fbpx
nintendo logo

 

 

 

 

 

  Alliance Rogue är Europeiska mästare i Splatoon 2

  Efter månader av stenhård träning och tävlande i Splatoon 2 möttes de tolv bästa europeiska lagen i Paris den 9 och 10 mars för att avgöra vem som var det bästa laget och mästare i Splatoon 2 European Championship 2018-2019.

  BackSquids gameplay semi final
  BackSquids gameplay 2 semi final
  BackSquids post gameEchointerview semi final
  AllianceRogue celebration semi final
  AllianceRogue Sorincelebration semi final 2
  AllianceRogue team setup semi final
  AllianceRogue ErzaandGreycelebrate
  AllianceRogue Kivercelebrates
  AllianceRogue SorinCelebrates
  AllianceRogue Sorininterview final
  AllianceRogueliftsthetrophy

  Det blev en väldigt spännande final där Alliance Rogue mötte de regerande europeiska mästarna BackSquids. Efter hård kamp tog Alliance Rogue segern och kan nu titulera sig Europeiska mästare i Splatoon 2. Stort grattis till dem!!! Utöver denna mäktiga titel vann de också en otroligt fin pokal och exklusiva guldfärgade Nintendo Switch Pro Controllers med Splatoon 2-tema.

  Om du inte redan sett semifinalen och finalen kan kolla på dem via https://www.youtube.com/watch?v=yp4VNlW4Zms och på matcherna från dag ett här: https://www.youtube.com/watch?v=J-tDRtOezlY

  Alla lag som kom till den europeiska finalen i Splatoon 2 hade tidigare segrar i sina respektive länder eller regioner. I den första semifinalen i Paris besegrade tyska BackSquids spanska Polarized med 3-0. I den andra semifinalen förlorade Alliance Rogue den första duellen mot vårt nordiska lag Ämpäri Gang, men Alliance Rogue lyckades lägga in en högre växeln och vann nästa duell. Det var otroligt jämnt mellan Alliance Rogue och Ämpäri Gang, men det franska laget lyckades till slut vinna den semifinalen med 4-1. Stort grattis till Ämpäri Gang som lyckades nå en tredjeplats samt ge det vinnande laget Alliance Rouge en riktigt tuff utmaning.

  Vi hoppas att dessa matcher på så hög nivå ska inspirera andra Splatoon 2-spelare att deltaga Splatoon 2 Community Cup nr 4 som startar på söndag den 24 mars. Besök Splatoon 2 tournaments website för att få ihop lag, rekrytera och spela onlineturneringar!

  Följ också gärna vårt nordiska Splatoon 2-konto på Twitter för uppdateringar: https://twitter.com/Splatoon_Nordic