• PRODUKTINFORMATION
 • Releasedatum:
 • 5 mars 2010
 • Onlinestöd:
 • Ja

Nintendo DSi XL - 93 % större skärmar än på Nintendo DS Lite

För dig som vill ha skärmar en storlek större.

Nintendo DSi XL har samma teknik som Nintendo DSi, samma funktioner och kan spela precis samma spel. Den största skillnaden är utan tvekan skärmarna, som med sina 4,2 tum (per skärm alltså) är helt gigantiska jämfört med skärmarna på Nintendo DSi. Faktum är att de är hela 93% större än skärmarna som sitter på Nintendo DS Lite! Det finns fler småskillnader också.

Skärmarna har en betydligt bättre betraktningsvinkel än skärmarna på tidigare Nintendo DS-modeller, vilket innebär att färgerna inte blir inverterade när du vinklar konsolen uppåt eller nedåt (till exempel då du byter grepp eller när du sitter/ligger och spelar i olika positioner), samt att det är lättare för folk runtomkring att se vad som händer i spelet du spelar.

Vidare så medföljer en riktigt stor och rejäl stylus Nintendo DSi XL, och den kan helt klart jämföras med en vanlig penna i storlek. Dessutom sitter volymknapparna aningen längre ifrån varandra, vilket gör det lättare att känna om man trycker på plus eller minus. Som grädden på moset finns tre Nintendo DSiWare-program förinstallerade i Nintendo DSi XL, och batteriet räcker lite längre än det som sitter i Nintendo DSi!

Länkarna till höger är dina vänner

Du kan läsa både om de tre förinstallerade spelen och se en väldigt överskådlig jämförelse mellan alla fyra Nintendo DS-modeller genom att klicka på länkarna till höger. Vill du läsa mer om Nintendo DSi XL klickar du på Nintendo DSi-länken (eftersom alla funktioner är likadana i båda konsolerna).

Färgglad

Nintendo DSi XL bryter den svartvita trenden och finns istället i färgerna vinröd, mörkbrun, blå, grön och gul. De tre sistnämnda kulörerna lanserades den 8 oktober 2010. Dessutom har en Nintendo DSi XL i Super Mario-röd färg släppts i begränsad upplaga.

Dela |

 • Pokémonday - Pikachu!

  Nu i februari startar 20-årsjubileet för Pokémon och vi presenterar en ny Pokémon varje vecka.

  Vi börjar med seriens mest välkända maskot, Pikachu. Denna Pokémon är av typen Electric, 40 cm lång och väger cirka 6 kilo. De röda kindpåsarna laddar upp elektricitet som Pikachu använder i sina attacker. Du kan se på svansen om en Pikachu är en hona eller hane. Honan har en V-formad svans som nästan ser ut som ett hjärta. Hanen har en mer platt svans. Pikachu är Ash mest trofaste vän och har varit med honom genom hela tv-serien och alla filmerna.

  Visste du att under 2008 upptäckte japanska forskare ett protein som överför elektriska signaler till hjärnan. Proteinet fick namnet Pikachurin.

 • Hitta oss på Facebook

 • Nordic Top 10

  Håll koll på vilka Nintendo-spel som säljer bäst i Norden!

  Vecka 4

  Vecka 3

  Vecka 2

  Vecka 1