fbpx
nintendo logo

 

 

 

 

 

  Spela in videoklipp med Nintendo Switch i ny uppdatering

  En ny systemuppdatering till Nintendo Switch gör det möjligt att spara videoklipp från utvalda spel.

  Sedan Nintendo Switch släpptes har det varit möjligt att ta skärmavbilder på dina favoritögonblick i spelen du spelar genom att använda ”Capture-knappen” på enheten. Ibland räcker det dock inte med en skärmavbild så nu ges också möjlighet att spara videoklipp från utvalda spel.

  Efter att ha installerat systemuppdateringen* på Nintendo Switch och gjort relevanta uppdateringar av spelen så kommer du kunna spara filmklipp från The Legend of Zelda: Breath of the Wild, Mario Kart 8 Deluxe, Splatoon 2 och ARMS. Ännu fler spel kommer vara kompatibla med denna funktion i framtiden.

  När någonting coolt händer medan du spelar, tryck bara in Capture-knappen och håll den nere tills du hör ett pip så sparas automatiskt de 30 senaste sekunderna från din spelsession. När din video är sparad kommer en notifikation att dyka upp på skärmen och sedan kan du kolla på klippet i ditt album.

  När klippet är färdigt kan du korta ner det för att bara spara det bästa ögonblicket. Du kan även spara individuella bilder från ditt material och sedan dela dessa till sociala nätverk**.

  I dagsläget fungerar videofunktionen i följande spel:

  • Mario Kart 8 Deluxe version 1.3.0 eller senare. 
  • ARMS version 3.1.0 eller senare. 
  • The Legend of Zelda: Breath of the Wild version 1.3.0 eller senare. 
  • Splatoon 2 version 1.2.0 eller senare.

  För över speldata och användarkonton till en annan enhet

  Med den senaste systemuppdateringen är det nu också möjligt att föra över speldata och ditt användarkonto till en annan Nintendo Switch. Om du tidigare har delat på en Nintendo Switch med någon annan men nu vill ha en egen så kan du ta med all din data och fortsätta spela precis där du var.

  Besök gärna vår supportsektion för att läsa mer om att spela in video och föra över användarkonton och data på Nintendo Switch.

  En internetuppkoppling krävs för att ladda ner systemuppdateringen, för att uppdatera spelen och för att dela videos via sociala medier. Det krävs också att du registrerar och knyter ett Nintendo Account till enheten samt att du godkänner ” the Nintendo Account Agreement and Privacy Policy”.

  * Att spela in och dela videomaterial kräver att Nintendo Switch-systemet är uppdaterad till version 4.0.0 eller senare.

  ** För att kunna dela videomaterial till sociala medier krävs att ett Nintendo Account är knutet till Nintendo Switch-användaren.