fbpx
nintendo logo

 

 

 

 

 

  • Nyheter
  • Nintendo Switch släpps den 3 mars!

Nintendo Switch släpps den 3 mars!

Nintendo avslöjade idag att den nya spelkonsolen Nintendo Switch kommer att släppas i Sverige och övriga världen den 3 mars.

Tillsammans med Nintendo Switch spelkonsol kommer två handkontroller, en Joy-Con (L) och en Joy-Con (R), ett fäste för Joy-Con så att de kan sättas ihop till en kontroll, ett set med Joy-Con wrist straps, en Nintendo Switch Dock (Där du sätter i själva spelkonsolen så den kan anslutas till en TV), en HDMI-kabel och en AC-adapter. Två olika paket med Nintendo Switch kommer att finnas vid release. Den ena har två gråa Joy-Con medan det andra paketet har en neonblå samt en neonröd Joy-Con.

”Nintendo Switch är en helt ny form av spelkonsol för hemmet som erbjuder många olika sätt att spela på,” berättar Nintendos president Tatsumi Kimishima. ”Vi kommer introducera helt nya upplevelser för världen tack vare Nintendo Switch och Joy-Con.”

Nintendo Switch är ett stort genombrott för spelkonsoler. Den här spelkonsolen är inte bara en spelkonsol som du ansluter till din TV, den kan också bli en bärbar spelkonsol så att du kan spela utanför hemmet. För första gången någonsin kan spelare ta med sig sin spelupplevelse på TV:en hemma var som helst. Skärmen har också touch-funktioner för spel som använder sig av det. Batteritiden varierar beroende på spel och miljö du spelar i, men kan vara i över sex timmar. Till exempel kan The Legend of Zelda: Breath of the Wild spelas i över tre timmar utan att batteriet behöver laddas. Är du inte hemma, men ändå har tillgång till ett eluttag kan du ladda din Nintendo Switch med AC-adaptern under tiden du spelar.

De flexibla Joy-Con erbjuder många olika överraskningar för spelare. Två Joy-Con kan användas som två separata handkontroller eller sättas ihop till en störe handkontroll. Varje Joy-Con har en full uppsättning av knappar. De har också varsin inbyggd accelerometer och är rörelsekänsliga.

Nintendo Switch har en del funktioner som gör den ännu mer interaktiv. Den vänstra Joy-Con har en Capture Button som gör att du kan ta skärmbilder som du kan dela med dig av till vänner direkt via sociala medier. Den högra Joy-Con har en NFC-punkt så att du kan använda dina amiibo-figurer. Den högra Joy-Con har också en IR Motion Camera som känner av avståndet, formen och rörelsen hos närliggande objekt. Till exempel kan den känna av hur långt bort en spelares hand är och till och med om handen är formad som en sten, papper eller sax. Båda Joy-Con använder sig av avancerad HD rumble-funktion, vilket kommer göra vissa spel ännu mer realistiska tack vara väldigt små, subtila vibrationer. Den funktionen är så precis att du skulle kunna känna av isbitar som rörde sig i ett glas när du skakar din Joy-Con.

Nintendo Switch gör det lätt för spelare att spela med varandra. Upp till åtta Nintendo Switch kan anslutas till varandra för lokalt spelande. Med handkontrollerna Joy-Con är det lätt att dela med sig av spelandet var du än befinner dig. Utöver lokalt spelande kommer du förstås också att kunna spela spel online via Wi-Fi. Nintendo avslöjade också att en ny prenumerationsservice för onlinespelande kommer under våren. En testversion av den kommer du att kunna testa utan kostnad redan vid lanseringen av Nintendo Switch. Med den tjänsten kommer en app till sommaren för mobiltelefoner och surfplattor som låter dig bjuda in folk till spelande på ett smidigt sätt.

Nintendo Switch stödjs av många tredjepartsutvecklare. Några av dem är Activision Publishing Inc., Electronic Arts, Take-Two Interactive, Ubisoft, Warner Bros. Interactive Entertainment och många stora japanska utvecklare. För utvecklare som t ex Bethesda Softworks är det första gången de släpper ett spel till en Nintendo-plattform.

