fbpx
nintendo logo

 

 

 

 

 

  • Nyheter
  • Upplev The Legend of Zelda: Breath of the Wild i VR med Nintendo Labo!

Upplev The Legend of Zelda: Breath of the Wild i VR med Nintendo Labo!

Nintendo Labo: VR Kit för Nintendo Switch är redan släppt och den 26 april blir The Legend of Zelda: Breath of the Wild kompatibelt med VR-glasögonen via en kostnadsfri uppdatering . Men hur fungerar det? Spelets tekniska chef Takuhiro Dohta har lite mer info om den här kommande möjligheten.

Över till är Dohta-san:

Hej jag är Takuhiro Dohta, teknisk chef för The Legend of Zelda: Breath of the Wild.

Nintendo Labo: VR Kit är ute nu och i detta kit finns Toy-Con VR-glasögonen. Vi har gjort det möjligt att använda dessa VR-glasögon i The Legend of Zelda: The Breath of the Wild.

När du väl har uppdaterat spelet är det lätt att använda denna funktion. Ha spelet igång och öppna menyskärmen, välj System och välj sedan Options. Sätt alternativet Toy-Con VR Goggles på ON och placera sedan din Nintendo Switch-konsol i VR-glasögonen och fäst båda Joy-Con-kontrollerna på sidorna. När du sen tittar med VR-glasögonen ser du Hyrules värld i VR!

CI News TheLegendOfZeldaBreathOfTheWild LaboCVR Menu enGB image950w

Kontrollerna och spelet i sig är som vanligt, men du kommer att få ett nytt perspektiv på Hyrule och när du tittar runt med VR-glasögonen kommer kameran att röra sig därefter.

Det är möjligt att stänga av eller slå på VR-perspektivet när som helst under ditt äventyr. Vi rekommenderar att du tittar med VR-glasögonen när det är något intressant att se, som en plats med fantastisk utsikt, en favoritkaraktär eller en favoritutrustning.

CI News TheLegendOfZeldaBreathOfTheWild LaboCVR Zelda 02 image950w

Tanken med uppdateringen är att lägga till en extra funktion i Hyrules värld för att ge spelare, även de som har spelat spelet mycket, en anledning att komma tillbaka och få ut ännu mer av spelet. Det är därför vi har utformat denna nya funktion så att den kan användas med din befintliga sparadata.

Idén för detta började när utvecklingsteamet för Nintendo Labo gav oss en demonstration av VR-glasögonen för första gången. Upplevelsen var en överraskning och jag började tänka att vi kanske skulle kunna göra något med den i The Legend of Zelda: Breath of the Wild. Först tänkte vi på många olika saker t.ex. platser som skulle vara trevliga att se i VR, fiender som skulle vara roliga att kämpa mot ... men i slutändan kom vårt utvecklingsteam fram till att vi, istället för att ändra spelet, borde låta dig spela det som det är med VR-glasögonen så att du själv kan välja vilka saker i spelet du vill se i VR.

CI News TheLegendOfZeldaBreathOfTheWild LaboCVR Zelda 01 image950w

Eftersom The Legend of Zelda: Breath of the Wild är ett tredjepersonspel, vilket betyder att du spelar medan du tittar på din karaktär på avstånd, blev det en utmaning att skapa en rolig VR-upplevelse utan att ändra på det som är kärnan i spelets design. I slutändan blev resultatet en VR-upplevelse som är lite annorlunda än de du hittar i Nintendo Labo: VR Kit, så vi hoppas förstås att du tar dig tiden att testa detta.

Om du inte är en fan av den rörelsekontrollerade kameran kan du stänga av den genom att justera inställningen Aim with motion controls som du hittar under Options. Även med den rörelsekontrollerade kameran avstängd hoppas jag att den här nya upplevelsen är tillräckligt intressant för att ge spelarna en anledning att prova VR-funktionen.

Ett av de viktigaste målen under utvecklingen av The Legend of Zelda: Breath of the Wild var att göra det till en ”multiplikativ spelupplevelse” där spelarna kunde hitta sina egna sätt att spela spelet på. Nintendo Switch i sig gör också att det roliga multipliceras eftersom du har friheten att spela var som helst och när som helst. Jag hoppas att vi, genom att skapa ännu ett nytt sätt att spela det på, lyckats få det roliga att multipliceras ännu mer!

Tack säger vi till Dohta-san.

VR-glasögonen ingår i Nintendo Labo: VR Kit och som en del av Starter Set + Blaster.