fbpx
nintendo logo

 

 

 

 

 

  • Nyheter
  • Viktigaste sakerna att ha koll på när du ska spela Animal Crossing: New Horizons med vänner

Viktigaste sakerna att ha koll på när du ska spela Animal Crossing: New Horizons med vänner

Det finns mycket kul att göra i Animal Crossing: New Horizons och det är dessutom nästan alltid bättre att göra det tillsammans med vänner! Oavsett om du besöker någon annans ö eller bjuder in dem till din så finns det många saker ni kan göra tillsammans. Här är några tips från oss för att komma igång!

Så, hur fungerar flerspelarläget?

CI NSwitch AnimalCrossingNewHorizons MysteryTour image950w

Det är enkelt! Gå till din flygplats på ön och prata med Orville för att komma igång. Om det är du som är värd väljer du "I want visitors" eller, om du vill besöka en väns ö, välj "I wanna fly!" istället. Orville kommer att ställa några frågor och sedan kan du resa!

Att ansluta till andra spelare online kräver ett Nintendo Switch Online-medlemskap. Alternativt kan du också spela via lokalt trådlöst nätverk med människor nära dig . Upp till åtta personer kan vara tillsammans på en ö samtidigt.

Roliga saker att göra med vänner!

Så du har kommit till din väns ö ... men nu då? Om du har fastnat efter sätt att spela tillsammans är här några saker att komma igång:

Byt saker med varandra - Alla älskar presenter! Ta med dig möbler, kläder, blommor, fossiler eller DIY-recept för att antingen byteshandla eller ge bort. Glöm inte att ditt eget örikes ursprungliga frukt alltid är en fin present till någon som inte har den frukten ännu, eller så kan du sälja den för fler Bells i din väns Nooks Cranny-butik än du skulle göra på din ö.

CI NSwitch AnimalCrossingNewHorizons Residents image950w

Prata med invånarna - Lär känna befolkningen på dina vänners öar och bli vän med dem. Om du ser rök som kommer från en skorsten betyder det att någon är inomhus. Om du pratar med dem när de håller på att göra något kan du också få ett DIY-recept!

CI NSwitch AnimalCrossingNewHorizons Shopping image950w

Gå på shoppingtur - Kolla in Nooks Cranny- och Able Sisters-butikerna på andras öar, eftersom de ofta har olika föremål (och olika färgvariationer också!). Om Kicks, Leif eller Redd besöker din väns ö kan du också spana in deras varor.

CI NSwitch AnimalCrossingNewHorizons Event image950w

Håll egna events på din ö - Känner du för att hålla i ett födelsedagskalas? En modevisning? En mysig campingkväll? Gör det säger vi! Dekorera ön, bjud in dina vänner, håll tävlingar, bjud på roliga skämt och annat du kan komma på.

Tävlingar – Håll en skattjakt, bygg en labyrint eller en hinderbana. Använd prylen Timer för att se vem som kan fånga flest fiskar eller insekter på till exempel tre minuter. Kurragömma är också kul och säkert kan du komma på många fler saker att ha tävlingar i på din ö.

CI NSwitch AnimalCrossingNewHorizons Stargazing image950w

Leta efter unika besökare - Om karaktären CJ är värd för en fisketävlingen eller om Flick kör en insektstävling, kan du delta i dessa evenemang med andra. Träffa också Daisy Mae varje söndag förmiddag på den av dina kompisars ö som har ett lågt pris på de vita rovorna och sedan, när du eller dina vänner har ett högt pris på rovorna på Nook's Cranny, kan ni träffa varandra där och sälja rovorna till bästa pris. Det lönar sig att hålla kontakt med sina Animal Crossing-vänner!

Kolla in stjärnorna tillsammans - Om Celeste är på din ö på natten, bjud över vänner och kolla på stjärnorna! Förutom att få ett DIY-recept genom att prata med henne, kan alla titta på stjärnfallen. För att önska något när du ser ett stjärnfall, se till att du inte håller i några föremål, få kameravinkeln att peka uppåt och tryck sedan på A-knappen när du ser stjärnfallet över himlen. Kolla din strand nästa dag så hittar du sällsynta stjärnfragment!

NSwitch AnimalCrossingNewHorizons Islandlife NookPhone Char Left

Bli Best Friends – Du kan använda Best Friends-appen på din NookPhone för att lägga till personer du spelar med. Då hamnar de på din lista över Best Friends. Då kan de använda verktyg som yxor och spadar på din ö. Du kan också se när de är online, skicka meddelanden till dem och köpa saker till dem som levereras till dem direkt från Nook Shopping.

Hur ska jag bete mig på någon annans ö?

Kom ihåg att vara artig och trevlig! Be om tillåtelse innan du gör något som förändrar saker på andras öar: Hugg inte ner någon annans träd eller samla in värdefulla prylar utan att fråga först. Försök också att inte trampa på blommorna!