• PRODUKTINFORMATION
 • Releasedatum:
 • 12 juni 2009
 • Konsol:
 • Wii

Wii MotionPlus

Gör underverk med din Wii Remote.

Wii MotionPlus är ett tillbehör som du pluggar in i Wii Remote, på samma ställe som du pluggar in Nunchuk-kontrollen. Med en Wii MotionPlus inkopplad blir din Wii Remote ännu mer avancerad. För första gången kommer du att kunna spela med 1:1-rörelser, det betyder att de rörelser du gör i verkligheten replikeras EXAKT i spelet. Och då menar vi inte bara stora rörelser, som tennisslag och golfsvingar, utan minsta rörelser med handleden återskapas direkt på skärmen!

Det som skiljer en Wii Remote med Wii MotionPlus från en utan

Tänk dig till exempel en fäktningsduell, där dina rörelser återskapas på skärmen med perfekt resultat. Eller att du faktiskt kan skruva bollen i bordtennis genom att vinkla kontrollen. Utan Wii MotionPlus är Wii Remote fortfarande kapabel att registrera de allra flesta rörelser du gör, men det är med det här lilla tillbehöret som den blir i det närmaste perfekt. Observera att Wii MotionPlus inte kan användas utan en Wii Remote.

Har du fyra Wii Remote-handkontroller måste du alltså ha lika många Wii MotionPlus för att spela tillsammans med andra i spel som Wii Sports Resort.

De spel som stöder Wii MotionPlus

En del spel, som Wii Sports Resort och Red Steel 2 kräver Wii MotionPlus för att fungera, medan andra spel som EA SPORTS Grand Slam Tennis fungerar utan tillbehöret men ger bättre spelkontroll om det finns inkopplat.

Du kan se på spelsidorna här på nintendo.se vilka spel som stöder (eller kräver) Wii MotionPlus. Titta bara i faktaspalten till vänster. Gamla Wii-spel drar inte nytta av Wii MotionPlus, och om spelet du söker inte finns på nintendo.se kan du enkelt se på spelets ask huruvida det stöder Wii MotionPlus eller ej.

Dela |


 • POKÉMONDAY - Wormadam

  Wormadam och dess förutvecklingen, Burmy, är en lite speciell Pokémon. Den är en Bagworm Pokémon som är 0,5 meter lång och väger 6,5 kg. Egentligen är den av Bug-typen, men eftersom den till utseendet liknar en buske med blommor på tycker vi ändå att den passar bra i maj. Förutvecklingen Burmy ändrar utseende mellan Grass, Sand och Trash beroende på var den är i strid och formen den har när den utvecklas till Wormadam blir permanent. Förstås bortsett från om det är en Burmy som är en hanne för då blir den en Mothim istället.

  Visste du att: Wormadam är den enda Pokémon med olika former av olika typer (Bug och Grass, Ground eller Steel) som den inte kan byta mellan? Namnet är en kombination av "bagworm" och "madam" för att Wormadam är alltid en ”hon”.

 • Hitta oss på Facebook

 • Nordic Top 10

  Håll koll på vilka Nintendo-spel som säljer bäst i Norden!

  Vecka 20
  Vecka 19
  Vecka 18
  Vecka 17
  Vecka 16
  Vecka 15
  Vecka 14
  Vecka 13
  Vecka 12
  Vecka 11
  Vecka 10