fbpx
nintendo logo

 

 

 

 

 

  • Nyheter
  • Skapa, spela och upptäck med Nintendo Labo!

Skapa, spela och upptäck med Nintendo Labo!

Två Nintendo Labo-kit, The Variety Kit och The Robot Kit, släpps den 27 april över hela Europa och är ett nytt sätt att spela, skapa och upptäcka saker på. Allt du behöver är en Nintendo Switch och ett Nintendo Labo-paket.

En första titt på Nintendo Labo

Översiktstrailer

Innovation, underhållning och spännande spelupplevelser har alltid varit en viktig del av Nintendos historia och det bygger Nintendo vidare på här. Nintendo Labo vill få spelare att le när de använder produkterna. Varje Nintendo Labo kit innehåller ett set med byggdelar av kartong som är speciellt anpassad att fungera med Nintendo Switch-konsolen och dess unika handkontroller Joy-Con. Denna interaktiva Nintendo Labo-kartong går under namnet Toy-Con och när du sätter ihop saker av byggdelarna kommer du att upptäcka hur det fungerar rent tekniskt och kanske till och med hitta nya sätt att spela med varje Toy-Con.

Till exempel kan du skapa ett piano med 13 tangenter, som du kan skapa musik på så snart du satt ihop den och satt in din Nintendo Switch och högra Joy-Con i den. När du sen spelar kommer den infraröda rörelsekameran i höger Joy-Con känna av vilka tangenter som används och förmedla det till konsolens inbyggda högtalare.

Du kan också skapa din egen motorcykel genom att konstruera ett styre där du sätter en Joy-Con på var sida samt din Nintendo Switch-konsol i mitten. Sen är det bara att titta på skärmen på din Nintendo Switch och köra! Om du sett Nintendo Labo-trailern vet du att det finns väldigt många olika, spännande konstruktioner.

"Vårt mål är att få alla som testar Nintendos produkter att le", berättar Satoru Shibata, Nintendo of Europes VD. "Nintendo Labo bjuder in alla som har ett kreativt sinne och ett lekfullt hjärta att skapa, spela och upptäcka nya saker tillsammans med sin Nintendo Switch. Jag hoppas att få se många familjer sätta ihop dessa Nintendo Labo-kits med riktigt stora leenden på sina ansikten."

De två kit, som förutom byggdelar också innehåller spelmjukvara, som lanseras den 27 april är:

Variety Kit

Med detta kit kan du skapa många olika Toy-Con som exempelvis:

  • Toy-Con Piano: Efter att ha satt ihop pianot med sina 13 tangenter kan du spela in dina egna låtar och sen spela upp dem. Testa olika ljud och tonhöjder. Det kan leda fram till något riktigt unikt. Du kan till exempel göra en låt med enbart ljud från katter.
  • Toy-Con Motorbike: Kör din motorcykel genom olika banor, utmana datorstyrda motståndare och samla ballonger i bergig terräng. Du kan också skapa dina egna banor.
  • Toy-Con Fishing Rod: Det finns många exotiska fiskar att upptäcka och djuphavsfiskarna är riktigt kluriga att få upp. Du har också ett akvarium för alla fiskar du fångar och du kan skapa din egen fisk.
  • Toy-Con House: Bli kompis med den söta varelsen som lever i Toy-Con-huset och upptäck olika sätt att interagera och spela med den via skärmen på Nintendo Switch. Det finns mycket att upptäcka här, bland annat kan du köra race med gruvvagn, spela bowling och hoppa rep.
  • Toy-Con RC Car: Den radiostyrda bilen erbjuder mängder av unika möjligheter som kommer att överraska dig. I paketet Variety Kit finns material nog att bygga två stycken Toy-Con RC-bilar. Det innebär att du och en annan spelare kan tävla mot varandra, bland annat genom att försöka slå ut varandra i en så kallad ”sumo challenge”. Ni kan också sätta upp en hinderbana och tävla på den. Genom att skapa en bana med de medföljande reflexklistermärkena kan du få bilen att köra själv, då den kan använda sig av IR-känsliga rörelsekameran som finns i höger Joy-Con.

Läs mer

Robot Kit

  • Toy-Con Robot: Skapa en robotdräkt och sätt sen in vänster och höger Joy-Con i utrustningen och ta kontroll över roboten som visas på din TV. Här kommer du upptäcka många olika, roliga sätt att spela på. T.ex. Robot Mode där du kan skjuta ner UFO:n och olika byggnader.
  • Utmana en vän i ett tvåspelarläge. Här behöver du dock ett till Robot Kit för att kunna använda denna möjligheten.
  • Nintendo Labo uppmuntrar spelare att använda sin fantasi och kreativitet. Detta Robot Kit kan du utveckla vidare och det kan också innebära att du levlar upp din robot i spelet.

Läs mer

När du väl byggt något kan du också välja att måla din skapelse. Du kan använda egna pennor, klistermärken eller annat som du tycker fungerar. Endast fantasin sätter gränser! För den som vill kommer också ett speciellt "customisation set" säljas där det följer med material för att dekorera dina Nintendo Labo-skapelser. Det setet har också release den 27 april.

OBS! Nintendo Switch och Joy-Con krävs för att kunna använda Nintendo Labo. Nintendo Switch säljs separat.