fbpx
nintendo logo

 

 

 

 

 

  Umbrenite från Team Blackfisk svarar på våra frågor

  Inför den fjärde och sista kvalomgången har vi ställt några frågor till Umbrenite, lagkapten för Team Blackfisk som vevade in vinsten i den tredje kvalomgången.

  1217 team Blackfisk
  Team Blackfisk är klara för final,
  är det ditt lag som kniper den fjärde och sista finalplatsen?

  Fråga: Berätta om hur ert lag kom till?

  Svar: Vi är ett lag som bildades kring slutet av augusti i år. Jag ville bilda ett svenskt lag inför Freezing Squid League säsong 2, som började i september och hittade alla mina nuvarande lagkamrater på Discord. Rätt som det var vann vi Freezing Squid League och då blev nordiska mästerskapet vårt nästa mål.

  Lagnamnets ursprung är ganska simpelt. Jag gillar att ge skojiga lagnamn och Blackfisk är enkelt bara ordet ”Bläckfisk” fast utan prickarna på ”ä”.

  Vilka är ni i laget?

  – Jag är Umbrenite, 22 år gammal och kommer från Kramfors. Jag är kapten för Team Blackfisk. De flesta som har stött på mig i ”ranked” känner igen mig som en Dualie-spelare. Stifler är från Västervik och var den första jag adderade till laget. Vi två har växlat med lagroller under höstens gång mellan frontlinjen och mittlinjen. Spelar främst Sloshing Machine. Somo är från Jönköping och är lagets backlinje och har främst fokus på Splatling och ger laget mycket kraft att pressa fienden. Var i topp 500 ganska länge under hösten. nikki kommer från Oxelösund och är lagets roller, enastående är hon med den. Var även rankad 1:a roller under en av X-rank säsongerna. Vår senaste addering är Neli, hon spelar främst i frontlinje med Blaster eller Dualies, hon var tidigare med i ett lag som heter Generation Z och vann nyligen extaFAganza.

  Hur tränade ni inför kvalet?

  – Vi tränade så bra som det gick. Det var lite hinder emellan, som jobb och skola. Men vi såg till att få minst 2–3 träningar i veckan. Vi kan dock varandras spelstil bra för att vi har tränat ihop sen augusti.

  Vilket är ditt favoritspel på Nintendo Switch förutom Splatoon 2?

  – Super Smash Bros. Ultimate kan man bara inte få nog av just nu. Det är verkligen en ”top notch”-spelupplevelse tycker jag. Min favorit på Switch just nu är dock Pokémon Let’s Go, Eevee! Jag har, sedan jag var 5 år gammal, varit förtjust i Pokémon och Pokémon Yellow var mitt första spel någonsin och Umbreon, Eevees utvecklade form, är min favoritpokemon (mitt smeknamn är baserat på den). Så Let’s Go-spelen känns verkligen som ett ”kärleksbrev” till mig och lilla mig.

  Varför tror du att Team Blackfisk vann sitt kval?

  – Tre av oss har spelat sedan Splatoon till Wii U så de är verkligen erfarna i spelet och dess mekanik. En del av lagen som vi mötte i kvalet har vi också mött sen tidigare och har fått bra resultat av de matcherna. Så i helhet vann vi för att vi kände till våra motståndare.

  Vad är styrkan i laget?

  – Vi har tendens till att hjälpa varandra i kris vilket vi är stolta över. T.ex. om en är på väg att bli splattad, men har svårt att träffa sista skottet, kommer en annan av oss och tar det sista skottet åt den. Somos pressning spelar stor roll i laget, så om vi ser ett vapen som har det enkelt mot Splatlings, är den spelaren prio #1 att ta ut.

  Vad trodde du om lagets chans innan kvalet?

  – Innerst inne trodde jag på vinst, men jag var försiktig med att säga något om chansen för laget för att man ville inte ”jinxa det”. Vi må veta vilka vi mötte, men allt kunde hända.

  Vad tror du om lagets chans att bli nordiska mästare?

  Chansen finns, men det kommer inte bli enkelt. Det främsta man tänker på är att man eventuellt kommer möta Sendou och hans Ämpari Gang. Han är en av mina inspirationer till att jag började med competitive Splatoon 2 så det vore en ära att få möta honom i en sån här seriös turnering. Får inte heller glömma bort laget som slog oss i förra kvalet, bay bait. Dom verkar starka, men vi gav dom en ganska jämn kvalfinal sist så det ska bli spännande att möta dom igen.

  Vad tycker du om att Norden är äntligen med i Splatoon EM?

  – Man har längtat efter det så mycket. Äntligen kan vi duktiga spelare i Norden visa Europa vad vi går för. Vi må kanske inte ha så mycket lag som t.ex. i Storbritannien, men av individuella spelare känner jag många duktiga spelare härifrån norra Europa som förtjänar att få ”rampljuset”.

  Vill du säga något till fansen av ert lag?

  – Enormt tack för er support till laget. Jag var väldigt aktiv på Twitter efter kvalsegern och såg alla gratulationer man fick. Jag blev så varmhjärtad inom mig. Nu räknar jag med er support under mästerskapet 25-26 januari. Känns fortfarande overkligt att vi ska representera Sverige i mästerskapet. Då kan jag bocka av det på min ”bucket list”.

  Vi tackar Umbrenite som tog sig tid att besvara våra frågor och önskar Team Blackfisk lycka till i den nordiska finalen.


  Redan nu går det bra att registrera er till kval 4 här: Splatoon 2 European Championship – Nordics Qualifier. På den sidan återfinns även alla regler för tävlingen.

  Följ gärna vårt nordiska Splatoon-konto på Twitter för uppdateringar: https://twitter.com/Splatoon_Nordic