• PRODUKTINFORMATION
  • Releasedatum:
  • 12 juni 2009
  • Konsol:
  • Wii

Wii MotionPlus

Gör underverk med din Wii Remote.

Wii MotionPlus är ett tillbehör som du pluggar in i Wii Remote, på samma ställe som du pluggar in Nunchuk-kontrollen. Med en Wii MotionPlus inkopplad blir din Wii Remote ännu mer avancerad. För första gången kommer du att kunna spela med 1:1-rörelser, det betyder att de rörelser du gör i verkligheten replikeras EXAKT i spelet. Och då menar vi inte bara stora rörelser, som tennisslag och golfsvingar, utan minsta rörelser med handleden återskapas direkt på skärmen!

Det som skiljer en Wii Remote med Wii MotionPlus från en utan

Tänk dig till exempel en fäktningsduell, där dina rörelser återskapas på skärmen med perfekt resultat. Eller att du faktiskt kan skruva bollen i bordtennis genom att vinkla kontrollen. Utan Wii MotionPlus är Wii Remote fortfarande kapabel att registrera de allra flesta rörelser du gör, men det är med det här lilla tillbehöret som den blir i det närmaste perfekt. Observera att Wii MotionPlus inte kan användas utan en Wii Remote.

Har du fyra Wii Remote-handkontroller måste du alltså ha lika många Wii MotionPlus för att spela tillsammans med andra i spel som Wii Sports Resort.

De spel som stöder Wii MotionPlus

En del spel, som Wii Sports Resort och Red Steel 2 kräver Wii MotionPlus för att fungera, medan andra spel som EA SPORTS Grand Slam Tennis fungerar utan tillbehöret men ger bättre spelkontroll om det finns inkopplat.

Du kan se på spelsidorna här på nintendo.se vilka spel som stöder (eller kräver) Wii MotionPlus. Titta bara i faktaspalten till vänster. Gamla Wii-spel drar inte nytta av Wii MotionPlus, och om spelet du söker inte finns på nintendo.se kan du enkelt se på spelets ask huruvida det stöder Wii MotionPlus eller ej.

Dela |