fbpx
nintendo logo

 

 

 

 

 

  • Nyheter
  • Den nordiska finalen i Super Smash Bros. Ultimate har en vinnare!!!

Den nordiska finalen i Super Smash Bros. Ultimate har en vinnare!!!

Nu i lördags den 13 april gjorde åtta lag upp i den Nordiska finalen i Super Smash Bros. Ultimate European Smash Ball Team Cup 2019. 

Lagen det stod mellan var Smash Noreg, DORIYAH Lariat Spike, Super Danne Bros, Skåne Squad, Krångliga Krabban, For Glory!!!, Team Popoff och Team VD. Bara ett lag kunde gå segrande ur striden och gå vidare till den europeiska finalen i Amsterdam 4-5 maj!

Allt sändes live från Tekniska museet i Stockholm, men även om du missade den sändningen kan du se reprisen här: https://www.youtube.com/watch?v=vXnDwf5H684

Obs, om du inte sett sändningen än och inte vill ha några spoilers inför den bör du sluta läsa här.

Kvalomgångar till den Nordiska finalen i Super Smash Bros. Ultimate har hållits i Danmark, Finland, Norge och Sverige. De åtta lag som kom till Tekniska museet bestod av oerhört skickliga spelare som tränat hårt under en lång tid för att göra upp.

Efter hårda sammandrabbningar så återstod fyra lag, Team VD, Smash Noreg, Super Danne Bros och Team Popoff. Två semifinaler senare stod norska Smash Noreg och finska Team Popoff kvar och redo att kämpa om mästartiteln!

Smash Noreg kämpade väl och försökte in i det sista, men Team Popoff tog snabbt kontrollen över spelet och tog tre raka segrar mot det norska laget.

Stort grattis till Team Popoff som nu är Nordiska mästare i European Smash Ball Team Cup 2019 och som får åka till Amsterdam den 4-5 maj för att kämpa om att bli Europeiska mästare och möjligheten att vara med i världsmästerskapet i Super Smash Bros. Ultimate i Los Angeles den 8 juni.

Tack till alla lag som ställde upp i de nordiska kvalen till European Smash Ball Team Cup 2019 och tack till den fantastiska publiken som kom och såg den Nordiska finalen på plats på Tekniska museet. Ett väldigt stort tack också till Tekniska museet!

Mer info om den europeiska finalen i Amsterdam och livesändningarna därifrån kommer längre fram.

Bilder från den nordiska finalen

  • Från vänster på bilden: "Mursu", "Lancelot" och "Solobattle" i det vinnande laget, Team Popoff!

Foto: Stephanie Lindgren