nintendo logo

 

 

 

 

 

  • Nyheter
  • Nordiska finalen i Splatoon 2 European Championship 2018-2019 har en vinnare!!!

Nordiska finalen i Splatoon 2 European Championship 2018-2019 har en vinnare!!!

Nu i lördags den 26 januari gjorde fyra nordiska lag upp i den nordiska finalen i Splatoon 2 European Championship 2018-2019. Lagen det stod mellan var Pyykkipojat, Ämpäri Gang, bay bait och Team Blackfisk. Bara ett lag kunde gå segrande ur striden och gå vidare till den europeiska finalen i Paris den 9-10 mars.

Semifinalen och finalen sändes live, men även om du missade den kan du se sändningen i efterhand här.

Obs, om du inte sett sändningen än och inte vill ha några spoilers inför den bör du sluta läsa här.

0128 pokal

 

I fredags lottades vilka lag som skulle möta varandra i semifinal. Det blev de två finska lagen Pyykkipojat och Ämpäri Gang som fick drabba samman först. Ur den striden gick Ämpäri Gang segrande med 3-0.

I den andra semifinalen möttes svensknorska laget bay bait och svenska laget Team Blackfisk. Här blev det också ett väldigt tydligt resultat då bay bait vann med 3-0.

Så i finalen var det med andra ord dags för Ämpäri Gang att möta bay bait. Det blev en riktigt hård drabbning med intressanta strategier från båda lagen, men Ämpäri Gang med sin lagkapten Sendou hade en erfarenhet och taktik som bay bait inte lyckades rå på. Ämpäri Gang vann med 3-0 mot bay bait och därmed var ett vinnande lag korat!

0128 baybait pyykkipojat

0128 bilder

 

Stort grattis till Ämpäri Gang som nu är nordiska mästare i Splatoon 2 och som dessutom får åka till Paris den 9-10 mars för att kämpa om att bli Europeiska mästare i Splatoon 2. Vi önskar Ämpäri Gang all lycka till i Paris!!!

Vi passar också på att tacka alla lag som ställde upp i de nordiska kvalen till Splatoon 2 European Championship 2018-2019. Vilka fantastiska Inklings och Octolings ni är!

 

0128 amparigang1

På bilden ett väldigt lyckligt Ämpäri Gang. Från vänster till höger ser du lagets rutinerade medlemmar 
Sendou, Kaldemar, Plontro och Nikey.

Följ gärna vårt nordiska Splatoon 2-konto på Twitter för uppdateringar!