fbpx
nintendo logo

 

 

 

 

 

Nintendo Switch Lite

Nintendo introducerar Nintendo Switch Lite, en kompakt och lätt konsol speciellt utformad för bärbart spelande.

I dagens Nintendo Direct introducerade Nintendo den bärbara konsolen Nintendo Switch Lite, som lanseras i tre olika färger, gul, grå och turkos, den 20 september i år. Samtidigt släpps även en väska och ett skärmskydd.

Flaggskeppsversionen av Nintendo Switch lanserades i mars 2017 och erbjuder tre olika spellägen: stationärt i tv-mode genom att placera konsolen i Nintendo Switch dock, spela tillsammans eller mot varandra i tabletop mode genom att använda varsin Joy-Con, samt bärbart i ”handheld mode”. Den versionen av konsolen finns med två grå eller med en neonröd och en neonblå Joy-Con handkontroll.

Nintendo Switch Lite har inbyggda handkontroller och är mindre till storleken är flaggskeppsversionen av  Nintendo Switch. Den har ingen stativ på baksidan och är en konsol dedikerad till bärbart spelande. Konsolen har inget stöd för att spela på TV och det medföljer därför heller ingen HDMI-kabel eller Nintendo Switch Dock.

Nintendo Switch Lite kan spela alla spel ur det stora utbudet till Nintendo Switch med stöd för handheld mode*. Men det finns vissa begränsningar. På baksidan av varje spelförpackning finns det information om huruvida ett spel har stöd för ”Handheld mode” eller inte.

Utöver de tre färger som blir tillgängliga den 20 september, lanseras även en Nintendo Switch Lite Zacian & Zamazenta Edition** i begränsad upplaga den 8 november. Den versionen är prydd av illustrationer på två nya legendariska Pokémon från de kommande spelen, Pokémon Sword och Pokémon Shield, som lanseras den 15 november till alla Nintendo Switch-system.

*Spel som stöder tabletop mode kan fortfarande spelas, men det krävs extra Joy-Con handkontroller (säljs separat) till Nintendo Switch Lite. De extra handkontrollerna måste även laddas separat, till exempel med hjälp av ett Joy-Con Charging Grip.

**Spelen Pokémon Sword / Pokémon Shield medföjer inte.