• PRODUKTINFORMATION
 • Genre:
 • Rollspel
 • Multiplayer
 • Online
 • PEGI:
 • 3plus
 • Konsol:
 • Nintendo DS
 • Antal spelare offline:
 • 1-5
 • Utgivare:
 • Nintendo
 • Distributör:
 • Bergsala
 • Releasedatum:
 • 26 mars 2010

Pokémon SoulSilver Version

Pokémon Silver Version (och Pokémon Gold Version) klassas ofta som de allra bästa Pokémon-spelen. Nu får nya Pokémon-tränare chansen att uppleva det fantastiska äventyret i Johto, och äldre fans bjuds på en favorit i repris med nya möjligheter och funktioner!

Kanto. Johto. Hoenn. Sinnoh. Så heter de fyra regionerna där Pokémon-spelen i Version-serien hittills utspelat sig i. I Pokémon SoulSilver Version besöker du Johto, en region som inte har gått att besöka sedan Pokémon Gold/Silver/Crystal Version för tio år sedan. Och eftersom de gamla Pokémon-spelen är omöjliga att länka till de nya, så gör nu Johto-regionen äntligen sällskap tillsammans med den övriga Pokémon-världen - äntligen är alla samlade! Jakten på samtliga 493 Pokémon kan starta!

Klassiskt Pokémon-äventyr fyllt av nyheter

Till en början är allt sig likt. Du väljer om du är kille eller tjej, vad du heter samt ser till att Nintendo DS-klockan är korrekt inställd. Professor Elm ger dig din första Pokémon, och som vanligt får du välja mellan tre olika:

Chikorita: Grästyp. Du som vill ha extra utmaning och inte är rädd för besvär gör rätt i att välja denna Pokémon. Se till att fånga en flygande Pokémon (till exempel Pidgey eller Hoothoot) innan du ger dig på det andra gymmet, annars blir det grava problem!

Cyndaquil: Eldtyp. Är du nybörjare? Pokémon HeartGold Version kanske rentav är ditt första Pokémon-spel? Välj då denna Pokémon! Cyndaquil har stor fördel i spelets andra gym.

Totodile: Vattentyp. Föredrar du en Pokémon som är all-round och inte har några särskilda nackdelar eller fördelar i början av spelet bör du välja Totodile. Eftersom den är en vattentyp har den fördelen av att kunna lära sig flera HM (Hidden Machine, till exempel Surf och Whirlpool) som är nödvändiga för att ta sig vidare i spelet.

Ingen Pokétch, men däremot en Pokégear!

När du har valt din Pokémon kommer du snabbt att märka en stor skillnad gentemot Pokémon Diamond/Pearl/Platinum Version. Det finns ingen Pokétch! Vad händer då med pekskärmen? Jo, den får lämna plats åt START-menyn som i Pokémon Diamond/Pearl/Platinum Version kommer fram av ett tryck på X-knappen. Fördelen att lägga hela menyn på pekskärmen är att du snabbt och smidigt kan välja vad du vill utan att behöva bläddra i menyer. Dessutom kan du peka på löparskorna (som du får i början av spelet) för att konstant springa utan att hålla in B-knappen! Väldigt smidigt utomhus då du knappast går särskilt mycket, och inomhus kan du peka på ikonen en gång till så ändrar din karaktär till gång. Observera dock att det fortfarande går att använda B-knappen på samma sätt som förut!

Varje Pokémon-spel har haft sitt tekniska hjälpmedel. Pokémon Navigator och Pokétch känner du kanske till och i Pokémon SoulSilver Version heter prylen Pokégear. I korta drag är det en kombinerad telefon, radio och karta. En radio kanske inte låter så spännande, men vi garanterar att du slipper lyssna på IQ-befriade radiokommentatorer som egentligen borde hålla käften stängd (för gott). Ställ in rätt kanal så flöder nyttig information genom luften! Telefonen används förstås till att ringa med! En del tränare vill ha returmatcher, andra har plockat olika saker de gärna delar med sig av.

Ursäkta, du kanske inte vet vad Pokémon är?

