fbpx
nintendo logo

 

 

 

 

 

  • Nintendo Switch
  • Nintendo Labo
  • Översikt

Nintendo Switch - Vanliga frågor om Nintendo Labo

Har du frågor om Nintendo Labo? Vi har svaren!

Grundläggande

Hur mycket plats tar Nintendo Labo upp?

Här är måtten på de olika Nintendo Labo-paketen innan de är hopbyggda.

  • Nintendo Labo Toy-Con 01: Variety Kit: 450 mm x 345 mm x 65 mm. 
  • Nintendo Labo Toy-Com 02: Robot Kit: 450 mm x 345 mm x 74 mm.

Bilderna nedan visar måtten på de färdigbyggda Toy-Con-projekten.

general size 01

general size 02

general size 03

Så här kan du förvara de extradelar som ingår i vissa Toy-Con, bland annat rattarna till pianot och skruvarna till roboten.

general storage 01
general storage 02
general storage 03
general storage 04

Denna bild visar ett exempel på hur du kan få plats med alla Toy-Con från Variety Kit på en liten yta. Roboten har en hake så att du lätt kan hänga upp den på väggen. 

general storage 05

Var kan jag köpa Nintendo Labo?

De olika Nintendo Labo-kiten finns att köpa från och med 27 april 2018, i de flesta butiker som normalt säljer TV-spel. Kontakta din lokala återförsäljare för att försäkra dig om att Nintendo Labo finns att köpa där.

Skapa

Kan vem som helst skapa en Toy-Con?

Att bygga Toy-Con är lätt! Följ bara de interaktiva steg-för-steg-instruktionerna på Nintendo Switch-konsolen och bygg i din egen takt. Du kan till och med zooma in, rotera kameran och spola tillbaks i instruktionerna. 

Du kan också använda en praktisk teknik som kallas för "avancerad vikning". 

Avancerad vikning innebär att du viker innan du sätter fast de mindre delarna med varandra. Denna teknik gör vecken mycket stabila och din färdiga Toy-Con kommer se snygg ut. 

Du kommer lära dig alla möjliga slags tricks när du följer de interaktiva instruktionerna.

Behöver jag någonting annat för att bygga mina Toy-Con?

Allt du behöver är inkluderat i boxen - du behöver inte heller några verktyg för att trycka ut de olika delarna...

make anythingelse 01

...och sätta ihop dem!

Du behöver inget lim eller någon sax för att bygga Toy-Con. Detta innebär att barn på ett säkert sätt kan bygga ihop dessa. Vi rekommenderar att du håller din byggyta ren och städad så att du inte tappar bort några delar. En förälder bör vara med om barnet är under tio år. 

Vad händer om jag gör ett misstag?

Om du gör ett misstag medan du bygger en Toy-Con kan du alltid gå tillbaks i de interaktiva instruktionerna och göra om det felaktiga steget. Du kan också rotera och zooma in för att se var någonstans det gick fel. 

Om kartongen går sönder...

...kan du lätt fixa detta med lite tejp. Om du använder dekorationstejp kan du göra din Toy-Con helt unik. 

Om små delar böjer sig som denna...

...kan du förstärka dem med tejp och en liten extra kartongbit.

Nintendo Labo är designat för att misstag och skador lätt ska kunna repareras. Ta en titt på de hjälpfulla tipsen som finns i mjukvaran för att se hur du på bästa sätt kan reparera din Toy-Con.  

Hur gammal bör man vara för att bygga Toy-Con? Hur lång tid tar det?

Vi rekommenderar att barn yngre än tio år har en förälder med sig under bygget. Barn som är över tio år kan klara av att bygga själv, men det är alltid roligare att göra det tillsammans! 

Här är en praktisk guide för ungefärlig tidsåtgång för de olika Toy-Con-projekten. Mindre Toy-Con såsom RC-bilen kan göras på ungefär tio minuter medan större Toy-Con kan ta 3-4 timmar att bygga ihop. För dessa Toy-Con rekommenderar vi att man tar en paus lite då och då under bygget.

make howold 01
make howold 02

Spela

Vilka typer av spel kan spelas med Nintendo Labo? Hur långa är dessa spelupplevelser?

Varje Nintendo Labo-kit kommer med mjukvara inkluderat i boxen. Denna mjukvara kommer ge dig många olika sätt att spela och leka med dina Toy-Con-skapelser. 

