fbpx
nintendo logo

 

 

 

 

 

  • Nyheter
  • Vinnaren i den ultimata amiibotävlingen är korad!

Vinnaren i den ultimata amiibotävlingen är korad!

150 amiibo har precis packat väskorna och är på väg till den lyckliga vinnaren som besökte vår monter på Comic Con Stockholm och svarade rätt på alla våra frågor.

Mellan den 15–17 september var vi på Comic Con Stockholm på Kistamässan och visade upp årets hetaste spel Super Mario Odyssey samt en mängd andra fantastiska spel. På plats höll vi även en tävling där alla som besökte vår monter fick möjlighet att visa prov på sina Nintendo-kunskaper för att ha chans att vinna ett riktigt maffigt pris, nämligen alla amiibo-figurer som vi har lanserat på den Svenska marknaden. Tävlingen var minst sagt populär och det tog oss lite längre tid än planerat att gå igenom och rätta alla svaren. Ett stort tack till alla som besökte vår monter och som deltog i tävlingen.

Frågor, svar och en vinnare

Tävlingen bestod av tre frågor av varierande svårighetsgrad. På den första frågan "Till vilken konsol släpps spelet Super Mario Odyssey" hade nästan alla deltagare rätt (Nintendo Switch). På den andra frågan "Vilken amiibo-serie kom först?" blev det genast lite klurigare (Super Smash Bros. Collection). Och på den sista frågan "Hur mycket väger den stora Mariostatyn?" fick vi in svar som sträckte sig från 0,5kg till 750 ton ... Rätt svar är 326,6kg.

Vinnaren i den ultimata amiibotävlingen hade rätt på de två första frågorna och uppskattade att vikten på den stora mariostatyn var 326,82 kg, det vill säga endast 20g från den uppmätta vikten. Vi är grymt imponerade och säger grattis till Alexander från Stockholm som snart kommer att ha hela sin bostad full med ursnygga amiibo. GRATTIS!

Den stora Mariostatyn

Fem frågor till vår vinnare

Samtidigt som vi tog kontakt med Alexander och berättade att han vunnit passade vi på att ställa några frågor för att få lite koll på vem det är som adopterar alla våra fina amiibo.

Hur känns det att kamma hem en sån här vinst?

1010 amiibovinnarenDet känns underbart! Då man är uppväxt med Nintendo sen barnsben så har man en speciell relation till alla karaktärer som man har spelat med och upplevt genom åren, från det att min mamma lärde mig spela Super Mario Bros på Nintendo 8-bitars via Gameboy, Nintendo 64, Gamecube, Wii, Wii U och nu till Nintendo Switch och Nintendo 3DS. Så att på något sätt få tillbaka på alla känslor man investerat i, jag kom ihåg att jag blev så arg på Super Mario Bros 3 när jag inte kunde klara en bana så att mina föräldrar skickade mig till sängs, känns som sagt underbart.

Har du några amiibo sedan tidigare? Hur många?

Jag har väl ca 20-30 amiibo sen tidigare.

Har du någon favorit bland alla amiibo, vilken i så fall?

Jag har i huvudsak tre favoriter och de är från Super Smash-serien, Det är Samus med sin dräkt, Samus utan sin dräkt och sen även Little Mac från Punch Out-serien. Dessa karaktärer är de jag spelar med mest. Sen har vi även alla Fire Emblem-karaktärer då den serien ligger mig mycket varmt om hjärtat numera.

Har du något speciellt Nintendominne du vill dela med dig av?

När Mario Party skulle släppas på Nintendo 64 så var det slut överallt och detta var inför min födelsedag. Jag var så klart ledsen så tog min cykel och tog en liten åktur och råkade passera en elektronikaffär som då fanns i Skarpnäck. Jag går in och ser att bakom kassan så står det ett exemplar av just Mario Party, jag sätter mig på cykeln och susar hem till min mamma och ber om denna present, jag får pengar av henne och cyklar tillbaka i 180 knyck till affären och står där till slut med Mario Party i min hand. Som jag vårdade den kartongen alltså! Då hade jag fyra kompisar att spela med och jag kommer ihåg att vi alla kom till skolan med sår i mitten av handen för i vissa minispel skulle man ju snurra analogspaken på N64 kontrollen och vi spelade Mario Party så mycket. Vi fick blåsor och sår, men detta innebar glädje för oss! Annat minne var när jag 1993 fick ett SNES av min mamma och hennes dåvarande kille med spelen NHLPA Hockey 93 och Super Mario World, då var man också lycklig kan jag lova!

Vinsten innehåller ungefär 150 olika amiibo, har du några speciella planer för dem? Får du plats med alla?

Då jag nu har fått en dotter på snart 1 år så är dessa figurer perfekta för att introducera magin i Nintendo-världen för henne, för dessa magiska ikoner passar verkligen alla människor i alla åldrar. Jag har mina amiibo på en hylla just nu, men nu får man väl investera i ett snyggt skåp så man kan visa upp alla figurer. Kommer bli så coolt att verkligen ha alla dessa figurer hos oss och vi kommer verkligen ta hand om dem och deras historia!

Än en gång ett stort tack till alla som besökte vår monter och som deltog i vår tävling och ett extra stort grattis till Alexander som snart delar hem med 150 nya familjemedlemmar.