• INFORMATION
  • Konsol:
  • Nintendo DS
  • Kategori:
  • Spel & program

Nintendogs - Hur kommer jag igång?

Jag har fått igång spelet men jag kan inte göra något annat än att klappa valpen. Hur kommer jag vidare? - För att komma vidare i spelet måste valpen lära sig sitt namn och därefter ska man lära den att sitta. När detta är gjort kommer alla menyer i spelet fram och då kan man lätt navigera sig vidare i spelet.

Se de tre filmerna till höger om du vill ha tydlig hjälp med att komma igång!

Kan du av någon anledning inte se filmerna hänvisar vi till texten nedan.

Hur kommer jag vidare?

För att komma vidare i spelet måste valpen lära sig sitt namn och därefter ska man lära den att sitta. När detta är gjort kommer alla menyer i spelet fram och då kan man lätt navigera sig vidare i spelet.

Tala tydligt

Det är viktigt att man talar tydligt när man försöker lära valpen sitt namn. Se till att det inte är några störande bakgrundsljud i närheten. Det är också viktigt att det är samma person som talar och lär valpen sitt namn och att namnet uttalas på samma sätt varje gång. När valpen har förstått dig kommer en glödlampa dyka upp ovanför valpens huvud. Valpen måste höra sitt namn ett antal gånger innan det står på skärmen att den förstått det. Därefter måste du kalla på valpen. Om den reagerar på namnet kommer den att skälla. Belöna den då genom att klappa den på huvudet.

Lär din valp att sitta

När valpen lärt sig sitt namn ska den lära sig att sitta på kommando. Även här gäller det att säga kommandona på rätt sätt och att undvika störande bakgrundsljud. Du börjar genom att hålla din Nintendo DS-stylus på valpens huvud och sedan dra den nedåt. Då kommer den sätta sig ned och en glödlampa kommer att dyka upp i översta högra hörnet på pekskärmen. Tryck på glödlampan och säg kommandot: "Sitt!" (eller något annat kommando som du själv bestämmer). När valpen förstått kommer glödlampan dyka upp ovanför valpens huvud. Även här måste valpen lära sig förstå kommandot genom att du upprepar kommandot flera gånger i rad.

Låt valpen visa upp vad den har lärt sig!

När valpen har lärt sig både sitt namn och att sitta så kommer spelet be dig att demonstrera det. Du ska kalla på valpen genom att säga valpens namn och därefter få den att sätta sig ned. När valpen har lyckats lyda ska du klappa den på huvudet.

Spelet kan börja!

När detta gjorts kommer spelet att öppna upp sig och du kommer att kunna ge valpen mat, gå på promenad med den, bada den med mycket mera. Om du trots ovanstående instruktioner upplever det som svårt att få valpen att lära sig, kan du starta om spelet helt och välja en annan hundras. De olika hundraserna har olika personligheter och vissa är lättare att lära än andra. Till exempel kan en hundras som är mer självständig än andra vara svårare att lära. Detta för att göra spelet så realistiskt som möjligt.

Om du vill radera all data och börja om med en ny valp

För att starta om spelet helt från början stänger du av och sätter på det igen. Välj Nintendogs i menyn och håll inne både L- och R-knapparna samt A, B, X och Y-knapparna samtidigt. Då kommer en meny upp där du kan välja att ta bort sparad data på spelet. När du tagit bort gammal data kan du börja om spelet helt från början igen. Tänk på att raderad data (alltså raderade valpar) aldrig kan återfås.

Lycka till med spelandet!

Dela |