nintendo logo

Kakor

På Nintendo.se använder vi kakor, eller cookies, som de också kallas. En kaka är en liten datafil som lagras i din dator.

Kakan innehåller ingen personinformation utan hjälper oss bara att hålla reda på webbläsaren så att den blir unik för våra interna system. Vi behöver denna information för att kunna hålla dagliga frågor och få rättvisande svar. Det är även viktigt för oss att hålla reda på hur många unika besökare vi har och vilka webbläsare dessa har. Detta för att kunna optimera upplevelsen för våra besökare.

Med hjälp av informationen i kakan kan vi även se till att samma produkter visas flera gånger i rad ifall vi har flera produkter som samsas om samma yta på hemsidan. Det samma gäller till exempel nyhetsspottar och liknande.

Vi använder även tredjepartskakor för att förbättra upplevelsen på vår hemsida. Den ena tredjepartskakan är från Google Analytics vilket är ett verktyg för att vi ska få reda på hur många som besöker vår sajt och vilka sidor som är mest besökta. Läs mer om hur Google hanterar insamlad data här.

En andra tredjepartskaka är från Twitter som är en tjänst för att dela med sig av små korta statusuppdateringar. Läs mer om hur Twitter hanterar insamlad data här.

Om du inte vill tillåta lagring av kakor på din dator kan du stänga av det i din webbläsares inställningar. Då kommer inga kakor att lagras men vissa delar av vår sajt kommer att fungera sämre och vissa delar inte alls.