• PRODUKTINFORMATION
 • Releasedatum:
 • 8 december 2006
 • Konsol:
 • Wii

Nunchuk

Tilläggskontroll till Wii Remote.

Nunchuk är en tilläggshandkontroll till Wii Remote och namnet kommer från sättet man håller kontrollen på – likt en riktig nunchaku. Den kopplas in i Wii Remote via sladd och tillför en analog styrspak, två knappar samt mer rörelsekänslighet.

Mer rörelsekänslighet

Nunchuk är precis som Wii Remote utrustad med teknik som gör att den känner av hur du rör handkontrollen. Skillnaden är att Nunchuk saknar pekfunktionen som finns i Wii Remote, och den har heller ingen högtalare eller rumble-funktion.

Här behövs Nunchuk

Den behövs i en del spel, både vanliga Wii-spel och WiiWare-spel. Däremot används den aldrig till Virtual Console-spel. På nintendo.se står det på varje spelsida om titeln kräver Nunchuk eller inte, och saknas spelet du söker här kan du titta på spelaskens baksida där det också står. När det gäller WiiWare-spel finns det tydliga ikoner innan du laddar ned spelet som visar om en Nunchuk behövs. Det finns även en del spel som går att spela både med Wii Remote och med Wii Remote+Nunchuk (valbart då förstås). Även denna information finns på spelsidorna på nintendo.se.

Kan Nunchuk användas utan Wii Remote?

Nej, Nunchuk kan aldrig användas utan Wii Remote.

Dela |


 • POKÉMONDAY - Wormadam

  Wormadam och dess förutvecklingen, Burmy, är en lite speciell Pokémon. Den är en Bagworm Pokémon som är 0,5 meter lång och väger 6,5 kg. Egentligen är den av Bug-typen, men eftersom den till utseendet liknar en buske med blommor på tycker vi ändå att den passar bra i maj. Förutvecklingen Burmy ändrar utseende mellan Grass, Sand och Trash beroende på var den är i strid och formen den har när den utvecklas till Wormadam blir permanent. Förstås bortsett från om det är en Burmy som är en hanne för då blir den en Mothim istället.

  Visste du att: Wormadam är den enda Pokémon med olika former av olika typer (Bug och Grass, Ground eller Steel) som den inte kan byta mellan? Namnet är en kombination av "bagworm" och "madam" för att Wormadam är alltid en ”hon”.

 • Hitta oss på Facebook

 • Nordic Top 10

  Håll koll på vilka Nintendo-spel som säljer bäst i Norden!

  Vecka 19
  Vecka 18
  Vecka 17
  Vecka 16
  Vecka 15
  Vecka 14
  Vecka 13
  Vecka 12
  Vecka 11
  Vecka 10