• PRODUKTINFORMATION
 • Genre:
 • Action
 • Multiplayer
 • PEGI:
 • 12plus Language Violence
 • Konsol:
 • Wii U
 • Kompatibla kontroller:
 • Wii U GamePad Wii U Pro Controller Wii Remote + Classic Controller
 • Antal spelare offline:
 • 1-5
 • Utgivare:
 • Nintendo
 • Distributör:
 • Bergsala
 • Releasedatum:
 • 23 augusti 2013
 • Språk:
 • Engelska
 • Franska
 • Spanska
 • Tyska
 • Italienska
 • Övrig information:
 • Även via Nintendo eShop

The Wonderful 101

Gamers, unite up!

Intro 

Bakgrundshistorian

Hjältarna

Fler hjältar

GEATHJERK

Wonderful Mart

Unite Morphs

Wonderful Missions

Exklusivt för Wii U

Intro

The Wonderful 101 är ett spektakulärt actionspel till Wii U från skaparna av Bayonetta - PlatinumGames.

intro-00

Jorden har invaderats av GEATHJERK!

intro-01

Du kontrollerar en grupp superhjältar som kallas för Wonderful 100.

intro-02

Rekrytera både riktiga hjältar och vanliga medborgare som hjälper dig.

intro-03

Gör slut på inkräktarna i våldsamt snabba strider!

intro-04

Använd Wii U GamePad (pekskärmen eller höger styrspak) för att förvandla dina hjältar till mäktiga vapen med Unite Morphs.

intro-05

Använd dina krafter för att släppa lös fantastiska kombos eller för att lösa pussel - det finns massor av olika sätt att besegra fienderna på!

intro-06

Slåss själv eller tillsammans med upp till fyra vänner i det intensiva Wonderful Missions Mode.

intro-07

Ta mig till den underbara toppen

Bakgrundshistorian

För många år sedan attackerade den onda, utomjordiska rasen GEATHJERK jorden. Tack vare några kraftfulla hjältar, och många uppoffringar, besegrades inkräktarna och freden bevarades.

story-img2

I efterdyningarna av invasionen etablerades en hemlig grupp av superhjältar känd som Wonderful 100 för att försvara jorden. Dessa hjältar lever mitt ibland oss i hemlighet, och har svurit på att försvara jorden om hotet skulle återvända.

När utomjordingarna så återvänder gör Wonderful 100 det också. Det är dags att kämpa för jorden igen! Det finns förstås en till hjälte som förenar dem och skapar en ostoppbar kraft som kämpar för allt gott... och det är du!

Ta mig till den underbara toppen

Hjältarna

Dessa medlemmar av Wonderful 100 för med sig varsin unik Unite Morph till fighten, men det finns många fler hjältar än dessa som väntar på att upptäckas och rekryteras. Ju fler hjältar du har, desto starkare blir ditt lag, så leta upp allihop!

Wonder-Red

Riktigt namn: Will Wedgewood

Från: USA

Wonder-Red_new

Will Wedgewood är den unge ledaren för Wonderful 100 och samtidigt lågstadielärare, men när han kallas till tjänst får han sin CENTINEL-dräkt och förvandlas till superhjälten Wonder-Red! Han slåss med Vulcan Knuckles. Även om han generellt är en lugn typ så är han även väldigt bestämd vilket har orsakat problem för honom några gånger tidigare...

Wonder-Blue

Riktigt namn: Eliot Hooker

Från: USA

Wonder-Blue_new

Hooker är en hetlevrad detektiv från Los Angeles-polisen. I sitt eget huvud är han den typiske actionhjälten - cool och med ett oändligt förråd av one-liners - men det är långt ifrån sant. Hans prisbelönta Valiantium Blade sägs bli skarpare för varje hugg.

Wonder-Green

Riktigt namn: Jean-Sébastien Renault

Från: Frankrike

Wonder-Green_new

Det finns inte många skyttar som är lika pricksäkra som Wonder-Green. Han kanske verkar nonchalant på ytan, men han är en ung man med starka ansvarskänslor. Det sägs att han kan skjuta bort loppor från en hundrygg på drygt 450 meters avstånd med sin älskade pistol.

