fbpx
nintendo logo

 

 

 

 

 

  • Nyheter
  • Steve och Alex från Minecraft kommer till Super Smash Bros. Ultimate den 14 oktober

Steve och Alex från Minecraft kommer till Super Smash Bros. Ultimate den 14 oktober

Den 14 oktober blir dagen då Minecraft låter två av sina bästa och väldigt rektangulära hjältar ta fajten i Super Smash Bros.Ultimate till Nintendo Switch. Steve och Alex blir då de sjunde DLC-kämparna som läggs till i spelet. De blir därmed en del av det andra Challenger Pack som kommer till Super Smash Bros.Ultimate Fighters Pass Vol. 2, som också innehåller en ny bana och sju musikspår från Minecraft-serien.

 

När du väljer denna nya fighter väljer du antingen Steve eller Alex som ”skin med tre olika färgvariationer. Du kan också välja att se ut som Zombie eller Enderman när du spelar. Mer info om hur du använder dem kommer här:

  • Det grundläggande: Precis som i Minecraft kan du hålla ner attackknappen för att gå samtidigt som du upprepade gånger svingar ditt svärd, yxa eller ”pickaxe”. Dessa attacker har kort räckvidd men når brett. Dessa verktyg kan också användas för förmågor som är nya för Super Smash Bros.-serien: Mine, Craft och Create Block.
  • Mine: Under striden kan Steve och Alex använda sina verktyg för att gräva i marken eller väggar på varje bana för att få fram material. De material som finns är smuts, trä, sten, järn, guld och diamant, lite beroende på vilken typ av bana Steve och Alex gräver på. Om du till exempel ger dig på träden i Kongo Jungle hittar du ett överflöd av trä medan järn kan upptäckas på Corneria-banan.
  • Craft: När du väl hittat material kan du skapa saker. Steve och Alexs verktyg har begränsad hållbarhet och kan gå sönder, så det är viktigt att skapa nya verktyg för att upprätthålla en fördel på slagfältet. Genom att stå framför ett hantverksbord, som kommer att dyka upp på banan, kan du använda material för att tillverka dessa verktyg. Ju mer värdefullt materialet är desto kraftfullare är verktyget.
  • Skapa block: Ett annan viktig funktion som Steve och Alex har är Create Block. Genom att aktivera denna förmåga kommer spelare, ja, skapa ett block. Dessa block kan staplas på varandra och placeras strategiskt. Block använder också material, så du måste fortsätta att hitta material för att upprätthålla denna defensiva strategi.
  • Final Smash: Steve och Alex explosiva Final Smash heter House of Boom. Om du förstör Smash Ball kommer du att skicka din motståndare in i House of Boom. Där kommer de ikoniska Creepers från Minecraft att utlösa en explosion och dela ut massiva skador.
  • Minecraft World: Banan som ingår i Fighters Pass Vol. 2 är Minecraft World, som består av sex olika områden inspirerade av det ursprungliga Minecraft-spelet. Dessa förstörbara områdena ändras slumpmässigt för varje match. När du kämpar på denna banan kommer du att uppleva dag och natt med zombier och skelett som dyker upp på natten för att skrämmas.
  • Musikspår: Eftersom musiken i Minecraft är tänkt att vara lugnande och avslappnande för att inspirera till kreativitet och byggande kommer de nya musikspåren som valts för Super Smash Bros. Ultimate vara från de mer actionfyllda spelen i Minecraft-serien, som Minecraft Earth och Minecraft Dungeons.

 

Allt detta nya innehåll kommer att vara tillgängligt för spelare som köper Super Smash Bros.Ultimate Fighters Pass Vol. 2 eller som köper Challenger Pack 7 separat via Nintendo eShop . Genom att köpa Fighters Pass Vol. 2 på Nintendo eShop kommer du att få tillgång till Steve och Alex, tillsammans med tidigare släppta fighter Min Min från ARMS och ytterligare fyra Challenger Packs när de släpps. Varje paket innehåller en fighter, en bana och flera musikspår.

Förutom allt detta avslöjades några ytterligare nyheter om Super Smash Bros. Ultimate i videon, inklusive avslöjandet av en ny Mii Fighter-kostym i spelet och nya amiibo-figurer. Mii Fighter-dräkter inklusive Bomberman, Creeper, Pig, Diamond Armor, Gil och Travis Touchdown kommer att finnas tillgängliga den 14 oktober, medan tre nya amiibo-figurer, Banjo & Kazooie, Byleth och Terry Bogard kommer under 2021 .