Skip to main content

Nintendo Classic Mini: Super Nintendo Entertainment System

Lanseringsdatum
  • 29 september, 2017
Utgivare
  • Nintendo
Utvecklare
  • Nintendo
Miniversionen av 16-bitars-systemet

Super Nintendo Entertainment System, uppföljaren till det legendariska Nintendo Entertainment System, kommer tillbaka i en ny pytteliten form då Nintendo Classic Mini: Super Nintendo Entertainment System släpps.

Super Nintendo släpptes ursprungligen i Europa 1992 och introducerade spel som många skulle anse vara några av de bästa spel som någonsin släppts, med klassiker såsom Super Mario World, The Legend of Zelda: A Link to the Past, Super Mario Kart, Super Metroid och F-Zero.

Nintendo Classic Mini: Super Nintendo Entertainment System innehåller 21 stycken förinstallerade klassiska spel som enkelt kan spelas genom att koppla in enheten i en HD-TV med hjälp av den inkluderade HDMI-kabeln.

För första gången kommer spelare kunna starta upp systemet och njuta av det intergalaktiska äventyret Star Fox 2, uppföljaren till originalet Star Fox (ursprungligen kallat Starwing när det släpptes i Europa) som gjordes under Super Nintendo-eran men som aldrig släpptes... någonstans!

Nintendo Classic Mini: Super Nintendo Entertainment System har samma utseende och känsla som original-systemet – men är mycket mindre – och kommer laddat med 21 klassiska spel.

Contra III
Contra III: The Alien Wars™

Spelet som i Europa kallades Super Probotector: Alien Rebels. Utspelar sig år 2636 under ”The Alien War”. Spela som de två soldaterna Jimbo och Sully som ska försöka stoppa en utomjordisk invasion.

Donkey Kong Country
Donkey Kong Country™

Spela som Donkey Kong och Diddy när de försöker återta de det stulna bananlagret. Ta dig igenom mer än 30 utmanande banor, rid på dina djurkompisar och åk på hisnande resor med gruvvagnar.

Earthbound
EarthBound™

En meteorit slår ner på Jorden I närheten av Ness hus varpå Ness börjar undersöka denna märkliga händelse. Detta blir början på ett äventyr som kommer att förändra hans liv… och han kanske till och med kommer kunna rädda hela universum.

Final Fantasy III
Final Fantasy III

Förbered dig på ett rollspelsäventyr med magi, mystiska händelser och en spännande story. Ursprungligen släppt i Japan som Final Fantasy VI.

F-Zero
F-ZERO™

Året är 2560 och den allra största racing-tävlingen är F-Zero. Piloter från hela universum tävlar om vem som är snabbast med sina turboladdade svävarbilar. F-Zero använder sig av Mode 7-effekter som var väldigt banbrytande för sin tid.

KirbySuperStar
Kirby™ Super Star

Kallades ursprungligen för Kirby Fun Park när det släpptes i Europa. Kirby Super Star innehåller inte bara ett och inte heller två spel utan hela sex spel i ett. Plus extra spellägen och minispel – och den rosa hjälten med förmågan att kopiera sina fienders förmågor har huvudrollen i dem alla.

Kirby Dream Course
Kirby’s Dream Course™

Kirby´s Dream Course ger en ny twist på golf med Kirby som boll och fiender som hinder. Erövra åtta olika banor fyllda med vatten, taggar, rullband och studsmattor.

The Legend of Zelda: A Link to the Past
The Legend of Zelda™: A Link to the Past™

Det kritikerrosade Super Nintendo-spelet som är känd för sin otroligt atmosfäriska grafik, sina geniala grottor och underbar musik. Spelet som introducerade numera klassiska Zelda-föremål såsom Hookshot, Pegasus Boots och Master Sword.

Mega Man X
Mega Man® X

Utspelar sig 100 år efter det första spelet i serien. I Mega Man X spelar du som en ny, mer kraftfull robot kallad X och tillsammans med Zero måste ni ta er an ett nytt hot - The Reploids.

PS SNES SecretOfMana image800w
Secret of Mana

Anslut dig till striden mellan det goda och det onda och slåss för en ung krigares hjärta. Det finns en kraft i universum som håller det goda och det onda i perfekt balans. Den kallas för The Mana Tree. Men balansen rubbas och ondskan sprider sig över landet.

PS SNES StarFox image800w
Star Fox™

Kallades ursprungligen för Starwing i Europa. Häng med Fox McCloud, Falco, Peppy och Slippy på en resa som tar dem genom avlägsna solsystem i sin jakt på Andross som hotar att ställa till oreda i Lylat.

