fbpx
nintendo logo

 

 

 

 

 

  • Nyheter
  • Kort intervju med Sendou från Ämpäri Gang

Kort intervju med Sendou från Ämpäri Gang

Inför den andra kvalomgången har vi ställt några frågor till Sendou, lagkapten för Ämpäri Gang som håvade in vinsten i den första kvalomgången.

1127 ampari gang
Ämpäri gang har redan kvalat in,
är det ditt lag som kniper nästa plats i finalen?

Fråga: Berätta om ert lag, Ämpäri Gang?

Svar: "Vårt lag sattes samman speciellt för det här evenemanget. Vi hade ett par andra alternativ, men bestämde oss till slut för ett helt finskt lag. Jag är Sendou och kapten i laget. Mitt lag som jag kör med i vanliga fall heter Ghost Gaming. Jag är mest känd som Blaster & Brella-spelare. Nikey är en spelare som jag spelat med länge i olika lag. Det här inkluderar 2016 ESL-turneringen där vi hamnade tvåa av hundratals lag. Vår tredje medlem heter plontro. Han är den yngsta av oss, men är enormt skicklig med Slosher. Hans riktiga lag är Kraken Paradise som är ett annat internationellt lag. Slutligen har vi Kaldemar som spelar frontlinjen för oss. Han spelar normalt med sitt team Plumeria."

Tränade ni hårt inför kvalet?

– Eftersom det är ett nytt lag tränade vi nästan hela tiden ända in på natten innan det var dags. På så sätt kunde vi få synergin med varandra.

Spelar du några andra Nintendo Switch-spel utöver Splatoon 2? Om ja, vilket är ditt favoritspel på Nintendo Switch?

– Hittills är min favorit The Legend of Zelda: Breath of the Wild. Jag har alltid varit en Zelda-fan och det spelet är som en barndomsdröm. På sikt ser jag också fram emot det nya Fire Emblem-spelet och Metroid Prime 4.

Varför tror du att ditt lag Ämpäri Gang vann det första kvalet?

– Jag tycker att det är väldigt enkelt. Vi har alla spelat detta spel (och Splatoon på Wii U före det) på en ytterst konkurrenskraftig nivå under lång tid. Ämpäri Gang är förvisso ett nytt lag för denna turnering, men alla vi som är i laget har haft möjligheten att träna med våra internationella lag. Allt vi behövde var att föra över tidigare framgångar till det här laget.

Vad är styrkan i ditt lag?

– Som namnet antyder (Ämpäri betyder hink på finska) har vi två grymt skickliga Slosher-spelare i vårt lag. Så den individuella skickligheten finns definitivt där. Lagets sammansättning är förvisso inte direkt traditionell, men det kan i sig vara en styrka. Det kan få en del motståndare ur balans just för att de förväntar sig möta mer traditionellt uppbyggda lag.

Vad trodde du om ditt lags möjligheter innan kvalet?

– Ärligt talat trodde jag vi hade goda chanser för vi har klarat oss bra i andra turneringar. Så utan att vara alltför kaxig, eftersom det aldrig slutar väl, förväntade jag mig en vinst så länge vi lyckades hålla oss på vår nivå, vilket vi gjorde i slutändan.

Vad tror du om ditt lags chans att vinna hela turneringen?

– Vi visade vår styrka i kvalet och vi blir ju ett av lagen att försöka slå i januari i Sverige. Vi är också, om vi ska vara ärliga, erfarna vid turneringar så vi kommer hantera det väldigt bra! Om vi tar oss till det europeiska mästerskapet så ska det bli väldigt intressant att se hur vi står oss mot andra länder. Det finns gott om andra spelare som redan kvalat och som jag är vän med eller känner till väl. Det skulle vara minst sagt trevligt att spela mot dem och slå dem.

 Vad tycker du om att Norden äntligen är en del av europeiska mästerskapen i Splatoon 2?

– Jag tycker att det är jättebra. Regionen har ju en massa bra spelare och det kan inte riktigt räknas som ett europeiskt mästerskap om en så stor bit av kontinenten blir utesluten enligt min åsikt.

 Vill du säga något till fansen av ditt lag?

– Jag hoppas att vi kan räkna med ert stöd. Jag tror att Finland historiskt har några av de starkaste spelarna i väst och jag hoppas att vi kan visa detta konkret med Ämpäri Gang. Det är jätteroligt att kunna representera Finland i såna här sammanhang igen.

Vi tackar Sendou som tog sig tid att besvara våra frågor och önskar lycka till i finalen.


Nedan har ni datumen för de tre återstående kvalen. Dessa kval sker online och ni kan registrera er till kval 2 här: Splatoon 2 European Championship – Nordics Qualifier. På den sidan återfinns även alla regler för tävlingen.

Följ gärna vårt nordiska Splatoon-konto på Twitter för uppdateringar: https://twitter.com/Splatoon_Nordic