• PRODUKTINFORMATION
 • Releasedatum:
 • 5 mars 2010
 • Onlinestöd:
 • Ja

Nintendo DSi XL - 93 % större skärmar än på Nintendo DS Lite

För dig som vill ha skärmar en storlek större.

Nintendo DSi XL har samma teknik som Nintendo DSi, samma funktioner och kan spela precis samma spel. Den största skillnaden är utan tvekan skärmarna, som med sina 4,2 tum (per skärm alltså) är helt gigantiska jämfört med skärmarna på Nintendo DSi. Faktum är att de är hela 93% större än skärmarna som sitter på Nintendo DS Lite! Det finns fler småskillnader också.

Skärmarna har en betydligt bättre betraktningsvinkel än skärmarna på tidigare Nintendo DS-modeller, vilket innebär att färgerna inte blir inverterade när du vinklar konsolen uppåt eller nedåt (till exempel då du byter grepp eller när du sitter/ligger och spelar i olika positioner), samt att det är lättare för folk runtomkring att se vad som händer i spelet du spelar.

Vidare så medföljer en riktigt stor och rejäl stylus Nintendo DSi XL, och den kan helt klart jämföras med en vanlig penna i storlek. Dessutom sitter volymknapparna aningen längre ifrån varandra, vilket gör det lättare att känna om man trycker på plus eller minus. Som grädden på moset finns tre Nintendo DSiWare-program förinstallerade i Nintendo DSi XL, och batteriet räcker lite längre än det som sitter i Nintendo DSi!

Länkarna till höger är dina vänner

Du kan läsa både om de tre förinstallerade spelen och se en väldigt överskådlig jämförelse mellan alla fyra Nintendo DS-modeller genom att klicka på länkarna till höger. Vill du läsa mer om Nintendo DSi XL klickar du på Nintendo DSi-länken (eftersom alla funktioner är likadana i båda konsolerna).

Färgglad

Nintendo DSi XL bryter den svartvita trenden och finns istället i färgerna vinröd, mörkbrun, blå, grön och gul. De tre sistnämnda kulörerna lanserades den 8 oktober 2010. Dessutom har en Nintendo DSi XL i Super Mario-röd färg släppts i begränsad upplaga.

Dela |

 • POKÉMONDAY - Vileplume

  Våren är här och blommor går att hitta i parker, trädgårdar, skogar och många andra platser. Under maj månad tar vi oss en närmare titt på blomstrande Pokémon!

  Vileplume är en Flower Pokémon som är 1,2 meter lång och har en vikt på 18,6 kg. I National Pokédex är den inte den första Pokémon av typen Grass, men den är den första som liknar en blomma och som utvecklats med en Leaf Stone. Vileplume kan läsa sig förmågor som är uppenbart hämtade från växtriket som Mega Drain, Poison Powder, Stun Spore, Aromatherapy, Petal Dance och Solar Beam.

  Visste du att: Vileplume är baserad på ett riktigt blomsläkte som heter rafflesia. Dessa blommor avger en doft som påminner om ruttet kött. Ingen skön lukt för oss med andra ord, men den lockar till sig insekter vilket förstås är bra för blommorna.

 • Hitta oss på Facebook