fbpx
nintendo logo

 

 

 

 

 

Kakor

På Nintendo.se använder vi kakor, eller cookies, som de också kallas. En kaka är en liten datafil som lagras i din dator.

Våra kakor innehåller ingen personinformation utan hjälper oss bara att hålla reda på webbläsaren så att den blir unik för våra interna system. Vi behöver denna information för att kunna hålla dagliga frågor och få rättvisande svar. Det är även viktigt för oss att hålla reda på hur många unika besökare vi har och vilka webbläsare dessa har. Detta för att kunna optimera upplevelsen för våra besökare.

Med hjälp av informationen i kakan kan vi även se till att samma produkter inte visas flera gånger i rad, ifall vi har flera produkter som samsas om samma yta på hemsidan. Det samma gäller till exempel nyhetsspottar och liknande.

Om du inte längre vill acceptera kakor från Nintendo.se kan du stänga av att de lagras på din dator här.

Kakor från tredje part

Vi använder även tredjepartskakor för att förbättra upplevelsen på vår hemsida. Dessa kakor lyder under respektive företags regler. Den ena tredjepartskakan är från Google Analytics vilket är ett verktyg för att vi ska få reda på hur många som besöker vår sajt och vilka sidor som är mest besökta. Läs mer om hur Google hanterar insamlad data här.

En andra tredjepartskaka är från Twitter som är en tjänst för att dela med sig av små korta statusuppdateringar. Läs mer om hur Twitter hanterar insamlad data här.

En tredje tredjepartkaka är från Facebook och ger oss en övergripande bild av vem det är som besöker vår webbplats. Läs mer om hur Facebook hanterar insamlad data här. Informationen som Facebook samlar in kan användas för att skapa intressebaserad marknadsföring. Läs mer om detta här.

Om du har ett Facebook-konto kan du logga in här för att se vilka annonsörer som du har delat data med. Här kan du även bestämma vilken data som ligger till grund för annonser som visas för dig.

En fjärde kaka är från YouTube och säkerställer bland annat att material med åldersgräns inte visas utan att besökaren är inloggad via sitt YouTube-konto. Lär mer om användarvillkoren för YouTube här.

Om du inte vill tillåta lagring av kakor på din dator kan du stänga av det i din webbläsares inställningar. Då kommer inga kakor att lagras men vissa delar av vår sajt kommer att fungera sämre och vissa delar inte alls.

Så här ändrar du dina inställningar för kakor i:

Stäng av spårning via Google

Den här webbplatsen kan använda sig av Google Remarketing. I korthet betyder detta att reklam på andra sidor kan riktas till dig baserat på vilka sidor du sökt på vår webbplats och andra webbplatser inom annonsnätverket. Om du inte vill ha den här formen av riktad reklam kan du stänga av den funktionen genom att göra nödvändiga inställningar under http://www.google.com/settings/ads.

När du besöker den här webbplatsen och är inloggad med ditt Google-konto samt har gett Google rätt att sammanföra din surfhistorik med ditt konto så kan du få riktad reklam baserat på hemsidor som du besökt, inklusive nintendo.se. Nödvändig data samlas in via Google Analytics och gör att vi har lättare att rikta annonser till de som redan visat intresse för en produkt. Den insamlade informationen ger inte möjlighet att identifiera någon enskild person eller användare. Du kan läsa mer om vilken information som Google samlar in här: http://www.google.com/policies/privacy/.

Google konto-användare kan närsomhelst ändra sin annonsupplevelse genom att slå på och av denna form av annonser i sina Google kontoinställningar.

Användare kan förhindra att data samlas in via DoubleClick-kakan och att den sedan hanteras av Google genom att ladda ner och installera webbläsartillägget för DoubleClick här https://www.google.com/settings/ads/plugin.

Ett annat alternativ för att deaktivera DoubleClick-kakor är att besöka https://www.google.com/settings/ads/anonymous.