• INFORMATION
 • Konsol:
 • Nintendo 3DS
 • Kategori:
 • Allmänt

Nintendo 3DS - Nintendo eShop

Ta reda på allt som har med Nintendo eShop på Nintendo 3DS att göra.

Vad är Nintendo eShop?

Se det som en onlinebutik där du kan ladda ned spel, videor, skicka in dina egna recensioner och mycket mer! Nintendo eShop finns både till Nintendo 3DS och Wii U, men den här FAQn berör endast Nintendo 3DS. Du måste ha en fungerande bredbandsanslutning mot Internet för att kunna ansluta till Nintendo eShop.

Hur ansluter jag Nintendo 3DS online då?

Det står väldigt tydligt förklarat i manualerna, och dessutom i menyerna på konsolen. Om problem skulle uppstå kan du klicka på länken till höger!

Så exakt vad finns det att göra i Nintendo eShop?

 • Demos: Här hittar du demospel som du kan prova innan du bestämmer dig för köp! Ett demospel baseras på en titel som du kan hitta i butik eller ladda ned i Nintendo eShop, men demoversionen innehåller inte hela spelet utan endast en utvald del som du kan testa. Demospelen är gratis att ladda ned, så det enda du behöver är tillräckligt med utrymme på SD-kortet för att lagra dem!
 • Download Versions: Från och med den 17 augusti 2012 kan du ladda ned utvalda Nintendo 3DS-spel direkt från Nintendo eShop! Det är alltså spel som tidigare endast funnits i butik, men som nu även kan laddas ned digitalt. Tänk på att du måste ha tillräckligt med utrymme på SD-kortet för att dessa spel ska få plats (de är ofta betydligt större än Download Exclusives- och Virtual Console-spelen). Se vår FAQ till höger om du vill veta vad som skiljer fysiska spel du köper i butik från deras digitala motsvarigheter.
 • Download Exclusives: Dessa titlar går inte att få tag på i en vanlig affär, utan kan endast köpas och laddas ned via Nintendo eShop. Det handlar alltså om helt nyutvecklade spel och inte om gamla titlar.
 • 3D Classics: 3D-klassikerna kan du inte heller köpa i affär. Första spelet, 3D Classics Excitebike, var gratis att ladda ned i början (idag kostar det pengar)! 3D Classics är alltså äldre titlar som gjorts om i äkta 3D.
 • Virtual Console: Upplev spelen från förr på Nintendo 3DS! I dagsläget finns utvalda titlar från Game Boy, Game Boy Color, Game Gear och NES representerade, och fler konsoler är planerade för framtiden. Virtual Console-spelen är inte omgjorda i 3D (förutom en minimal, valbar effekt som gör att skärmen ligger lite längre in i bild) utan ser ut exakt som de gjorde då det begav sig! NES-spelen körs i 60Hz (originalversionerna kördes endast i 50Hz i flera delar av Europa på grund av PAL-systemet).
 • Nintendo DSiWare: Här hittar du hela utbudet av Nintendo DSiWare (med ett fåtal undantag) som du enkelt kan ladda ned till din Nintendo 3DS! Nintendo DSiWare-spelen är inte i 3D eller bredbild då de från början är gjorda för Nintendo DSi.
 • Downloadable Videos: Ladda ned videor till SD-kortet och kolla på dem i lugn och ro när du vill! Det finns även mängder med videor som går att strömma direkt.
 • Settings / Other: Här kan du se eventuella, tillgängliga uppdateringar till spel du laddat ned, kolla historiken och till och med radera ditt konto! Här finns även dina digitala kvitton för granskning.
 • Add Funds: Innan du kan börja handla måste du fylla på ditt Nintendo eShop-konto med kontanter - och det gör du här! Det sker lättast genom att använda ditt VISA- eller MasterCard-kort, men du kan även köpa förbetalda Nintendo eShop-kort i butik som innehåller en skrapkod som du löser in mot kontanter i Nintendo eShop.
 • Submit Reviews: Recensera titlar som du har spelat minst en timme! Du kan inte recensera demospel eller spel du har provat kortare än 60 minuter. Självklart kan du titta på andras recensioner, och kanske få tips om vilka spel som håller hög kvalitet. Ju fler personer som sätter betyg, desto lättare blir det för alla att se vilka titlar som är bra och vilka som är mindre bra. Dra ditt strå till stacken och recensera alla dina spel!
 • Watch List: Finns det titlar som du kanske inte kan köpa direkt, men ändå är intresserad av och vill hålla koll på? Lägg till dem i din Watch List så har du allting samlat på ett ställe för snabb åtkomst senare!
 • Software Search: Det finns flera olika sätt att hitta det du letar efter i Nintendo eShop. Antingen kan du välja bland aktuella erbjudanden som syns direkt när du loggar in, eller sortera i kategorier för att hitta exakt det du är ute efter. Den här sökmotorn kan kategorisera i format, speltyp, utgivare och pris.

Vad kostar spelen?

