fbpx
nintendo logo

 

 

 

 

 

Castlevania: Lords of Shadow – Mirror of Fate

 • Ett helt nytt Castlevania-spel till Nintendo 3DS och den andra delen i Lords of Shadow-trilogin.

  Om du spelat Castlevania: Lords of Shadow vet du att det spelet skiljer sig en hel del från tidigare titlar i serien, framför allt vad gäller stridssystemet. Mirror of Fate är rent spelmässigt en blandning av det första Lords of Shadow och bärbara Castlevania-spel. Grafiken är helt i 3D, men oftast tar du dig fram på ett tvådimensionellt plan - precis som i Nintendo DS-spelen. Samtidigt som spelkontrollen är enkel och självklar är stora delar av stridssystemet hämtat från Castlevania: Lords of Shadow. Mirror of Fate lägger alltså inte stor fokus på att gå runt och samla erfarenhetspoäng och återbesöka områden du redan har utforskat stup i kvarten, men det är inte heller bara en ren actionslakt. Mängden erfarenhet du får beror till att börja med på hur du dräpte monstret - ju fler kombos du använder och ju bättre du spelar, desto mer erfarenhet får du. Erfarenheten i sin tur använder du för att skapa nya kombos i spelets utvecklade kombosystem. Det lönar sig alltså att spela snyggt och inte bara hetstrycka på actionknappen!

  Den andra delen i Lords of Shadow-trilogin

  Trots avsaknad av siffra i titeln är Castlevania: Lords of Shadow - Mirror of Fate den andra delen i Lords of Shadow-trilogin. Handlingen utspelar sig mer än 25 år efter originalet och fokuserar på Belmont-klanens relation till Dracula snarare än på Dracula själv. Som spelare får du kontrollera både Simon och Trevor Belmont samt Draculas "son" Alucard då de under olika eror gör upp med dina öden.

  Hämtar inspiration från Castlevania III: Dracula's Curse

  Ett av de bästa Castlevania-spel som någonsin gjorts har stått som modell för flera designval i Mirror of Fate. Dels kan du spela som flera olika karaktärer under äventyrets gång (var och en har sina egna, unika förmågor) och dels lägger det lagom fokus på utforskande. Det betyder att du har mer variation än när det bara är ren action från start till mål, samtidigt som du slipper några större mängder "backtracking", alltså då du återbesöker gamla områden av olika skäl.

  I gammal, god Castlevania-anda är det inte bara nattens varelser som ska dräpas, utan pussel ska lösas och fällor ska överlistas också. Mirror of Fate bjuder alltså på ren action, plattformshoppande, pusselproblem och äventyr då du måste hitta kraftfulla föremål som ger dig nya förmågor och låter dig utforska delar av slottet som tidigare var oåtkomliga.

  Bättre karta än i Nintendo DS-spelen

  Mirror of Fate visar precis som Nintendo DS-spelen en stor och tydlig karta på pekskärmen, men i Nintendo 3DS-spelet kan du göra dina egna anteckningar på den också! Om du exempelvis kommer fram till en plats i slottet där det inte går att avancera längre för tillfället plitar du ned var denna plats är på kartan. Senare när du låst upp fler förmågor kan du lätt återvända till rätt ställe utan att behöva leta. Du som irrade omkring i Castlevania-spelen till Nintendo DS och kanske dog på kuppen för att du inte hittade tillbaka förstår vad detta tillägg gör för skillnad!

  Enorma bossar? Självklart!

  Stora, respektingivande bossar är ett av Castlevania-seriens främsta kännetecken, och Mirror of Fate lever upp till förväntningarna. Grafiken är otroligt välgjord och får Nintendo DS-spelen att framstå som uråldriga reliker vid jämförelse! Du har både primära och sekundära vapen att ta till, och dessutom magier som skiljer mellan alla tre karaktärer.


Castlevania: Lords of Shadow – Mirror of Fate

Lanseringsdatum: 08 mars 2013
System: Nintendo 3DS
Genre: Action, Äventyr, Plattform
Spelare: 1 (lokalt)
Utgivare: Konami
Utvecklare: Konami
Distributör: Bergsala
Text:
Funktioner: Demo

OBS! Om spelet har stöd för 3D kan den effekten endast visas på spelkonsolerna Nintendo 3DS, Nintendo 3DS XL, New Nintendo 3DS och New Nintendo 3DS XL. På Nintendo 2DS kan du bara spela i 2D. På denna sida visas alla bilder och filmer från spelen i 2D.