• INFORMATION
  • Konsol:
  • Wii U
  • Kategori:
  • Hårdvara

Wii U - Nintendo eShop

Det här kan du göra i Nintendo eShop på Wii U.

Vad är Nintendo eShop?

Det är en onlineaffär där du kan köpa nya spel direkt från tv-soffan, kolla på färska trailers och leta efter information om olika titlar. Jämför den med en vanlig nätbutik så får du en bra uppfattning vad det handlar om.

Finns inte Nintendo eShop på Nintendo 3DS också? Vad är det för skillnad?

Det finns en Nintendo eShop för Wii U och en för Nintendo 3DS. Den här guiden fokuserar på Nintendo eShop för Wii U då det rör sig om två olika affärer för två olika konsoler.

Vilka spel finns att köpa i Nintendo eShop?

Du kan både köpa spel som finns i butik och titlar som är exklusiva för Nintendo eShop. När du tittar närmare på ett spel i Nintendo eShop kommer du se att det står "Disc", "Download" eller "Disc/Download". "Disc" betyder att spelet säljs på skiva i butik, medan "Download" innebär att du kan ladda ned titeln direkt från Nintendo eShop!

Hur vet jag vilka spel som är bra och dåliga?

Ofta finns det minst en film som visar spelet i rörelse, och dessutom kan alla som spelat i minst en timme sätta betyg. Varje spel visar hur många användare som satt betyg samt snittbetyget. På detta sätt får du en bra uppfattning om vilken kvalitet spelet håller.

Vissa spel låter dig dessutom ladda ned en gratis demo! En demo är en utvald del av ett spel som du får prova utan att betala något för att bättre bilda dig en uppfattning om vad det handlar om.

Kan jag sätta mina egna betyg?

Jadå. Det enda som krävs är att du spelat spelet du vill betygsätta i minst en timme.

Hur köper jag spelen?

Du måste fylla på ditt Nintendo eShop-saldo med antingen ett bankkort (VISA eller Mastercard fungerar, tänk på att en vuxen måste fylla i uppgifterna) eller genom att fylla i en aktiveringskod som du hittar på Nintendo eShop-kort (säljs hos GameStop, GAME och ICA).

Du måste använda något av dessa två sätt för att handla i Nintendo eShop.

Jag har en Nedladdningskod, hur använder jag den?

  1. Starta "Nintendo eShop"
  2. Peka på rutan där det står "Enter Download Code"
  3. Använd pekskärmen för att fylla i din nedladdningskod och klicka på "ok"

Sparas mina bankkortsuppgifter som jag matar in?

Du får välja om den ska lagras eller inte (ofta vill man lagra för smidighetens skull så att man slipper mata in alla siffror varje gång saldot ska fyllas på). Däremot måste du, av säkerhetsskäl, ange kortets PIN-kod varje gång.

Hur mycket minne på konsolen krävs för att ladda ned olika spel?

Det varierar kraftigt från spel till spel. Vissa spel tar bara upp runt 50MB medan andra kräver många GB. Du måste ha tillräckligt med plats på systemminnet för att kunna ladda ned ett spel. Får du slut på minne måste du radera mjukvara som du inte använder så ofta (du kan alltid ladda ned spel du en gång köpt igen utan extra kostnad) eller köpa extern lagringsmedia som är kompatibel med USB 2.0 (till exempel en extern hårddisk).

Jag har en extern hårddisk till datorn. Kan jag använda den?

Ja, men då kommer du inte kunna använda den till datorn längre eftersom Wii U formaterar hårddisken innan den kan användas (allt innehåll raderas). Hårddiskar på upp till 2TB stöds.

Var lägger sig alla spel jag laddar ned?

De lägger sig i huvudmenyn, oavsett om du sparat dem på systemminnet eller ett externt minne. Därifrån är det bara att klicka på dem så sätter de igång!

Det finns väldigt mycket att se i Nintendo eShop. Finns det något sätt att hålla ordning på sina favoriter?

Ja, det finns en lista (Watch List) som du kan använda för att hålla reda på titlar som intresserar dig. Du kommer lätt åt listan från menyn och slipper därmed leta efter dina favoritspel varje gång du är inne i Nintendo eShop.

Du kan även se vad du laddat ned samt din kontoaktivitet och recensioner du skickat in.

När jag ska titta på trailers står filmen bara och laddar eller spelas upp lite i taget innan den börjar ladda igen. Varför?

Det kan hända att det är mycket trafik i Nintendo eShop för tillfället eller att din bredbandsanslutning är långsam. Du kan gå in under "Menu" och sedan "Settings / Other" för att ändra videokvaliteten ("Video Quality"). Väljer du låg kvalitet (Low) kommer filmerna spelas upp lättare.

Sök och du ska finna

Det finns en kraftfull sökfunktion i Nintendo eShop som filtrerar bort oönskade resultat. Du kan söka på både Wii U- och Nintendo 3DS-spel, och du kan ställa in hur mycket spelet får kosta. Även utgivare och speltyp kan filtreras.

Nintendo 3DS? Jag trodde det här var Nintendo eShop för Wii U...?

Du kan inte ladda ned några Nintendo 3DS-spel till Wii U, men du kan hitta information om dem.

Måste jag använda Wii U för att komma åt Nintendo eShop?

I dagsläget måste du göra det (eller använda Nintendo 3DS för att komma åt den versionen av Nintendo eShop), men nästa år kommer det bli möjligt att logga in på Nintendo eShop från andra enheter som datorer, smarta telefoner och surfplattor.

Wii U GamePad

Användarkonton och nätverk

Miiverse och kompislistan

Webbläsaren

Wii U Chat

Netflix

Bakåtkompatibilitet med Wii

Dela |