nintendo logo

 • Super Mario Odyssey

  Super Mario Odyssey Nintendo Switch

  Häng med Mario på en resa olikt allt annat och stoppa Bowsers bröllopsplaner

 • Metroid: Samus Returns

  Metroid: Samus Returns Nintendo 3DS

  Ett klassiskt Metroid-äventyr är tillbaka, bättre än någonsin!

 • Swedish
 • FAQ
 • Nintendo DS – konsolen som startade Nintendos segertåg

Vad ska man med två skärmar till undrar du kanske. I de flesta Nintendo DS-spelen används den ena skärmen som actionskärm och den andra som statusskärm. Den praktiska funktionen detta fyller är att du slipper trycka på en knapp och avbryta spelet för att titta på din figurs status eller för att studera kartan i äventyrsspel. Men du ska komma ihåg att spelutvecklarna kan göra vad de vill med de två skärmarna, den enda begränsningen är fantasin!

DS står för Dual Screen eller "Developers' System" (spelutvecklarnas system). DS står alltså för två olika saker, dels de dubbla skärmarna som kännetecknar konsolen och dels det faktum att spelutvecklarna har dubbelt så mycket yta att leka på. Nintendo DS är verkligen en konsol som lockar fram kreativitet och uppfinningsrikedom!

Uppföljaren till Nintendo DS heter New Nintendo 3DS

Pekskärm och stylus

Det som främst skiljer Nintendo DS från konkurrenterna är att den nedersta skärmen är en pekskärm. Det innebär att du kan styra spelen enbart genom att trycka, dra eller gnugga på den nedre skärmen! Självklart kan detta kombineras med knappkontroll, så att du till exempel styr spelfiguren med styrkorset men siktar med hjälp av pekskärmen.

Du kan använda dina fingrar, men vi rekommenderar starkt att du istället använder den medföljande stylusen för att styra spelen via pekskärmen. Stylusen kan liknas vid en pekpenna och den fästs smidigt i ett hål på ovansidan av konsolen.

Mikrofon

Vem har sagt att du måste spela med händerna? Med hjälp av den inbyggda mikrofonen kan du styra spelen med din egen röst! I nintendogs-spelen kan du till exempel prata med din hund och lära den kommandon. Det roliga är att hunden faktiskt lyssnar till de ord du säger, och inte bara till tonläget. Observera dock att alla Nintendo DS-spel inte stöder mikrofonen.

Strömförsörjning

Nintendo DS har ett inbyggt batteri som kan laddas upp vid behov. Du behöver alltså inte köpa lösa batterier till Nintendo DS. Batteritiden varierar kraftigt beroende på vilket spel du spelar.

Onlinemöjligheter

Nintendo DS är utrustad med trådlösa nätverksmöjligheter och har du redan trådlöst bredband hemma behöver du inga extra tillbehör för att ansluta Nintendo DS online. Väl ute på nätet kan du spela mot andra människor över hela världen och ladda ned nytt material till spel som stöder den funktionen. Tänk på att alla Nintendo DS-spel inte stöder online-spel. Titta efter den blå eller röda Nintendo Wi-Fi Connection-märket på spelaskarna för att se vilka spel som går att ansluta online.

Trådlöst, lokalt nätverk

Med Nintendo DS kan du spela mot vänner som befinner sig i din närhet helt trådlöst. Glöm trassliga kablar och andra dyra tillbehör, har du och din vän varsin Nintendo DS är det bara att ansluta till varandra och börja spela! I spel som Dr. Kawashima's Brain Training: How Old Is Your Brain? kan 16 spelare koppla samman trådlöst och spela!

Ladda över eller ta emot en demoversion av ett Nintendo DS-spel

Med hjälp av funktionen DS Download Play kan du skicka eller ta emot en demoversion av ett spel till Nintendo DS! Om du tar emot en demoversion kan du spela den så länge strömmen är på. När du stänger av din konsol är demoversionen borta (men kan laddas över igen om så önskas). Observera att alla spel inte har denna funktion.

Spela Game Boy Advance-spel

Nintendo DS har ett fack för Game Boy Advance-spel, så du kan spela alla sådana spel på Nintendo DS. Tänk bara på att då Nintendo DS saknar linkkabel så går det inte att spela multiplayer i några Game Boy Advance-spel när de spelas på Nintendo DS.

Virtuellt surroundljud

Nintendo DS återger ljudet i äkta stereo eftersom konsolen har två separata högtalare, en på vardera sida. Även virtuellt surroundljud är den kapabel att pumpa ut vilket i praktiken är en simulering av äkta surroundljud. Du kommer att bli förvånad över hur bra det låter!

Nintendo − konsoler och spel för alla!

 • New Nintendo 3DS XLNew Nintendo 3DS XL

  New Nintendo 3DS XL

  Med tusentals spel, superstabil 3D-funktion och två väl tilltagna skärmar är New Nintendo 3DS XL den perfekta bärbara spelkonsolen för hela familjen.

 • Nintendo SwitchNintendo Switch

  Nintendo Switch

  Spelkonsolen som låter dig spela varsomhelst, närsomhelst med vemsomhelst!

 • New Nintendo 2DS XLNew Nintendo 2DS XL

  New Nintendo 2DS XL

  Upptäck den senaste konsolen i Nintendo 3DS-familjen som låter dig spela alla Nintendo 3DS-spel i 2D på stora skärmar!

 • SpelenSpelen

  Det är spelen som räknas

   Med mängder av exklusiva stortitlar kommer du garanterat att få fantastiska spelupplevelser på Nintendos konsoler.

 • Wii UWii U

  Wii U

  Med en handkontroll som rymmer allt från NFC, högtalare och mikrofon till en tryckkänslig skärm erbjuder Wii U verkligen spelupplevelser utöver det vanliga.

 • amiiboamiibo

  Samla på dina favoritkaraktärer

  Med amiibo kommer du närmare dina spel än någonsin tidigare och när du inte spelar ser de fantastiska ut på hyllan.