fbpx
nintendo logo

 

 

 

 

 

  • Nyheter
  • 10 tips för dig som ska ut på origami-äventyr i Paper Mario: The Origami King!

10 tips för dig som ska ut på origami-äventyr i Paper Mario: The Origami King!

Paper Mario: The Origami King har släppts till Nintendo Switch och i det äventyrliga spelet har du en hel värld av papper att rädda! Om det råkar vara så att du inte spelat tidigare Paper Mario-spel eller kanske bara behöver lite hjälp så kommer här några händiga tips för att öka dina möjligheter att besegra Kung Olly, hans soldater och andra klurigheter.

Fråga Olivia om hjälp

NSwitch PaperMarioTheOrigamiKing OliviaHint UK image950w

Marios nya vän Olivia är precis lika peppad som du och redo att undersöka denna spännande pappersvärld! Tryck bara på X-knappen så kommer hon att ge dig råd om vad du ska göra eller vart du bör gå härnäst.

Leta efter saker som sticker ut

Ser du några konstigheter i origami-världen? Slå till dem med din hammare! Sannolikt hittar du en fångad Toad. Som tack för hjälpen kommer Toad att belöna dig med några mynt, en användbar pryl eller ett tips.

Överraska dina fiender!

Överraska soldaterna som springer omkring genom att hoppa på dem eller slå till dem med hammaren. Perfekt om du vill dela ut lite extra skada på dem innan själva striden börjar på riktigt.

Utrusta dig med vapen

NSwitch PaperMarioTheOrigamiKing Weapons UK image950w

Se till att använda alla nya vapen och skor du hittar. I huvudmenyn hittar du kolumnen “Weapons” och den är ytterst viktig att ha koll på. Vapen går sönder efter ett tag så se till att ha nya vapen redo. Undantaget är den hammare och de skor du börjar spelet med, för de går aldrig sönder.

Glöm inte bort prylarna!

NSwitch PaperMarioTheOrigamiKing Accessories UK image950w

Ligger du lite risigt till i en strid? Använd svampar för att hela dig i strid. Du kan också använda dig av föremål som boostar dina attacker, som Fire Flowers och POW Blocks.

Tillbehör gör allt lättare

NSwitch PaperMarioTheOrigamiKing Accessories UK image950w

Du kan också samla tillbehör som ger dig olika bonusar när du använder dem, som till exempel ökar dina HP (kroppspoäng) eller gör det billigare att handla i affärerna i spelet. Kom ihåg att aktivera ditt tillbehör när du skaffat det. Det gör du under kolumnen "Accessories" i huvudmenyn. Det finns en begränsning för hur många tillbehör du kan använda samtidigt så välj vist.

Tid är pengar!

Tiden går snabbt ibland, men som tur är kan du använda mynt för att köpa dig mer tid när det blir för stressigt och klurigt på samma gång. Mynt hittar du överallt i denna origami-värld så se till att spendera dem när du känner behovet.

Få Toads att heja på dig!

Om fienden ger dig problem i striderna finns ytterligare ett bra knep. Det finns Toads som är redo att hjälpa dig om du ger dem några slantar. De kommer att hjälpa dig att klubba fienden, ge dig helande föremål eller till och med lösa delar av pussel.

Besök Toad Town

NSwitch PaperMarioTheOrigamiKing ToadTown UK image950w

Varje gång du räddar en Toad bör du besöka Toad Town för att se om några nya butiker eller platser har öppnat. För det lönar sig att utföra hjältedåd!

Spana in Battle Lab

Besök också Battle Lab i Toad Town för där kan du träna på dina attacker och tajming, lösa speciella pusselutmaningar och fajtas mot bossar som du tidigare besegrat. Efter att ha klarat av vissa saker under ditt äventyr kan du till och med hämta upp specialprylar från Battle Lab. Det är prylar som kan göra dina strider lättare, genom att ge dig mer tid eller ge dig lösningen för hur du ska vinna.