Pokémon är varelser som liknar vanliga djur i mångt och mycket. De flesta Pokémon är faktiskt till och med baserade på djur eller växter, men har "tvistats till" av spelskaparna så att de ser lite häftigare, sötare eller roligare ut! I Pokémon-världen bor det människor, och de som ägnar sig åt att fånga och samla Pokémon kallas för Pokémon-tränare. Det kanske låter grymt att fånga vilda Pokémon, men alla godhjärtade tränare behandlar sina Pokémon som om de vore deras bästa vänner, och i retur skänker Pokémon sina otroliga krafter åt tränarna. Tyvärr finns det folk som utnyttjar (eller försöker utnyttja) Pokémon-krafterna för illgärningar, och i Pokémon SoulSilver Version är det Team Rocket som står för skurkstrecken!

En tränare förvarar normalt sina Pokémon i pokébollar, men i Pokémon HeartGold/SoulSilver Version är det för första gången möjligt att låta sin favorit-Pokémon vandra vid sidan om tränaren! (Detta var visserligen möjligt redan i Pokémon Yellow Version: Special Pikachu Edition, men då var det endast Pikachu som kunde strosa tillsammans med spelaren, nu kan vilken Pokémon som helst göra det.) Det går att bära med sig max sex Pokémon i taget, resten lagras i en PC. Hur går det till? Fråga inte, det har inte vi förstått heller...!

Alla tränare ger sig ut på en resa för att bli världens bäste Pokémon-mästare. För att bli det krävs det att du spöar Elitfyran plus mästaren som väntar direkt efter. Innan du kommer så långt måste du dock hitta alla gym och utmana gymledarna för att samla på dig nålar. Skaffar du alla nålar är de bevis på din skicklighet och du tillåts utmana Elitfyran! När du börjar spelet har du bara en Pokémon, och den är ganska svag. Genom att slåss mot vilda Pokémon samt Pokémon som tillhör andra tränare samlar din egen Pokémon på sig erfarenhet och blir starkare, lär sig nya attacker och kan till och med utvecklas! En Pokémon som utvecklas ändrar form och blir ofta mycket starkare.

Det som skiljer Pokémon HeartGold Version från Pokémon SoulSilver Version

Under resans gång är det inte bara massa Pokémon-strider att utkämpa. Det är minst lika viktigt att fånga nya Pokémon och lägga till samlingen! En del Pokémon lever bara i grottor, somliga hittar du bara tidigt på morgonen, många gömmer sig i högt gräs och ett fåtal kommer du inte att hitta i Pokémon SoulSilver Version! Dessa måste du byta till dig från Pokémon HeartGold Version! En till skillnad mellan de två versionerna är sannolikheten att en viss Pokémon ska dyka upp.

Länkmöjligheterna till andra Pokémon-spel

Pokémon HeartGold/SoulSilver Version går att länka till Pokémon Diamond/Pearl/Platinum Version (via trådlös överföring), Pokémon Ruby/Sapphire/Emerald/FireRed/LeafGreen Version (via Pal Park om du spelar på en Nintendo DS eller Nintendo DS Lite som har Game Boy Advance-fack) samt Pokémon Battle Revolution. Det går inte att länka till My Pokémon Ranch (WiiWare). Observera att du måste ha klarat Elitfyran och dessutom ha fått National Pokédex innan du kan komma in i Pal Park och länka till Game Boy Advance-spelen! Tänk också på att Pokéwalker endast kan länkas till Pokémon HeartGold/SoulSilver Version!

Fortsätt till Pokéwalker

Fortsätt till Pokégear

Dela |

 • BILDER
 • Pokéwalker
 • Pokémon HeartGold Version - Du börjar spelet med Johto Pokédex, men kan givetvis uppgradera till National Pokédex senare i spelet.
 • Pokémon HeartGold Version - Din väska är indelad i samma kategorier som tidigare, men nu ser du en 3D-modell av din karaktär som visar exakt var de olika facken finns!
 • Pokémon SoulSilver Version - Här startar ditt äventyr!
 • Pokémon SoulSilver Version - Vem är det som kikar in i professorns laboratorium?