• PRODUKTINFORMATION
 • Genre:
 • Action
 • Rollspel
 • Multiplayer
 • Online
 • PEGI:
 • 16plus Violence
 • Konsol:
 • Wii
 • Kompatibla kontroller:
 • Wii Remote + Nunchuk Wii Remote + Classic Controller
 • Antal spelare offline:
 • 1-2
 • Utgivare:
 • Capcom
 • Distributör:
 • Bergsala
 • Releasedatum:
 • 23 april 2010

Monster Hunter Tri

Att jaga, samla och samarbeta tillhör människans främsta instinkter. I Monster Hunter Tri kan du göra allt detta online med tre vänner och röstchatta med Wii Speak! Det här är utan tvekan Capcoms mest välgjorda spel till Wii hittills!

Risken att du inte vet vad Monster Hunter Tri är för spel är stor. Titeln har rönt enorma framgångar i Japan, men när det är dags för lanseringen i väst är det en ny marknad med nya spelare som väntar. Capcom har tagit hjälp av Nintendo själva för att marknadsföra den här supertiteln på våra breddgrader. Monster Hunter Tri är ett av de bästa tredjepartsspelen till Wii hittills.

Det här är Monster Hunter Tri

Världen i spelet bebos av både monster och människor. Ditt äventyr börjar i Moga Village, en by full av liv och rörelse.  Som jägare blir ditt första uppdrag, på order av bossen i byn, att ta reda på vad som ligger bakom de jordbävningar som hotar samhället. Spelet är en blandning av action och rollspel, där actiondelen ligger i att dräpa monster och inslaget av rollspel visar sig i de enorma kommunikationsmöjligheterna, samt samlandet och hanterandet av föremål. Äventyret är uppdragsbaserat, så risken att planlöst virra omkring utan mål i den här enorma världen väldigt liten. Titta på filmklippen till höger för att se mer!

Det finns många titlar som går ut på att slakta monster och spela online, men inget annat spel kommer i närheten av den atmosfär och närvarokänsla av levande varelser som Monster Hunter Tri erbjuder. Den här världen andas liv, och det mesta du gör i spelet har inverkan på ett eller annat sätt. Det är inte bara möjligt att bygga dina egna vapen med hjälp av de föremål du samlar in under resans gång, du kan även reparera de delar av byn som har skadats av jordbävningarna. Dessa ändringar som du gör på byn är inte bara något som skymtar förbi i en textruta, det SYNS. De monster som du möter är baserade på skaparnas fantasi, men de beter sig som om de vore riktiga djur. Små, svaga monster flyr när de inser att de är hopplöst underlägsna, och olika arter av monster drar sig inte för att attackera varandra. Du som spelar måste tänka instinktivt… ska du dra fram ett stort vapen när du känner dig hotad av en jätte eller hinner du räkna ut hur långt det är att springa och gömma sig i närmaste grotta?

Du kanske tror att du som mänsklig spelare lätt kommer att överlista alla monster i spelet. Vi får väl se! Det finns förstås en del monster som inte är särskilt intelligenta till att börja med, men det finns också riktiga luringar som kamouflerar sig i miljön och hugger när du kommer i närheten. Du som har sett naturprogram där lömska fiskar kamouflerar sig på sandbotten och hugger till när ett litet byte simmar förbi vet vad du har att vänta! Som sagt attackerar olika arter av monster varandra också. De som befinner sig högt uppe i näringskedjan regerar över de mindre kräken som får finna sig i att fly från strid eller bli dödade. Andra monster kallar på hjälp när de känner sig övermannade, och snart är rollerna ombytta. Från att ha varit jägaren är det plötsligt du som är bytet!

Spela online helt gratis utan Friend Codes och röstchatta med Wii Speak

Att spela ensam kan vara bra för att lära sig spelet, men hela Monster Hunter Tri-konceptet bygger på att du ska jaga i flock… vi menar i grupp! Självklart är Monster Hunter Tri anpassat för onlinespel, men det går också att spela tillsammans med en kompis på delad skärm för den som hellre vill det. Skulle du helt sakna vänner som är spelintresserade kan du ta hjälp av Cha-Cha, en karaktär som kontrolleras av datorn. När ni är flera som jagar går det förstås att prova helt nya strategier för att få bjässarna på fall. En i gruppen kan förbereda att lägga ut en fälla medan de andra lockar till sig monstrets uppmärksamhet och drar jätten mot målet. Eftersom Monster Hunter Tri är kompatibelt med Wii Speak så är det fullt möjligt att röstchatta online när ni jagar tillsammans! Antalet strategier som går att ta i bruk när du jagar i grupp begränsas bara av din fantasi.

