn och andra typer av höga byggnader. Han kan till och med bestiga höga berg och få en helt fantastisk utsikt. Väl uppe kan han lätt ta sig ned med hjälp av en hängglidare. Vill du hellre glida ned med Links sköld går det också bra.

Att hitta och besegra fiender är viktigt. Du kan förvisso välja att undvika dem, men om du vill hitta nya vapen bör du ta dig an en del av dem. Mat hjälper Link att få tillbaka förlorade hjärtan och ge honom en välbehövlig boost.

Precis som spelets undertitel antyder så spelar det vilda en viktig del i detta spelet. Det gäller att ha koll på vädret och temperaturen för det påverkar Links förmåga att överleva i denna enorma värld. Regn och blixtar kan ställa till det rejält för Link. Klä honom varmt om det är kallt eller lite mindre om det är väldigt varmt.

Det finns gott om platser att söka upp för att hitta skatter, pussel och äventyr. Runt 100 Shrines of Trials väntar på dig och du kan uppsöka dem i vilken ordning du vill. Många pussel har fler än en lösning och det finns gott om hemligheter.

The Legend of Zelda: Breath of the Wild kommer under 2017 både till Wii U och Nintendos nästa spelkonsol, som går under kodnamnet NX. Båda dessa versioner av The Legend of Zelda: Breath of the Wild kommer att släppas samtidigt.

En intressant detalj till är att detta äventyr kommer vara kompatibelt med tre speciella amiibo ämnade för just detta spelet. Den första är en Link med pilbåge ("Archer"), Link på häst ("Rider") och "Guardian". Den sistnämnda är den första  amiibo som har rörliga delar. Utöver dessa kommer du också att kunna använda Wolf Link amiibo. Använd den så kommer Wolf Link dyka upp i spelet och attackera fienden. Wolf Link har tre hjärtan och när de är slut försvinner Wolf Link.

Pokémon Moon, Pokémon Sun (Nintendo 3DS)

Pokémon Moon och Pokémon Sun är den sjunde och senaste installationen i serien och förutom nya Pokémon innehåller spelen ett nytt Pokédex och ett nytt spelläge - Battle Royal - som förstärker Pokémon-upplevelsen på alla tänkbara sätt. I Pokémon Moon och Pokémon Sun ger sig spelarna av på ett nytt äventyr som Pokémontränare. De kan fånga, slåss mot och byta Pokémon på de tropiska öarna i Alola regionen, som består av fyra naturligt vackra öar och en konstgjord ö. Spelare har möjlighet att välja bland tre start-Pokémon (Rowlet, Litten och Popplio).

Pokémon Moon och Pokémon Sun släpps den 23 november.

Super Mario Collection (amiibo)

Sju nya amiibo i Super Mario Collection kommer att släppas i två omgångar. Rosalina, Wario, Donkey Kong och Boo släpps den 7 oktober och Diddy Kong, Daisy, Waluigi släpps den 4 november.

Pokémon GO

Tillbehöret Pokémon GO Plus använder sig av Bluetooth Low Energy-teknik och kan lätt anslutas till alla mobiltelefoner som har applikationen Pokémon GO installerad. Detta tillbehöret gör det lätt och enkelt att fånga Pokémon och samla föremål. Se bara till att hålla Pokémon GO Plus nära mobiltelefonen så meddelar den dig när det händer något intressant i närheten. Detta tillbehör har visserligen en LED-skärm, men vibrerar också så att det inte ska vara någon risk att du missar något spännande. Du kan fånga Pokémon och samla föremål genom att trycka på knappen på Pokémon GO Plus. Pokémon GO Plus släpps i slutet av juli.

Ever Oasis (Nintendo 3DS)

Nytt actionäventyr och rollspel till Nintendo 3DS som erbjuder mängder med pussel, strider i realtid, skattjakter och en stor, spännande och mysig ökenvärld att utforska. En ökenvärld kan förstås vara en riktigt tuff plats att överleva i, men lyckligtvis har du en oas som är din bas i detta äventyret. Denna oas kan du expandera på olika sätt och det finns invånare kallade Seedlings som kan hjälpa dig med det. Du kommer också träffa på många andra spännande karaktärer som bor i ökenområdena. Se till att skaffa allierade under äventyrets gång och använd deras vapen för att besegra fiender och lösa pussel. Ever Oasis släpps någon gång under 2017.

Mario Party Star Rush (Nintendo 3DS)

Detta nya Mario Party-spel till Nintendo 3DS tar Mario Party-spelen i en ny riktning för här är tempot högre än tidigare. Spelläget Toad Scramble använder sig av en öppen karta som tillåter upp till fyra spelare att röra sig runt fritt istället för den mer linjära stil som använts i tidigare Mario Party-spel. Alla spelare rullar också sina tärningar exakt samtidigt vilket betyder att du inte längre behöver vänta på att någon annan ska bli färdig med sin tur. Du väljer en Toad i någon färg för att navigera dig fram på spelkartan och du kommer att möta olika välkända karaktärer från Super Mario-spelen som kommer att hjälpa dig genom spelet.

Mario Party Star Rush släpps i Sverige den 7 oktober. Samma datum som vi börjar släppa nya amiibo tillhörande Super Mario Collection-serien. Rosalina, Wario, Donkey Kong och Boo släpps den 7 oktober och Diddy Kong, Daisy, Waluigi släpps den 4 november.

Paper Mario: Color Splash (Wii U)

Detta Paper Mario-spel börjar med att Mario och hans vänner besöker ön Prism Island för att lösa ett mysterium. Av någon anledning har några Toads förlorat sina färger. På ön träffar vi karaktären Huey som verkar veta en hel del och som är på jakt efter förlorade Paint Stars. Tillsammans med Huey ger sig Mario ut på ett riktigt färgsprakande äventyr för att återställa ordningen.

Det här blir också första gången som Bowsers sju Koopalings dyker upp i ett Paper Mario-spel. En annan nyhet är att du kommer att kunna använda Wii U GamePad för att skära bort vissa sektioner av världens bakgrunder för att lösa pussel. Paper Mario: Color Splash släpps 7 oktober.

Rhythm Paradise Megamix (Nintendo 3DS)

Detta spel innehåller fler än 100 rytm-spel, varav 30 är helt nya för denna spelserie. Av de som kommer från de tidigare spleen är några från Game Boy Advance-versionen som aldrig släpptes i Europa. På den övre skärmen sker all action medan du på den nedre skärmen ser hur bra du håller rytmen. Det kommer finnas en StreetPass-funktion och ett flerspelarläge för upp till fyra spelare. Rhythm Paradise Megamix släpps den 21 oktober.

Monster Hunter Generations (Nintendo 3DS)

En demo på Nintendo 3DS är nu tillgänglig för alla jägare om du loggar in på ditt Nintendo Account och surfar in på http://www.nintendo.co.uk/Games/Nintendo-3DS/Monster-Hunter-Generations-1090846.html

DRAGON QUEST VII: Fragments of the Forgotten Past (Nintendo 3DS)

En klassiker som nu släpps i en omgjord version till Nintendo 3DS. Du spelar som en ung pojke som ger sig av på äventyr med sina vänner för att återställa och rädda världen. Grafiken har förstås uppdaterats och du kommer hitta några nya platser i spelet. Antalet "random encounters" har också tonats ned något i denna versionen för att skapa en djupare upplevelse. En annan nyhet är att det finns en StreetPass-funktion som gör att du kan få tillgång till speciella banor och unika belöningar  i spelet. DRAGON QUEST VII: Fragments of the Forgotten Past  släpps den 16 september.

Dela |