Star Fox 2
Star Fox™ 2

Upplev ett intergalaktiskt äventyr i Star Fox 2. Uppföljaren till Star Fox (kallades ursprungligen för Starwing i Europa) som utvecklades under Super Nintendo-eran men som aldrig släpptes… någonstans.

Street Fighter II
Street Fighter® II Turbo: Hyper Fighting

Street Fighter II definierade gaming på 90-talet genom att revolutionera fighting-genren. Street Fighter II Turbo: Hyper Fighting är det tredje spelet i Street Fighter II-serien och erbjuder ett förbättrat "gameplay speed" och bättre karaktärsbalansering. Dessutom kan du spela som bossarna Vega, Balrog, Sagot och M. Bison)

Super Castlevania IV
Super Castlevania IV™

Ett århundrade av lugn i Transylvanien har tagit slut. Greve Dracula har återvänt och denna gång har han med sig en gravsten med ditt namn skrivet på den: Simon Belmont!

Super Ghouls'n Ghosts
Super Ghouls ’n Ghosts®

Det tredje spelet i den legendariska Ghosts´n Gobling-serien där du får följa Sir Arthurs sökande efter den kidnappade prinsessan i ett demon-angripet omgivningar.

Super Mario Kart
Super Mario Kart™

Starta motorerna och kör så det ryker i det legendariska Super Mario Kart. Spelet som blev startpunkten för spelserien som än idag håller sig stark. Välj mellan åtta spelbara karaktärer och kör på totalt 20 olika banor uppdelade i 4 olika cuper. 

Super Mario RPG
Super Mario RPG: Legend of the Seven Stars™

Svampriket står inför ett nytt hot då det har trillat ner ett gigantiskt svärd från himlen. Mario måste samla ihop ett gäng av oväntade vänner som tillsammans måste besegra The Smithy Gang och återställa ordningen i Svampriket.

Super Mario World
Super Mario World™

Super Mario World är ett av de absolut med omtyckta Mario-spelen genom tiderna. Här får Mario och Luigi stifta bekantskap med Yoshi för första gången när de tillsammans ska ta sig igenom många olika världar och besegra Bowser och hans medhjälpare för att till slut rädda prinsessan Toadstool.

Super Mario World 2
Super Mario World: Yoshi’s Island™

När den onde Kamek kidnappar Baby Luigi måste Yoshi rycka in och rädda honom samtidigt som han måste ta hand om Baby Mario. Spelet innehåller totalt 48 olika banor utspridda över sex olika världar.

Super Metroid
Super Metroid™

Det är lugnt och fridfullt i galaxen när den sista Metroid-larven är i fångenskap men när rymdpirater snor åt sig larven för sina egna elaka syften måste prisjägaren Samus Aran rycka ut ännu en gång.

Super Punch-Out!!
Super Punch-Out!!

Förbered dig för en riktig knock-upplevelse i Super Punch Out!! Super Nintendo-uppföljaren till det klassiska boxningsspelet.

Alla dessa spel skulle kunna klassas som riktiga klassiker enligt olika standarder men särskilt några av titlarna – Secret of Mana, Final Fantasy III, Earth Bound och Super Mario RPG: Legend of the Seven Stars – är alla massiva rollspelstitlar som tar dussintals timmar att klara av.

Det finns något helt nytt även för super-fans som redan har spelat alla dessa spel, nämligen det aldrig tidigare släppta spelet Star Fox 2 (spelare måste först bevisa sina färdigheter genom att klara första banan i Star Fox innan Star Fox 2 låses upp).

Med i kartongen för Nintendo Classic Mini: Super Nintendo Entertainment System ingår en HDMI-kabel, en USB-strömsladd*, och två trådade Super Nintendo Classic handkontroller – perfekt för spelare att dyka in i multiplayerspel direkt. Några av spelen som erbjuder stöd för multiplayer är Street Fighter II Turbo: Hyper Fighting, Super Mario Kart, Contra III: The Alien Wars och Secret of Mana.

Kliv in i 90-talet igen och återupplev några tidlösa klassiker när Nintendo Classic Mini: Super Nintendo Entertainment System släpps i Europa den 29 september.

* Konsolen drivs via den medföljande USB-kabeln. Även om vissa USB-enheter (som moderna tv-apparater och datorer) kanske klarar av att driva konsolen rekommenderar Nintendo att man använder en AC-adapter till USB-kabeln (ingår inte). Vänligen följ anvisningarna för de enheter från tredje part du tänkt använda.


Nintendo Co., Ltd., Kyoto, Japan, är ett världsledande företag inom interaktiv underhållning, och ligger bakom ett antal ikoniska varumärken såsom Mario™, Donkey Kong™, The Legend of Zelda™, Metroid™, Pokémon™, Animal Crossing™, Pikmin™ och Splatoon™.


© Bergsala | Officiell webbplats för Nintendo i Sverige