Ju mer du spelar med dina Toy-Con, desto fler saker kommer du upptäcka! Ett exempel på detta är att du i motorcykelspelets Grand Prix-läge kan skapa dina egna banor att tävla på. 

Med robot-kitet kan du ta en paus från att förstöra staden och ge dig ut på olika utmaningar som kommer låsa upp nya förmågor för din robot. 

Utöver de olika spelen i speldelen av Nintendo Labo kommer det finnas möjlighet att själv upptäcka hur de olika skapelserna fungerar i upptäckarläget. Varje kit innehåller ett läge som kallas för "Toy-Con Garage" där spelare kommer ha friheten att själv hitta på nya Toy-Con-projekt och experiment med redan existerande Toy-Con.

Vad händer om jag tappar bort små delar?

Vi rekommenderar att du bygger och spelar med Nintendo Labo på en ren yta. Små delar kan förvaras i en liten påse så att de inte kommer bort. 

play lose 01

Du kan till och med sätta fast små delar med varandra med hjälp av ett litet snöre såsom vi gjort med vågformsbitarna på bilden nedan. 

play lose 02

Vissa Toy-Con har plats för att kunna förvara smådelar inuti själva bygget. 

play lose 03

Kan jag sätta på mig robotdräkten själv?

Om du inte har någon som kan hjälpa dig på med robotdräkten så kan du se på den här videon som visar hur du kan göra det själv. 

Kan Nintendo Labo spelas av två spelare?

De flesta av spelen som ingår i Variety Kit och Robot Kit är designade för att spelas av en person åt gången. 

Om du har ett par extra Joy-Con-kontroller (säljs separat) kan du njuta av tvåspelarrace och fajter med de två RC-bilar som ingår i Variety Kit. Du kan också fajtas mot en annan robot om ni har två stycken Robot Kit och en extra uppsättning Joy-Con-kontroller (säljs separat).  

Utöver detta kan du själv uppfinna dina egna tvåspelarupplevelser med Toy-Con Garage.

Hur hållbara är kartongerna?

Under utvecklingen av Nintendo Labo gjorde vi tusentals tester för att se hur kartongerna skulle klara av omfattande spelande. 

Toy-Con är gjorda av kartong så av naturliga skäl finns det risk att de kan gå sönder men även om de skulle gå sönder finns det oftast möjlighet att själv reparera den skadade delen och fortsätta spela. Ta en titt på de hjälpfulla tipsen som finns i mjukvaran för att se hur du kan reparera dina Toy-Con på bästa sätt. 

Om det är så illa att det inte är möjligt att reparera din Toy-Con så kommer det finnas möjlighet att köpa ersättningsdelar. Mer information om detta kommer vid ett senare tillfälle. 

Upptäck

Kan jag dekorera mina Toy-Con? Vilka material kan jag använda?

Självklart! Eftersom de är gjorda av kartong kan du dekorera dina Toy-Con-skapelser med en mängd olika verktyg såsom färgpennor, akrylfärg, klistermärken och dekorationstejp. 

Vi rekommenderar att du undviker flytande lim eller färg innehållandes mycket vatten då dessa material kan få kartongen att böja sig så att det blir svårt att sätta ihop de olika delarna. 

discover customise

Var noga med att ta bort Nintendo Switch-konsolen och Joy-Con-kontrollerna innan du börjar dekorera. 

Varför finns det ett extra kartongark med i boxen? Vad kan man använda detta till?

Ett extra kartongark ingår i varje Nintendo Labo-kit för att du ska kunna anpassa dina Toy-Con och uppfinna nya sätt att spel på i Toy-Con Garage. 

discover extrasheet 01

Till exempel kan du använda det extra arket för att göra Toy-Con som ser ut så här...

discover extrasheet 02

Detta extraark innehåller en människoformad kartongbit och en bit för att täcka skärmen. Du kan också använda dessa extrabitar för att hitta på nya sätt att leka med dina Toy-Con. 

Kan barn använda Toy-Con Garage?

Nintendo Labo är designat för att kunna användas av alla. När ditt barn har gått igenom skapa, spela och upptäck-faserna i Nintendo Labo är han eller hon redo att förstå grunderna i Toy-Con Garage. Men det är alltid roligare att göra det tillsammans och vissa barn kan ibland behöva hjälp från en förälder.