Alla priser i Nintendo eShop anges i svenska kronor och de varierar mellan varje titel och produkt. Vi skriver inte ut priserna här på nintendo.se eftersom de kan ändras med kort varsel, så det bästa är att du ser aktuella priser direkt i Nintendo eShop. Du fyller enkelt på ditt konto med ett vanligt bankkort (VISA och MasterCard) eller med ett förbetalt kort som du köper hos utvalda återförsäljare - vars skrapkod byts mot kontanter i Nintendo eShop.

Hur får jag tag på de förbetalda korten?

De säljs av utvalda återförsäljare - kontakta din lokala butik och hör dig för!

Går det att få tillbaka pengar man har fört över till Nintendo eShop-kontot?

Nej, det är inte möjligt. De pengar du för över till ditt Nintendo eShop-konto är "fast" där, och kan endast användas för att köpa spel och videor i Nintendo eShop.

Tänk dig alltså noga för innan du gör en överföring.

Jag har tillräckligt med kontanter på Nintendo eShop-kontot, men kan ändå inte ladda ned spel eller videor. Varför?

Du måste ha tillräckligt med utrymme på SD-kortet också. Innan en nedladdning påbörjas kommer du se hur många block ett spel eller en video kräver. Om det inte finns tillräcklig plats på SD-kortet kommer du inte kunna ladda ned det du vill.

Så vad gör jag då?

Antingen raderar du spel och videor som du inte behöver längre för att frigöra mer utrymme (detta görs i System Settings som du hittar i huvudmenyn på Nintendo 3DS), eller så köper du ett större SD-kort som rymmer mer data.

Nintendo 3DS kan läsa SD-kort på upp till 32GB. Däremot är den inte kompatibel med SDXC-kort (större än 32GB).

Hur går själva nedladdningen till?

När du väl har bestämt dig för ett spel eller en video får du välja mellan "Sleep Mode Download" och "Download Now".

 • Sleep Mode Download innebär att nedladdningen inte påbörjas förrän du stänger ned Nintendo eShop och fäller ihop din Nintendo 3DS (så att den går in i Sleep Mode). Produkterna du vill ladda ned läggs i kö, och det går att lägga max tio spel eller videor i kö på detta sätt. Försöker du att lägga till en elfte kommer den att laddas ned direkt med Download Now-metoden.
 • Download Now betyder att du laddar ned ett spel eller en video direkt medan du fortfarande befinner dig i Nintendo eShop.

Oavsett metod måste du befinna dig i närheten av ett trådlöst nätverk för att nedladdning ska vara möjlig. Använder du Sleep Mode Download och rör dig bort från det trådlösa nätverket medan nedladdning sker kommer den ta en paus för att sedan återuppta nedladdningen när du befinner dig nära ett trådlöst nätverk igen.

Var lagras allt jag laddar ned från Nintendo eShop?

Spel och filmer lägger sig på SD-kortet, men allting är synligt direkt i huvudmenyn på Nintendo 3DS och kan startas därifrån.

Vad händer om jag inte har ett SD-kort i min konsol?

Då kan du inte ladda ned några spel! SD-kortet krävs för att ladda ned spel och videor från Nintendo eShop, så se till att det SD-kort som medföljer konsolen alltid sitter i (eller att ditt nyinköpta SD-kort alltid sitter i).

Går det att ladda ned spel som jag raderat igen utan att betala?

Jadå. När du köper en titel i Nintendo eShop registreras det köpet till ditt konto, och då spelar det ingen roll hur många gånger du raderar mjukvaran från SD-kortet - den kommer alltid gå att ladda ned igen!

Detta gäller även spel som av olika skäl plockats bort från Nintendo eShop. Laddade du ned en titel medan den var tillgänglig kan du ladda ned den en gång till, även om den inte finns kvar till försäljning.

Du kan faktiskt till och med formatera din Nintendo 3DS (radera den alltså), och ändå ha kvar möjligheten att ladda tillbaka spel gratis - det vill säga titlar som du en gång köpt. Detta på grund av att köpen du gör i Nintendo eShop registreras till ditt Nintendo eShop-konto (som i sin tur är låst till just din Nintendo 3DS-konsol).

Det enda undantaget är om du raderar ditt Nintendo eShop-konto (se nedan).

Varför finns möjligheten att radera sitt Nintendo eShop-konto?

Om du exempelvis ska sälja din konsol och överlåta ägandet till någon annan bör du radera ditt Nintendo eShop-konto INNAN du säljer konsolen. Tänk dig för noga innan du tar beslutet (fråga en vuxen om du är barn) då följande gäller när du raderar ditt konto:

 • Alla kontanter du satt in kommer att försvinna permanent
 • Alla spel och filmer du laddat ned kommer sluta fungera, och du kommer inte kunna ladda ned dessa igen utan att betala på nytt

Observera att formatering av Nintendo 3DS-konsolen INTE är samma sak som att radera sitt Nintendo eShop-konto! Du kan alltså formatera konsolen om du vill, men Nintendo eShop-kontot försvinner inte för det.

Det enda sättet att radera ditt Nintendo eShop-konto är att göra det från Nintendo eShop (du måste alltså ansluta konsolen online för att göra det).

Dela |