Ett ord till alla föräldrar

Till skillnad från Nintendos egna spel så använder inte Monster Hunter Tri Nintendo Wi-Fi Connection. Detta innebär att spelet saknar Friend Codes, något som gamers förmodligen jublar över. Samtidigt måste vi påpeka för dig som förälder att det här betyder att man kan lägga till vem som helst i sin kompislista utan att fylla i en kod. Eftersom spelet även utnyttjar både textchatt (via virtuellt eller riktigt tangentbord) och röstchatt bör du som förälder vara uppmärksam på vilka ditt barn spelar Monster Hunter Tri med.

Välj själv vilken handkontroll du vill använda

Monster Hunter Tri är kompatibelt med både Wii Remote+Nunchuk och Classic Controller. Då spelkontrollen i princip är befriad från rörelser rekommenderar vi en Classic Controller Pro för att få ut maximal spelupplevelse. Observera dock att Classic Controller Pro inte på något sätt är ett krav för att spela Monster Hunter Tri!

Högsta betyg i den japanska spelbibeln

Japans största speltidning heter Famitsu och utkommer en gång i veckan (!) med en upplaga på cirka 500 000 exemplar. I tidningens 23-åriga historia har endast 13 spel fått högsta betyg, och Monster Hunter Tri är ett av dem. Famitsu är unik på det sättet att den alltid låter fyra personer recensera spelen. Varje recensent sätter ett betyg 1-10 där 10 är bäst, och sedan räknas de fyra personernas betyg ihop. 40 är alltså det högsta betyg ett spel kan få i Famitsu, och det är precis vad Monster Hunter Tri fick! Endast två andra Wii-spel (som lanserats i Sverige) har fått maxpoäng och de är Super Smash Bros. Brawl och New Super Mario Bros. Wii. Monster Hunter Tri har alltså sällat sig till ett mycket exklusivt sällskap!

Besök spelets officiella hemsida!

Vill du veta och framförallt se mer av Monster Hunter Tri rekommenderar vi starkt att du besöker den officiella hemsidan som du hittar genom att klicka på länken till höger! Där kan du bland annat läsa om olika monster som finns i spelet.

 • Det går att spela fyra spelare online. (OBS! Kräver att din Wii-konsol är ansluten till Internet!)
 • Röstchatta med dina vänner med tillbehöret Wii Speak! (OBS! Kräver att din Wii-konsol är ansluten till Internet!)

Fortsätt till monstertyper

Fortsätt till Lagiacrus

Fortsätt till spelflödet

Fortsätt till spelkontrollen

Fortsätt till vapen

Fortsätt till online

9,5/10
"If you've never played Monster Hunter before, all you need to get started is the curiosity it takes to take a punt on a whole new gaming genre – you'll never never know, if you never never go."
- IGN AU

9,3/10
"Tri's depth of content is unbelievably impressive, and the end-game is vast."
- IGN UK

9/10
"Monster Hunter is, fittingly, quite the behemoth – a massive game in terms of both content and, elsewhere, popularity."
- Eurogamer

9/10
"So what we’re looking at here is an absolute beast of a game, brimming with quality: it looks gorgeous, plays great, has enormous replay value and amazing online play."
- N-Europe

9/10
"Playing with a team of fellow hunters is some of the most fun you’ll have online with any console, although solo play is enjoyable too."
- Nintendo Life

9/10
"In the end, Monster Hunter Tri takes all the essentials of the MMORPG format and ports them, almost perfectly, to the Wii."
- Worth Playing

Dela |

 • Wii-spel lanserade i Sverige av Bergsala

  I denna sektion hittar du alla spel som Bergsala har lanserat till Wii i Sverige (plus några till). Tyvärr finns det inte 100% komplett information om alla titlar, men denna nackdel berör främst äldre, lite mer okända spel.

  Hittar du inte det spel du söker här beror det på att det är någon annan distributör som har den titeln. Besök gärna PAN Vision, Electronic Arts, Atari, Ubisoft, Nordic Game Supply, Game Outlet och Activision om du vill läsa om fler spel.