• INFORMATION
 • Konsol:
 • Wii
 • Kategori:
 • Tillbehör

Wii Remote - hur får jag den att fungera?

Det finns två olika sätt att göra detta på, och förutom att allt redan står i manualen kan du klicka här också för att läsa om båda sätten!

Permanent synkronisering

När du har köpt en ny Wii Remote är det bäst att göra en permanent synkronisering då handkontrollen ska anslutas till din egen Wii.

Leta reda på de båda synkroniseringsknapparna. En finns under den lilla luckan nedanför skivfacket på Wii-konsolen, och den andra under batteriluckan på Wii Remote.

 1. Tryck in den röda knappen på Wii-konsolen (tryck en gång, håll INTE inne).
 2. Tryck in den röda knappen på Wii Remote och vänta tills de blå lamporna på Wii Remote har blinkat färdigt. En av lamporna lyser konstant när synkroniseringen är färdig.
 3. Observera att du bara kan synkronisera en Wii Remote åt gången. För varje Wii Remote som du vill ansluta till Wii måste du upprepa ovanstående tills alla handkontroller är synkroniserade.
Tillfällig synkronisering

Tar du med dig en handkontroll hem till en kompis (exempelvis) passar en tillfällig synkronisering bättre då din Wii Remote fortfarande kommer att vara synkroniserad med din egen konsol där hemma.

 1. Tryck på HOME-knappen på Wii Remote och välj därefter "Wii Remote Settings" i menyn som dyker upp. Observera att det i vissa lägen inte går att trycka på HOME-knappen (ett blått hus med rött varningsmärke ovanpå dyker upp på skärmen).
 2. Klicka på "Reconnect" och vänta en kort stund. Nu har alla Wii Remote-handkontroller släppt anslutningen till Wii-konsolen.
 3. Nu trycker du på knapp 1 och knapp 2 samtidigt för att tillfälligt synkronisera en Wii Remote. Ordningen bestäms efter vilken ordning kontrollerna synkroniseras i, synkronisera alltså först handkontrollen för spelare 1, sedan handkontrollen för spelare två och så vidare.
Dela |

 • BILDER
 • Synkroniseringsknapp på Wii-konsolen - För att synkronisera en Wii med en Wii Remote trycker du först på denna knapp, och trycker sedan på synkroniseringsknapen på Wii Remote. Man kan bara synkronisera en Wii Remote åt gången.
 • Synkroniseringsknappen på Wii Remote - Efter att du har tryckt på synkroniseringsknappen på din Wii ska du trycka på denna knapp för att ansluta konsol och handkontroll. Kom ihåg att bara synkronisera en Wii Remote i taget.