Se fram emot spel som EA Sports FIFA, The Elder Scrolls, NBA 2K, Minecraft med mera. Spel till Nintendo Switch kommer dessutom inte att vara regionlåsta.

Utvalda spel från Nintendo

The Legend of Zelda: Breath of the Wild

0113 breath of the wild

Förbered dig för det största The Legend of Zelda-äventyret någonsin. Rör dig i en enorm, öppen värld som det kommer att ta dig väldigt lång tid att utforska helt. Tack vare Nintendo Switch kommer du att kunna ta med dig detta spelet vart du vill.

Spelet är kompatibelt med följande amiibo: Wolf Link, Link (Rider), Link (Archer) och Guardian.

The Legend of Zelda: Breath of the Wild släpps den 3 mars. Förutom en standardutgåva kommer det också en Limited Edition, som innehåller spelet, The Legend of Zelda: Breath of the Wild Sound Selection CD och en ”Master Sword of Resurrection figure”.

1-2-Switch

0113 1 2 Switch

Detta är det första Nintendo-spel där spelare kan spela utan att behöva titta på en skärm. Här tittar du din motspelare i ögonen istället. Utmana dina vänner i revolverdueller eller försök kopiera varandras dansrörelser. Det här är ett kreativt, innovativt spel som är perfekt att ha med på till exempel ett party. 1-2-Switch släpps den 3 mars.

ARMS

0113 arms

Här utövar du en ny kampsport där du boxar med en form av väldigt flexibla teleskoparmar. Armarna gör att spelet blir en blandning av boxning och skytte. Det gäller att träffa i prick och att vara lite finurlig. I takt med att du spelar detta med dina vänner kommer du att upptäcka att ARMS har ett djup du aldrig anat från början. Spela mot datorn eller en vän. Du kan också spela det online eller lokalt. ARMS kommer under våren.

Mario Kart 8 Deluxe

0113 mk8deluxe

Avnjut den ultimata versionen av Mario Kart 8 var som helst och när du vill. Du kan spela med upp till 8 vänner lokalt. Alla favoritbanorna och karaktärerna från Wii U-versionen är med samt alla DLC-banorna och figurerna. Dessutom dyker det upp några nya karaktärer som Inkling Boy och Inkling Girl från Splatoon, King Boo, Dry Bones och Bowser Jr.! Utöver detta har Battle Mode förädlats och det inkluderar Balloon Battle och Bob-omb Blast, samt nya banorna Urchin Underpass och Battle Stadium samt klassiker som (GCN) Luigi’s Mansion och (SNES) Battle Course 1. Spelare kan nu ha två föremål på sig, inklusive föremål från tidigare Mario Kart-spel såsom Boo, som stjäl föremål samt Feather, som ger dig högre hopp i Battle Mode. Finns dessutom ett nytt styrsätt i spelet som gör det enklare för nybörjare och små barn att spela banorna. Helt klart bra på 200cc. Mario Kart 8 Deluxe kan spelas i 1080p och det släpps den 28 april.

Splatoon 2

0113 splatoon2

Uppföljaren till succéspelet Splatoon kommer till Nintendo Switch. Se fram emot helt nya banor, vapen och snygga kläder. Spela med Nintendo Switch Pro Controller (säljs separat) eller Joy-Con. Splatoon 2 kan spelas både lokalt och online. Så utmana både vänner hemifrån framför TV:en eller utanför hemmet. Spelet stödjer också röstchat om du använder den nya applikationen för mobiltelefoner och surfplattor Splatoon 2 släpps i sommar.

Super Mario Odyssey

 0113 super mario odyssey

Detta blir det första helt öppna spelet där Mario tillåts utforska sin värld fullt ut sen Super Mario 64 och Super Mario Sunshine. Här hoppar Mario ut från Mushroom Kingdom och hamnar på äventyr på nya, mystiska platser. Du kommer att få pröva på att segla med ett luftskepp som kan ta dig mellan olika världar. I detta spelet kan Mario också använda sin huvudbonad på ett nytt sätt. Super Mario Odyssey släpps i slutet av 2017.