fbpx

Nintendo-året 2017

Skriv ut
logo
banner

Hej Besökare!

Nu närmar sig julen med stormsteg och det börjar bli dags att knyta ihop och summera det gångna Nintendo-året. Och vilket succé-år det har varit!! I mars släpptes Nintendo Switch och under dess första tio månader har det kommit mängder av spel som lätt skulle kunna platsa på vilken årets-spel-lista som helst.

Med Nintendo Switch kan du spela på din TV hemma i soffan. Lyft upp Nintendo Switch ur dockningsstationen och du kan omedelbart spela samma spel i ett bärbart läge. Vik ut det lilla stativet och dela en Joy-Con med en vän så har ni direkt allt som behövs för att utmana varandra i ett multiplayerspel. Med andra ord får du en oöverträffad flexibilitet med Nintendo Switch. Spela varsomhelst, närsomhelst och med vemsomhelst.

Under året som gått har vi också fått en ny medlem i Nintendo 3DS-familjen, nämligen New Nintendo 2DS XL och det har lagts till ett helt gäng riktigt bra spel till det ständigt växande biblioteket av Nintendo 3DS-spel.

Om du behöver hjälp med med val av julklappar kan vi rekommendera vår artikel på Nintendo.se där vi listar några riktigt starka och familjevänliga spel. Dessutom hittar du en sammanställning av spel och när de kan tänkas avnjutas här nedan.

God jul och Gott nytt år
Bergsala

---

Nintendo Switch och konsolerna i Nintendo 3DS-familjen passar utmärkt inför julen

New Nintendo 2DS XL & Nintendo Switch

Julen är en tid där familj, släkt och vänner träffas och umgås tillsammans. Till Nintendo Switch och Nintendo 3DS/2DS finns det många olika spel som passar för alla tillfällen.

Under den långa bilfärden till mormor och morfars stuga kan ytterligare en lång resa avklaras i baksätet på bilen. Följ med Mario och hans nya hattkompis Cappy på en resa som kommer ta dem jorden runt i Super Mario Odyssey eller varför inte utmana den som sitter bredvid i Pokkén Tournament DX.

Vad passar bättre i väntan på tomten än fartfylld racing i Mario Kart 8 Deluxe? Ett spel som verkligen låter hela familjen vara med och ha roligt. Om det är alldeles för mycket stök och bråk kan du ju alltid ta med dig din Nintendo Switch till valfritt krypin och ta en tripp till Hyrule i The Legend of Zelda: Breath of the Wild. Där kan du dessutom garanterat hitta snö om det bestämt sig för att regna på julafton….

När hela tjocka släkten väl har anlänt och satt sig tillrätta kanske det kan vara på sin plats att köra en riktigt färgsprakande turnering i Splatoon 2. Ett spel som går ut på att täcka så stor yta som möjligt i det egna lagets färg. Ytterligare spel som bäst upplevs tillsammans är minispelssamlingen 1-2-Switch och pusselspelet Snipperclips Plus: Cut it out Together. Dessa två spel passar perfekt för de personer som sedan tidigare inte är särskilt vana spelare.

För de som vill sätta sig in i några lite mer djupare spelupplevelser med enorma världar att utforska kan vi rekommendera det japanska rollspelsäventyret Xenoblade Chronicles 2 eller Bethesdas storspel The Elder Scrolls V: Skyrim och för de som vill ha brutal action är det Doom som gäller.

För den som lever och andas fotboll är den givna julklappen FIFA 18. Med Nintendo Switch kan du ta med dig den fulla FIFA-upplevelsen var du än är.

Det fortsätter också att komma många nya spel till konsolerna i Nintendo 3DS-familjen. Vad sägs till exempel om att hitta och fånga alla Pokémon i Pokémon Ultra Sun och Pokémon Ultra Moon eller att utforska den utomjordiska planeten SR388 i Metroid: Samus Returns. För de som vill spendera julledigheten med kluriga pussel och mystiska händelser kan vi rekommendera Layton's Mystery Journey: Katrielle and the Millionaires' Conspiracy. Hey! Pikmin är det senaste tillskottet i Pikmin-serien som den här gången spelas som ett sidoscrollande plattformsspel. Olimar har kraschlandat med sitt rymdskepp men de charmiga små Pikmin finns såklart tillhands för att hjälpa honom igen.

Det finns som sagt någonting för alla från Nintendo oavsett hur du väljer att spela. God jul och gott nytt år önskar vi på Bergsala. Hoppas att det ligger många Nintendo-klappar under granen i år.

---

Passa på att dela med dig av dina bästa spelstunder med Nintendo Switch

#NordicSwitchmas

Nintendo Switch är verkligen en spelkonsol som passar i de flesta situationer och tillfällen. Kolla gärna in på Instagram och sök efter #NordicSwitchmas för att få mer inspiration och dela gärna med dig av dina egna stunder tillsammans med Nintendo Switch.

---

Mario Party: The Top 100

Mario Party: The Top 100

Årets sista spelsläpp bjuder på de 100 bästa minispelen från tidigare Mario Party-spel.

Vad passar bättre under julledigheten än ett partyspel där det på ett lättsamt sätt går att utmana släkten och visa vem som är familjens riktiga stjärnskott!

I Mario Party: The Top 100 finns det hundra minispel att bemästra och stöd för Download Play vilket gör att det bara behövs ett spel för att upp till fyra spelare, med varsin Nintendo 3DS eller Nintendo 2DS, kan spela mot varandra.

---

Senaste nytt på Nintendo.se

#NordicSwitchmas

Ta del av hur andra spelar Nintendo Switch och dela med dig av dina favoritställen.


10 miljoner Nintendo Switch har sålts världen över!

Nintendo Switch släpptes i mars i år, men har redan sålts i över tio miljoner exemplar världen över. Detta redan innan julhandeln kommit in i sin viktigaste fas.


The Game Awards

Fina utmärkelser och nytt innehåll till The Legend of Zelda: Breath of the Wild


---

Populära spel till Nintendo Switch

Arms

Arms

Det första fajtingspelet i sitt slag!

I fajtingspelet Arms utövar du en ny kampsport där du boxas med en form av väldigt flexibla teleskoparmar. Armarna gör att spelet blir en blandning...

Läs mer

Super Mario Odyssey

Super Mario Odyssey

Häng med Mario och Cappy på ett nytt storslaget 3D-äventyr som tar dem jorden runt.

Med hjälp av sina nya fantastiska förmågor måste Mario samla på månar för att kunna starta upp luftskeppet Odyssey och rädda Prinsessan Peach...

Läs mer

---

Populära spel till Nintendo 3DS-familjen

Kirby Battle Royale

Kirby Battle Royale

Kirby kommer att möta sin tuffaste motståndare hittills… sig själv! Den rosa fluffbollens nya spel erbjuder flera olika sätt att strida både i singleplayerläge och i multiplayer.

Kirby Battle Royale är ett 3D-action-spel där du tar dig an rollen som Kirby och fajtas mot andra “Kirbies”. Det finns 10 olika spellägen och 13...

Läs mer

Mario & Luigi: Superstar Saga + Bowser\'s Minions

Mario & Luigi: Superstar Saga + Bowser's Minions

Rädda prinsessan Peachs röst, kungariket Beanbean och ... Bowser?!

Spelet som startade hela Mario & Luigi-serien är tillbaka och ser bättre ut än någonsin tidigare. I denna förnyade klassiker ska Mario och Luigi...

Läs mer

---