• INFORMATION
  • Kategori:
  • Allmänt

Frågor och svar om amiibo

amiibo är interaktiva samlarfigurer från Nintendo som kan interagera med kompatibla spel. Läs mer om vad en amiibo kan göra här nedan.

1. Vad kan en amiibo göra?

amiibo är interaktiva samlarfigurer som kan låsa upp extra innehåll i vissa specifika spel. I vissa spel kan du använda dem som spelpjäser i spelet eller träna dem och ha dem som med- eller motkämpar. I Mario Kart 8 kan du låsa upp dräkter till din Mii och i Super Smash Bros. for Wii U kan du träna dina amiibo och låta dem slåss för, med eller till och med mot dig.

2. Vad behövs för att jag ska kunna använda amiibo?

Om du har en amiibo behöver du också Wii U och ett Wii U-spel som är kompatibel med just den amiibo-figuren.

Lite längre fram kommer du också kunna använda amiibo på New Nintendo 3DS, Nintendo 3DS och Nintendo 2DS. Mer info om detta kommer inom en snar framtid.

3. Hur vet jag vilka spel som är kompatibla med min amiibo?

På vår samlingssidan för amiibo kan du hitta information om varje amiibo-serie och klicka dig vidare för att se vilka spel varje specifik amiibo är kompatibel med. Där kan du till exempel se att Mario amiibo fungerar med väldigt många olika spel. Du kan också ladda ned denna PDF för att få en översikt (obs extern länk).

4. Fungerar alla amiibo med alla spel?

Nej, det är bara vissa spel som fungerar med amiibo. På den här sidan kan du hitta informationen om varje amiibo och vilka spel som fungerar. I många fall behöver du också göra en mjukvaruuppdatering samt ha gjort den senaste systemuppdateringen.

5. Kan jag spela amiibo-kompatibla spel utan att ha någon amiibo?

Ja, du kan spela alla Wii U-spel utan amiibo. Däremot går du miste om det extra innehåll som amiibo kan ge i ett amiibo-kompatibelt spel.

6. Om jag sparar speldata från ett spel på en amiibo, kan jag då inte använda den i andra spel sen?

Det finns två olika typer av amiibo-kompatibla spel. Den ena är spel som både kan läsa av och spara data på din amiibo. Den andra är spel som bara läser av vilken amiibo du använder. Spel som bara läser av kan inte spara någon data på din amiibo.

Om du använder en amiibo med ett spel som sparar data på din amiibo, som till exempel Super Smash Bros. for Wii U,  så kan du fortfarande använda den i andra spel som bara läser av data, som till exempel Mario Kart 8. Däremot kan du inte spara någon ny data på den från några andra läsa/spara-spel utan att ta bort den speldata du har från Super Smash Bros. for Wii U. Om du vill formatera om en amiibo-figurs data för att använda den i ett annat läsa/spara-spel så kan du göra det i "amiibo settings" som du hittar på din Wii U i mappen "System Settings".

7. Vad kan jag göra i "amiibo Settings" på min Wii U?

Du kan registrera ett namn på din amiibo och länka en Mii till din amiibo. Välj då alternativet "Register Owner and Nickname".

Vill du ta bort sparad speldata från en amiibo kan du välja alternativet "Delete amiibo Game Data". 

Vill du ta bort inställningarna på din amiibo, som Mii-data och registrerat namn, så väljer du alternativet "Reset amiibo".

8. Hur mycket data kan jag spara på en amiibo?

Du kan spara speldata från ett specifikt spel åt gången. Notera att det bara är spel med läsa/spara-funktionen som kan spara speldata på din amiibo, som till exempel Super Smash Bros. for Wii U. Vill du spara speldata från ett nytt spel måste du första radera befintlig speldata på din amiibo. Spel som bara läser av din amiibo, som till exempel Mario Kart 8 och Hyrule Warriors, påverkar inte den sparade speldatan på din amiibo.

9. Hur tar jag bort speldata från min amiibo?

Vill du ta bort sparad speldata från en amiibo kan du välja alternativet "Delete amiibo Game Data". Det hittar du på din Wii U i mappen "System Settings" om du klickar på "amiibo Settings". Vill du även ta bort personliga inställningar på din amiibo kan du välja alternativet "Reset amiibo".

10. Kan speldata föras över från en amiibo till en annan amiibo?

Nej, speldatan kan inte föras över mellan amiibo-figurer.

11. Kan jag reparera eller modifiera en amiibo?

Nej, tyvärr är det inte möjligt. Kontakta gärna service@bergsala.se om du har frågor om garantiärenden eller dylikt.

12. Behöver amiibo batterier?

Nej, batterier behövs inte.

13. Kan jag spela som min amiibo i Super Smash Bros. for Wii U?

Nej, din amiibo spelar på egen hand, men du kan träna upp din amiibo och göra en del inställningar. Du kan också spela mot eller med din amiibo.

14. Kan jag använda min amiibo i Super Smash Bros. for Nintendo 3DS?

Det kommer komma en uppdatering och ett tillbehör så att detta är möjligt. Mer info om detta längre fram.

Dela |