• INFORMATION
  • Konsol:
  • Nintendo 3DS
  • Kategori:
  • Spel & program

Pokémon X och Pokémon Y - buggen i Lumiose City

Ibland kan problem uppstå då du sparar på vissa platser i Lumiose City.

Problem kan ibland uppstå då du sparar spelet i Lumiose City

Tack så mycket för att du spelar Pokémon.

Ett problem har upptäckts i spelen Pokémon X och Pokémon Y som lanserades till Nintendo 3DS den 12 oktober 2013. Efter att spelaren sparat sitt spel i vissa områden och sedan laddar om sparfilen kan det hända att kontrollerna inte fungerar som de ska.

Följ intstruktionerna nedan för att undvika eller lösa det här problemet

Om du redan har råkat ut för den här buggen kan du nu ladda ned en gratis uppdatering från Nintendo eShop som eliminierar problemet! Uppdateringen hjälper alltså både dig som redan har råkat ut för problemet och dig som ännu inte upplevt några problem. Vi rekommenderar starkt att alla Pokémon X- och Pokémon Y-spelare laddar ned uppdateringen! Vi ber om ursäkt för besväret.

Så här laddar du ned datan

1) Scanna en av QR Code-bilderna nedan med din Nintendo 3DS medan du är ansluten mot Internet. Uppdateringsdatan skiljer sig mellan Pokémon X och Pokémon Y, så se till att du scannar rätt bild!

qr-code_pkmnx

QR Code-bilden ovan är för Pokémon X!

qr-code_pkmny

QR Code-bilden ovan är för Pokémon Y!

2) Välj Pokémon X: Update eller Pokémon Y: Update och påbörja nedladdningen. Så snart datan är hämtad kommer den installeras automatiskt.

3) Starta Pokémon X eller Pokémon Y och kolla så att allting har gått bra. Skärmen där du väljer sparfil ska visa "Ver. 1.1" som på bilden nedan.

ver1.1

OBS! Du kan även ladda ned datan genom att gå in direkt i Nintendo eShop medan du har spelkortet för Pokémon X eller Pokémon Y i din Nintendo 3DS - du kommer då upplysas automatiskt så snart du kommer in i Nintendo eShop att det finns en uppdatering tillgänglig för nedladdning.

Det här gör uppdateringen

  • Löser problemet med buggen som gör att det inte går att fortsätta spela efter att man sparat på vissa platser i Lumiose City. Uppdateringen hjälper även dig som redan råkat ut för buggen.
  • Förhindrar fel som ibland uppstod då vissa funktioner i Global Trade Station användes.

Viktigt!

Efter att ha laddat ned denna uppdatering kommer du kunna fortsätta spela, även om du redan råkat ut för buggen.

Uppdateringsdatan sparas på SD-kortet och inte på Nintendo 3DS-konsolen. Se till att det finns tillräckligt med ledigt utrymme på SD-kortet, för annars kan du inte ladda ned uppdateringen.

Denna data lägger sig under System Settings>>>Data Management>>>Nintendo 3DS>>>Add-on Content. Se till att INTE radera denna data!

QR Code är ett registrerat varumärke som tillhör DENSO WAVE INCORPORATED i Japan och andra länder.
Dela |