Wonder-Pink

Riktigt namn: Mariana Kretzulesco

Från: Rumänien

Wonder-Pink_new

Om det är akrobatik och skönhet du är ute efter kommer Wonder-Pink att leverera: den här olympiske atleten saknar motstycke i sin profession, men trots det lyckas hon få tid över till att hålla koll på det senaste inom mode. Fienden straffas av hennes Beautiful Whip som är gjord av den nyutvecklade Belmont-legeringen.

Ta mig till den underbara toppen

Fler hjältar

Wonderful Ones

Det finns fler Wonderful Ones att upptäcka på uppdraget att rädda jorden. Så snart de rekryterats hänger de med resten av spelet, så leta bakom varje skrymsel och vrå för att få tillgång till deras talanger!

story-img3

Alla kan bli en hjälte

Du kan bygga upp en enorm armé genom att rekrytera desperata medborgare, men dessa hänger bara med dig tills det aktuella uppdraget är slutfört. Se till att utnyttja dem så mycket som möjligt under tiden!

Ta mig till den underbara toppen

GEATHJERK

De här bråkstakarna drar sig inte för att utplåna både planeter och hela solsystem! GEATHJERK har redan tidigare försökt att ta över jorden, men stoppades då av en antiinvasions hyperplasmasköld känd som "Margarita". Nu är de tillbaka med ännu fler mekaniska vapen och utomjordiska raser, och endast Wonderful 100 kan stoppa dem!

story-img5

Ta mig till den underbara toppen

Wonderful Mart

Samla ihop värdefulla O-parts på nivåerna för att köpa hjälpfulla föremål, och uppgradera eller lås upp Unite Morphs. Ryktet säger att den här affären säljer ännu fler otroliga förmågor, men sanningen är höljd i dunkel...

story-img4

Ta mig till den underbara toppen

Unite Morphs

Det räcker inte med att använda dina kvicka gamer-fingrar för att spöa utomjordingarna, du kommer behöva tänka också! I strid kan du låta alla hjältar klättra upp på fienderna och puckla på dem tills de blir vimmelkantiga, men Unite Morphs är de attacker som erbjuder riktig styrka. Förvandla dina lagkamrater till helt otroliga formationer som slår tillbaka fiendens attacker, tar sig över hinder i din väg och helt enkelt krossar allt motstånd!

Led en enad kraft

Hitta medlemmarna i Wonderful 100 och dra nytta av deras unika Unite Morphs. Varje Unite Morph har sina speciella förmågor - bemästrar du dem alla har GEATHJERK inte en chans!

led-en-enad-kraft

Rita!

rita-1

Du aktiverar Unite Morphs genom att rita en särskild symbol på pekskärmen på Wii U GamePad, eller genom att rita symbolen med höger styrspak. Symbolerna är väldigt enkla, till exempel raka streck och cirklar, och du ser alltid om du ritat rätt då symbolen får en viss färg. Ritar du exempelvis symbolen för Unite Hand (en cirkel) så blir cirkeln röd om den är rätt ritad. När den är det är det bara att trycka på A-knappen för att aktivera kraften!

rita-2

Storleken har betydelse!

Det enda som är mer kraftfullt än en stor näve är en ännu större näve! Det har bokstavligt talat stor betydelse hur stora du ritar symbolerna till dina Unite Morphs. En stor cirkel resulterar i en stor Unite Hand, men tänk på att du måste ha tillräckligt många hjältar med dig eftersom alla Unite Morphs består av dina lagkamrater...

storleken-har-betydelse

Batterier ingår ej!

Unite Morphs förbrukar batterikraft, så se till att inte missbruka dem... Batterierna laddas upp automatiskt så länge du inte använder Unite Morphs, och det finns batterier utspridda på banorna att hämta om du vill utöka din totala batterikraft (och det vill du!).

batteries-not-included

Unite Hand

Wonder-Reds Unite Morph aktiveras genom att rita en cirkel. Denna hand duger inte bara till att ge fienden en rejäl käftsmäll, den kan dessutom absorbera eld så att fienden får äta flamberad käftsmäll! Som om inte det vore nog kan den även vrida i omkopplare och dra i spakar för att lösa pussel.

