• PRODUKTINFORMATION
 • Utgivare:
 • Nintendo
 • Releasedatum:
 • 22 juni 2006
 • Onlinestöd:
 • Ja

Nintendo DS Lite – den bästa uppgraderingen av en bärbar konsol någonsin?

Den populäraste versionen av den mest sålda bärbara konsolen någonsin.

Följande är förbättrat jämfört med Nintendo DS:

 • Ljusstarkare skärmar
 • Snyggare, mer slimmad design
 • Klart mindre och lättare än Nintendo DS
 • Bättre placering på mikrofon och knappar
 • Stylushål på sidan av konsolen istället för ovanpå, vilket gör det enklare att ta ut och sätta tillbaka stylusen

Spelar alla Nintendo DS-spel

Alla Nintendo DS-spel fungerar på Nintendo DS Lite. Det är heller inga problem att spela med ägare av Nintendo DS eller Nintendo DSi.

Massor av spel...

Det finns massor av spel till Nintendo DS Lite, kolla bara spellistan här på nintendo.se för att se, och då ska du komma ihåg att den listan enbart visar spel som Bergsala har lanserat i Sverige (plus ett fåtal till). Besök gärna Activision, PAN Vision, Electronic Arts, Atari och Game Outlet för att se fler spel till Nintendo DS Lite!

...och flera färger

Nintendo DS Lite finns i sju fräscha färger:

 • Vit
 • Svart
 • Rosa
 • Turkos
 • Röd
 • Silver
 • Grön

Två skärmar istället för en

Vad ska man med två skärmar till undrar du kanske. I de flesta Nintendo DS-spelen används den ena skärmen som actionskärm och den andra som statusskärm. Den praktiska funktionen detta fyller är att du slipper trycka på en knapp och avrbyta spelet för att titta på din figurs status eller för att studera kartan i äventyrsspel. Men du ska komma ihåg att spelutvecklarna kan göra vad de vill med de två skärmarna, den enda begränsningen är fantasin!

DS – Dual Screen

Eller "Developers' System"  (spelutvecklarnas system). DS står alltså för två olika saker, dels de dubbla skärmarna som kännetecknar konsolen och dels det faktum att spelutvecklarna har dubbelt så mycket yta att leka på. Nintendo DS Lite är verkligen en konsol som lockar fram kreativitet och uppfinningsrikedom!

Pekskärm och stylus

Det som främst skiljer Nintendo DS Lite från konkurrenterna är att den nedersta skärmen är en pekskärm. Det innebär att du kan styra spelen enbart genom att trycka, dra eller gnugga på den nedre skärmen! Självklart kan detta kombineras med knappkontroll, så att du till exempel styr spelfiguren med styrkorset men siktar med hjälp av pekskärmen.

Du kan använda dina fingrar, men vi rekommenderar starkt att du istället använder den medföljande stylusen för att styra spelen via pekskärmen. Stylusen kan liknas vid en pekpenna och den fästs smidigt i ett hål på sidan av konsolen.

Mikrofon

Vem har sagt att du måste spela med händerna? Med hjälp av den inbyggda mikrofonen kan du styra spelen med din egen röst! I nintendogs-spelen kan du till exempel prata med din hund och lära den kommandon. Det roliga är att hunden faktiskt lyssnar till de ord du säger, och inte bara till tonläget. Observera dock att alla Nintendo DS-spel inte stöder mikrofonen.

Strömförsörjning

Nintendo DS Lite har ett inbyggt batteri som kan laddas upp vid behov. Du behöver alltså inte köpa lösa batterier till Nintendo DS Lite. Batteritiden varierar kraftigt beroende på vilket spel du spelar.

Onlinemöjligheter

Nintendo DS Lite är utrustad med trådlösa nätverksmöjligheter och har du redan trådlöst bredband hemma behöver du inga extra tillbehör för att ansluta Nintendo DS Lite online. Väl ute på nätet kan du spela mot andra människor över hela världen och ladda ned nytt material till spel som stöder den funktionen. Tänk på att alla Nintendo DS-spel inte stöder online-spel. Titta efter det blå eller röda Nintendo Wi-Fi Connection-märket på spelaskarna för att se vilka spel som går att ansluta online.

Trådlöst, lokalt nätverk

Med Nintendo DS Lite kan du spela mot vänner som befinner sig i din närhet helt trådlöst. Glöm trassliga kablar och andra dyra tillbehör, har du och din vän varsin Nintendo DS (modell spelar ingen roll) är det bara att ansluta till varanda och börja spela! I spel som Dr. Kawashima's Brain Training: How Old Is Your Brain? kan 16 spelare koppla samman trådlöst och spela!

Ladda över eller ta emot en demoversion av ett Nintendo DS-spel

Med hjälp av funktionen DS Download Play kan du skicka eller ta emot en demoversion av ett spel till Nintendo DS Lite! Om du tar emot en demoversion kan du spela den så länge strömmen är på. När du stänger av din konsol är demoversionen borta (men kan laddas över igen om så önskas). Observera att alla spel inte har denna funktion, men att du på nintendo.se kan se vilka titlar det gäller.

Spela Game Boy Advance-spel

Nintendo DS Lite har ett fack för Game Boy Advance-spel, så du kan spela alla sådana spel på denna konsol. Tänk bara på att Nintendo DS Lite saknar ingång för linkkabel så går det inte att spela multiplayer i några Game Boy Advance-spel när de spelas på Nintendo DS Lite.

Virtuellt surroundljud

Nintendo DS Lite återger ljudet i äkta stereo eftersom konsolen har två separata högtalare, en på vardera sida. Även virtuellt surroundljud är den kapabel att pumpa ut vilket i praktiken är en simulering av äkta surroundljud. Du kommer att bli förvånad över hur bra det låter!

Dela |