• PRODUKTINFORMATION
  • Releasedatum:
  • 25 april 2008
  • Konsol:
  • Wii

Wii Balance Board

Låt fötterna vara med och spela också!

Enkelt beskrivet är Wii Balance Board en tryckkänslig platta som reagerar på hur man står på den. Den känner av tyngdpunkten samt hur den förflyttar sig. Detta kanske inte låter så avancerat men i praktiken är Wii Balance Board otroligt känslig och kan mäta skillnader på en tiondels gram, vilket gör den till en sofistikerad liten bräda!

OBS! Använd inte skor på Wii Balance Board!

Man spelar barfota eller i strumpor. Har man skor på sig kan de sätta mätningen ur spel, och dessutom finns det risk att skada Wii Balance Board.

Så här används den

Wii Fit Plus, spelet som medföljer Wii Balance Board, låter en prova på många olika träningsövningar genom att stå på Wii Balance Board och röra sig på olika sätt. Det kan vara alltifrån att simulera snowboardåkning till att göra sit ups och armhävningar. Alltså, användningsområdet är väldigt brett och det finns massor av spel som stöder Wii Balance Board idag.

Spel som stöder Wii Balance Board

Eftersom det i Sverige finns en mängd olika distributörer är det svårt för oss att rada upp alla kompatibla titlar här. I länklistan till höger finns alla WiiWare-spel som kan spelas med Wii Balance Board, samt de Wii-spel som Bergsala har lanserat som fungerar med tillbehöret!

Wii Balance Board går inte att köpa separat

Det enda sättet att få tag på Wii Balance Board är att köpa den med Wii Fit Plus.

Det går inte att ansluta två Wii Balance Board samtidigt

Det är tekniskt omöjligt att ansluta två Wii Balance Board till samma Wii-konsol, så det kommer inte att fungera i framtida spel heller.

Håller för en hel del

Wii Balance Board står pall för 150kg, så det krävs en hel del för att den ska sättas ur spel.

Drivs med batterier

Fyra AA-batterier (medföljer) håller Wii Balance Board levande i cirka 60 timmar. Eftersom Wii Balance Board är trådlös är det inga problem att flytta den när den inte används. Den synkas på samma sätt som en Wii Remote.

Dela |