• PRODUKTINFORMATION
 • Genre:
 • Action
 • Äventyr
 • Multiplayer
 • Barnvänligt
 • PEGI:
 • 3plus
 • Konsol:
 • Wii
 • Antal spelare offline:
 • 1-2
 • Utgivare:
 • Nintendo
 • Distributör:
 • Bergsala
 • Releasedatum:
 • 11 juni 2010

Super Mario Galaxy 2

Istället för att grymt dumpa spelmotorn från Super Mario Galaxy i ett svart hål insåg Nintendo att det fanns så mycket mer att göra med den. Resan bland galaxerna fortsätter i Super Mario Galaxy 2!

Varenda galax i Super Mario Galaxy 2 är helt ny, men alla som har spelat originalet kommer att känna igen världens, förlåt, vi menar universums bästa speldesign som denna gång verkligen är bättre än någonsin! Det räcker med att titta på en trailer så kan man föreställa sig spelglädjen som skiljer Mario från alla billiga kopior som trängs på butikshyllorna!

Nya dräkter

En del dräkter från ettan känns igen (som till exempel Bee Mario och Boo Mario) men det finns två helt nya i det här spelet! Som den fluffige Cloud Mario kan vår rörmokarhjälte framkalla moln som fungerar som plattformar. På det här sättet kan Mario ta sig upp till oanade höjder, men han har bara ett begränsat antal moln att använda, så spendera fluffet klokt!

I skepnad av Rock Mario rullar Mario fram som han gjorde i Game Boy Advance-spelet Super Mario Ball, fast i Super Mario Galaxy 2 är han en stenbumling och kan krossa allt möjligt som står i vägen! Underskatta inte heller hastigheten som Rock Mario kan få upp i rullande form...

Yoshi!

På en del banor hittar Mario Yoshi, den gröna dinosaurien som hjälpt honom från och till ända sedan Super Mario World. Den här gången styrs hans långa tunga med pekfunktionen i Wii Remote, så höj inte på ögonbrynen för mycket när Yoshi svingar sig genom världarna som Donkey Kong! Vidare kan tungan användas för att dra i föremål, till exempel dra ut plattformar så att de blir tillgängliga för Mario. Frukt har som bekant alltid retat Yoshis aptit, och Super Mario Galaxy 2 är inget undantag. Speciella bär gör så att Yoshi svälls upp som en ballong eller börjar springa som om han hade eld i baken (fast egentligen har han eld i munnen), medan andra får honom att lysa och visa vägen över annars osynliga gångar.

Starship Mario

Glöm Rosalinas jätteskepp från det första spelet. I Super Mario Galaxy 2 navigerar du mellan de olika banorna med hjälp av Starship Mario! Det här rymdskeppet ser ut som en planet som med hjälp av en Luma har transformerats att se ut som ett gigantiskt Mario-huvud! Eftersom du nu slipper springa mellan de olika galaxerna kan du istället fokusera på det roliga som finns på banorna! Tilläggas bör att befolkningen på Starship Mario ökar i takt med att du klarar av galaxer, och till slut kommer hela planeten (som fortfarande är ett rymdskepp) att fyllas med olika karaktärer!

Förbättrad co-op

Att samarbeta i ettan var småroligt en stund. I tvåan har Nintendo förbättrat det hela så nu går det att knocka fiender med snurrattacken som normalt sett bara Mario kan använda! Interaktionen med miljöerna för spelare två har också förbättrats, och det går att samla både mynt och Star Bits (i ettan gick det bara att samla Star Bits som spelare två). Co-op-läget är perfekt för dig som sneglar avundsjukt när någon annan i familjen spelar, men kanske inte vågar prova själv av olika anledningar. Se co-op-läget i Super Mario Galaxy 2 som den perfekta inkörsporten till ett universum fyllt av underhållning!

Borrar ny mark

En av de största förändringarna jämfört med Super Mario Galaxy är borren som Mario kan använda för att inte bara ta sig från en sida av en planet till en annan, utan även för att borra sig in i planetens innandöme!