Wonder-Red_new

Unite Sword

Wonder-Blues Unite Morph aktiveras genom att rita ett rakt streck. Svärdet har en grym räckvidd och fungerar väldigt bra då du ska eliminera många småfiender samtidigt. Du kan även använda det som en nyckel för att låsa upp dörrar, samt för att reflektera laser tillbaka på fienden!

Wonder-Blue_new

Unite Gun

Wonder-Greens Unite Morph aktiveras genom att rita en halv rektangel. Pistolen är inte särskilt stark (ammunitionen består ju av andra hjältar!), men den är otroligt pricksäker och perfekt för att skjuta ned irriterande flygfän som håller sig utom räckhåll för Unite Hand eller Unite Sword. Beroende på hur stor symbol du ritar får den en pistol, en bazooka eller ett raketgevär!

Wonder-Green_new

Unite Whip

Wonder Pinks Unite Morph aktiveras genom att rita en kurvig linje. Piskan är inte särskilt stark, men den har flera speciella egenskaper: den kan slita av fiendens klä... vi menar rustningar, och den kan dessutom ta upp och slänga iväg kufiska kräk!

Wonder-Pink_new

Unite Guts

Denna skyddande geléklump är nästan oförstörbar och kan användas för att slänga tillbaka projektiler du blir beskjuten med. Är din tajming bara liiiiite fel blir den dock lika värdelös som en vanlig geléklump...

Unite Glider

Hängglidare som gör att du kan ta dig över farliga stup och raviner. Dyk för att få upp farten och stig för att... tja, stiga!

Unite Chain

När du ska ta dig över glappet mellan två byggnader som ligger i samma höjd passar alltid Unite Chain bäst. Alla hjälter bildar en lång kedja som ibland får formen av broar som du kan ta dig över på!

Ta mig till den underbara toppen

Wonderful Missions

Wonderful Missions är flerspelarläget i The Wonderful 101 (som du i och för sig kan spela ensam också) som förutom Wii U GamePad kräver en Wii U Pro Controller eller en Classic Controller per extra deltagare.

wonderful-missions

Fem spelare, 100 hjältar

Varje spelare kontrollerar varsin del av Wonderful 100. Med träning och rätt samarbete kan ni få till helt otroliga kombos tillsammans som sopar banan med utomjordingarna på nolltid!

five-player-100-heroes

Betyg

Du blir betygsatt efter varje uppdrag beroende på hur snabb och effektiv du var. Satsa mot toppen!

betyg

number-of-players

Ta mig till den underbara toppen

Exklusivt för Wii U

PlatinumGames utvecklade The Wonderful 101 exklusivt för Wii U, så det finns flera sätt spelet använder konsolens och kontrollens unika egenskaper!

Spela utan tv:n

Du kan spela Story Mode utan tv:n, om den stora skärmen exempelvis skulle vara upptagen.

off-tv-play

Två skärmar

När du går in i vissa byggnader syns händelseförloppet på Wii U GamePad OCH på tv:n - du ser två olika platser samtidigt! Här får du chansen att lösa riktigt smarta pussel.

two-screens

HD

Grafiken är knivskarp, färgerna fullkomligen gnistrar och bildhastigheten är lika len som en barnrumpa. Nej förresten, lenare.

HD

Pekskärmskontroll och knappkontroll i kombination

controls-1

Aktivera Unite Morphs genom att rita respektive symbol på pekskärmen eller dra lite i höger styrspak. Det finns ingen annan handkontroll på marknaden som har den här flexibiliteten av knappar, spakar och pekskärm!

Ta mig till den underbara toppen

 • The Wonderful 101 finns bara till Wii U - det går inte att få tag på till någon annan plattform
 • Gratis demo finns att ladda ned från Nintendo eShop!

5/5
"This doesn’t merely treat the Wii U GamePad as a glorified map screen, but makes it an integral part of the game."
- The Telegraph

9/10
"It doesn’t take itself seriously - a increasing trend these days - it just sets out to make a brilliant game. It has succeeded."
- NowGamer

9/10
"There's simply no other game on the market with such a focus on ridiculous fun - this really is a must-have title for the Wii U."
- Nintendo Life

Dela |

 • FILMER
 • The Wonderful 101 - Om regissören själv får välja!
 • BILDER