fbpx
nintendo logo

 

 

 

 

 

  • Nyheter
  • Nintendo Switch och The Legend of Zelda: Breath of the Wild visas upp på årets Nordsken

Nintendo Switch och The Legend of Zelda: Breath of the Wild visas upp på årets Nordsken

Nya Nintendo Switch, som haft stor framgång sedan den släpptes i början på mars, kommer att visas upp stort i en monter från Bergsala under årets Nordsken. Besökarna får en chans att testa nya titlar som The Legend of Zelda: Breath of the Wild, 1-2-Switch, Mario Kart 8 Deluxe m.fl.

Johan Linder, projektledare för Nordsken säger: –Jag hade den stora förmånen att få testa Nintendo Switch och nya Zelda innan det officiella släppet och såg direkt potentialen. Jag har sedan dess jobbat hårt för att få upp Bergsala till Nordsken och till den norrländska publiken. Det känns fantastiskt att vi nu blir ett av de första speleventen i Sverige där Nintendo Switch visas för en bredare publik.

Therese Blomqvist, nordisk marknadschef på Bergsala, instämmer: –Nintendo Switch har överträffat alla förväntningar på försäljning så här långt och med flaggskeppet The Legend of Zelda: Breath of the Wild känns det som att Nintendo har goda möjligheter att ta marknadsandelar på konsolmarknaden. Vi ser ljust på framtiden och tycker det är extra roligt att det nu i Nordsken finns en stor mötesplats i norra Sverige där vi kan träffa våra fans och kunder.

Nordsken är det största speleventet norr om Stockholm och det arrangeras 25–27 maj på Skellefteå Kraft Arena. I mässområdet på Nordsken finns utställare från hela Sverige, Finland och Polen inom digitala och analoga spel, serier, VFX, lego, e-sport m.m.

Nordsken pågår dygnet runt i tre dagar och utöver mässan finns även mängder med aktiviteter för hela familjen som t.ex. brädspel, serietecknarskola, flipperhall, tv-spel, cosplay, Pokemon GO-promenader, föreläsningar, workshops och mycket annat.

Nintendo Switch är en flexibel spelkonsol, med inbyggd skärm och smarta handkontroller. Den fungerar som en handhållen spelkonsol men kan enkelt anpassas för att flera personer ska kunna spela på den inbyggda skärmen eller på en extern skärm. Nintendo Switch släpptes i Sverige den 3:e mars i år och slog rekord som Nintendos mest sålda konsol någonsin under en lanseringshelg.

Läs mer om Nordsken på den officiella hemsidan: https://nordsken.se/