Cosmic Guide

Precis som New Super Mario Bros. Wii har Super Mario Galaxy 2 ett hjälpsystem för dig som har problem att hitta stjärnorna! Cosmic Guide hjälper dig att hitta rätt i den enorma 3D-världen, så att du på så vis slipper valsa runt utan att veta vad du ska ta dig till. Självklart är det här hjälpmedlet främst ämnat för nybörjare, och ingen tvingar erfarna spelare att använda det.

Svårare än det första spelet

De flesta spelare brukar nöja sig med att spela tills de ser eftertexterna, men för dig som vill ha extra utmaning finns det nya kometmedaljer i Super Mario Galaxy 2. Hittar man tillräckligt många sådana föremål låser man upp nya nivåer som är svårare än de vanliga! Räkna med ordentlig utmaning om du vill ha det!

Årets spel 2010
"Nintendo har fyllt sitt spel med fler briljanta idéer än de flesta utvecklare kommer på under en hel livstid."
- LEVEL

5/5
"Men jösses, här sitter jag igen som en nyförälskad liten kolibri och kvittrar om det rena, oförfalskade spelandet. Inget annat spelar någon roll. Story? Karaktärer? Dialog? Bara moderna eftergifter till filmälskande dilettanter. När plattformsperfektion talar raseras dessa perifera ingredienser som de luftslott de är. Vill du veta vad tv-spel handlar om ska du spela Super Mario Galaxy 2."

"...det ska vara kul att spela tv-spel. Ibland glömmer vi det och går vilse i alla oviktiga detaljer som alltför ofta tillåts alltför stor plats. Men ingen kan få oss att minnas som Mario."
- FZ.se

10/10
"Bara i ett spel som helt ignorerar logik och berättande kan den ena banan gå ut på att flyga med en djungelfågel genom en futuristisk rymdbas, och nästa åt att hoppa runt på en bana uppbyggd av bakverk. Och bara i ett spel med den variationen går det att ha så här roligt."
- LEVEL

10/10
"Nintendo hivar ut oemotståndliga plattformsupplevelser som om det vore ett godisregn, och precis när man tror att påsen måste vara tom kommer en skur till att plocka åt sig av."
- Gamereactor

10/10
"Hur någon ska kunna överträffa det här i plattformsgenren är väldigt svårt att svara på. Min gissning är att framtidens gamergeneration kommer ägna sig åt en hel del retrospelande. Tack Nintendo. Tack Yoshi."
- Gameplayer.se

5/5
"Här är varje bana byggd kring idéer geniala nog att basera hela spel på."
- Aftonbladet

10/10
"This is a game that refuses to bore you, that can take you to the 60-star mark before asking you to do the same thing twice. It reuses assets, but almost never recycles ideas; you’ll never see another title so thrifty, or so gratuitous."
- EDGE Magazine

10/10
"Nintendo shows an easy, confident command of concepts that almost any other developer would struggle to think of or articulate, never mind realise, never mind perfect. You simply will not play a better-made game this year."
- Eurogamer

10/10
"Negatives? We struggled to even stop smiling long enough to think critically. Sure there are re-used assets, but the manner in which they are re-used is like recycling a plastic bottle to make a jumbo jet."
- N-Europe

10/10
"I loved the original Super Mario Galaxy, but the company would have to do something pretty special to really 'wow' me. Consider me 'wowed.' Again."
- IGN US

10/10
"This is an instant classic that belongs alongside the best games Nintendo has ever created."
- GameSpot

Dela |

 • Wii-spel lanserade i Sverige av Bergsala

  I denna sektion hittar du alla spel som Bergsala har lanserat till Wii i Sverige (plus några till). Tyvärr finns det inte 100% komplett information om alla titlar, men denna nackdel berör främst äldre, lite mer okända spel.

  Hittar du inte det spel du söker här beror det på att det är någon annan distributör som har den titeln. Besök gärna PAN Vision, Electronic Arts, Atari, Ubisoft, Nordic Game Supply, Game Outlet och Activision om du vill läsa om fler spel.