fbpx
nintendo logo

 

 

 

 

 

  Nintendo på GamesCom 2017

  Nintendo öppnar Gamescom med nytt innehåll till Splatoon 2 och ARMS och senare i veckan kommer Super Mario Odyssey-producenten Yoshiaki Koizumi och Metroid-producenten Yoshio Sakamoto att delta i livesändningar från Nintendos monter.

  Världen största spelmässa, Gamescom i Köln, Tyskland, öppnar sina dörrar idag och fans från hela världen kommer kunna få en djupare inblick i några av Nintendos största spel. Det är en vecka av liveshower med utvecklare och experter från Nintendo som berättar om de kommande spelen.

  Super Mario Odyssey är spelbart för de som besöker Nintendos monter och producenten Yoshiaki Koizumi kommer äntra scenen på onsdag kl. 15:00 svensk tid för att ge en djupare inblick i Marios kommande äventyr som släpps den 27 oktober.

  På torsdag kl. 12:00 svensk tid kommer Metroid: Samus Returns-producenten Yoshio Sakamoto och José Luis Márquez från MercurySteam att presentera nya detaljer om Samus Arans kommande äventyr till Nintendo 3DS.

  Splatoon 2

  I ett videouttalande från Squid Research Lab har det presenterats nya detaljer om nytt gratis innehåll som kommer till Splatoon 2 snart. Manta Maria kommer att läggas till som en ny bana i spellägena Turf War och Ranked Battle nu på lördag och specialvapnet Bubble Blower som är en del av setet Forge Splattershot Pro kommer att släppas den 2 september. Som om inte detta vore nog så kommer den nya Salmon Run-banan Lost Outpost att släppas imorgon och vill du se hur den ser ut kan du besöka Nintendos Youtube-kanal imorgon kl. 13:00 svensk tid.

  ARMS

  I nästa gratisuppdatering av fajtingspelet ARMS till Nintendo Switch kommer en helt ny karaktär att presenteras för spelarna. Nämligen gatuboxaren Lola Pop. Hon är en väl berest clown med en personlighet som är lika färgstark som hennes kläder. Hennes primära förmåga är att hon kan blåsa upp sig som en ballong. På så vis får hon ett väldigt bra defensivt försvar. Nästa uppdatering innehåller också tre nya uppsättningar av armar och en ny bana. Spelare kommer behöva fundera på nya strategier att använda oavsett om du spelar lokalt med vänner eller utmanar hela världen online. Kolla in Nintendos Youtube-kanal kl. 11:00 imorgon svensk tid för att få en närmare titt på Lola Pop. Här kommer du också kunna få goda tips om hur du slåss med eller mot henne.

  För de som ännu inte har börjat spela det snabba och roliga fajtingspelet ARMS så finns det möjlighet att göra detta till helgen då en ny omgång av ARMS Global Testpunch drar igång med start på fredag 25 augusti kl. 17:00 svensk tid. För att delta är det bara att ladda ner ARMS Global Testpunch helt gratis från Nintendo eShop på Nintendo Switch. Testet håller på från och med fredag kl 17:00 till söndag kl. 22:00.

  För de Nintendo Switch-spelare som vill ha ännu mer fajting så kan vi också berätta att en demo av Pokkén Tournament DX kommer att släppas till Nintendo eShop nu på torsdag.

  Fire Emblem Warriors

  Fire Emblem Warriors kommer till Europa den 20 oktober tillsammans med två nya amiibo, Chrom och Tiki. Nintendo Switch-versionen kommer också att finnas som en ”Limited Edition” innehållandes tre stycken cd-skivor med original-soundstrack samt ett gäng bilder på olika karaktärer i spelet. På Gamescom har det också avslöjats att flera favoritkaraktärer från serien kommer finnas spelbara i spelet.

  Nintendo Classic Mini: SNES

  Det har också avslöjats nya detaljer kring Nintendo Classic Mini: Super Nintendo Entertainment System som släpps den 29 september. Spelare kommer kunna använda en tillbakaspolningsfunktion för att försöka sig på svåra passager igen, plocka upp dolda föremål eller bara utforska spelvärlden ännu mer. Hur långt det är möjligt att spola tillbaks är olika beroende på spel. I rollspel såsom Super Mario RPG: Legend of the Seven Stars kan man spola tillbaks några minuter medan det i action-orienterade spel såsom Super Mario World bara är möjligt att spola tillbaks cirka 40 sekunder.

  New Nintendo 3DS

  För att fortsätta på Super Nintendo-temat så kommer det den 13 oktober att släppas en New Nintendo 3DS XL – Super Nintendo Entertainment System Edition. Denna retroinspirerade konsol har på utsidan en design som hyllar den klassiska designen av Super Nintendo medan knapparna på insidan har samma färg som de hade på originalet. Samma dag kommer det att släppas tre nya titlar i Nintendo Selects-serien till Nintendo 3DS. Dessa spel är Super Mario 3D Land, Luigi's Mansion 2 och Kirby: Triple Deluxe.

  Följande titlar finns spelbara i Nintendos monter på GamesCom-mässan.

  Nintendo Switch

  • Super Mario Odyssey
  • Splatoon 2
  • ARMS
  • Fire Emblem Warriors
  • Pokkén Tournament DX
  • The Elder Scrolls V: Skyrim
  • Mario + Rabbids Kingdom Battle (Ubisoft)
  • EA SPORTS™ FIFA 18 (Electronic Arts)
  • LEGO Worlds (Warner Bros. Interactive Entertainment)
  • Sonic Mania (SEGA Europe)
  • Monster Boy and the Cursed Kingdom (FDG Entertainment / Game Atelier)
  • Yoku’s Island Express (Team17 / Villa Gorilla)
  • AWAY: Journey to the Unexpected (Playdius)
  • Nine Parchments (Frozenbyte)
  • SteamWorld Dig 2 (Image & Form Games)
  • Flipping Death (Zoink Games)
  • Unbox: Newbie’s Adventure (Merge Games / Prospect Games)
  • Battle Chasers Nightwar (THQ Nordic / Airship Syndicate)

  Nintendo 3DS-familjen

  • Metroid: Samus Returns
  • Mario & Luigi: Superstar Saga + Bowser’s Minions
  • Monster Hunter Stories
  • Story of Seasons: Trio of Towns

  Splatoon 2 – Nya banor och vapen


  ARMS – En ny karaktär, Lola Pop


  Fire Emblem Warriors – Ny trailer


  Nintendo Classic Mini: Super Nintendo Entertainment System – Ny trailer