fbpx
nintendo logo

 

 

 

 

 

New Super Mario Bros. 2

 • Det råder gyllene tider i svampriket när Mario får den stora jackpoten!

  New Super Mario Bros. 2 är det första, sidscrollande Mario-spelet till Nintendo 3DS! Det finns fler än 80 nivåer som kommer direkt från Nintendos prisbelönta mästerdesigners och har du spelat tidigare Mario-spel kommer du känna igen dig direkt. Mario brukar alltid vara i toppform, men den här gången förvandlas allt han rör vid till guld...

  Förutom att prinsessan Peach i sedvanlig ordning blivit kidnappad av Bowser har Mario den här gången ett helt annat mål också - att samla en miljon mynt! Så istället för att bara springa i mål på varje bana så snabbt som möjligt finns det nu andra mål att uppnå. En miljon mynt är ingenting du samlar på en kväll, men givetvis finns det mer eller mindre effektiva metoder för att håva in de gyllengula skönheterna. Det finns tre element med guldtema som du bör lära dig mer om:

  1. En ny power-up vid namn Gold Flower gör Mario till Gold Mario. Som Gold Mario kan vår runde hjälte skjuta gyllene eldbollar som, om de träffar, förvandlar både fiender och block till guldmynt!
  2. Snabba spelare kommer få tag i de eftertraktade guldblocken som Mario bär på huvudet och belönar honom med en konstant ström av mynt så länge han springer (stanna inte upp eller tveka!) och så länge blockens kraft räcker.
  3. Ser du en guldring ska du definitivt hoppa igenom den! När du gör det förvandlas alla fiender till guld, vilket gör det extra lönsamt att besegra dem. Dessutom släpper de mynt efter sig på helt unika sätt, och en del av utmaningen är att hoppa igenom guldringarna vid exakt rätt tillfälle för att sedan samla ihop maximalt antal mynt från de gyllene fienderna!

  Spela tillsammans med en vän genom hela äventyret

  För första gången i Super Mario-seriens bärbara historia kan du spela hela spelet tillsammans med en vän (och inte bara separata minispel)! Inte nog med att det alltid är roligare att spela tillsammans, alla mynt som samlas in går dessutom till båda spelarna - det finns alltså ingenting att förlora! Tänk på att båda spelare måste ha varsitt exemplar av New Super Mario Bros. 2 för att kunna spela med varandra.

  Lyft mot nya höjder och hemligheter

  En av Marios mest klassiska power-ups är tillbaka - Raccoon Mario från Super Mario Bros. 3! Som Raccoon Mario kan du flyga kortare sträckor, vifta till irriterande fiender med svansen och sväva genom luften. I New Super Mario Bros. kunde inte Mario flyga, men det kan han alltså göra nu!

  Helt nya Coin Rush Mode

  Har du räddat söta prinsessan Peach? Tycker du det kanske var för lätt och vill ha mer utmaning för pengarna? Prova nya Coin Rush Mode där du spelar igenom tre utvalda banor åt gången. Här gäller det precis som i det vanliga spelet att samla så många mynt du bara kan, men det finns en extra detalj att ta hänsyn till - du har bara en chans på dig! Skulle du bli för girig och missa är det bara att börja om på tre nya nivåer. Självklart kommer banornas struktur diktera din taktik, så du måste träna på och behärska alla banor till fullo!

  En rolig detalj i Coin Rush Mode är att dina rekord sparas och distribueras via StreetPass, så ta alltid med dig dina Nintendo 3DS när du går ut. Vem vet, helt plötsligt har du fått en rival i Coin Rush Mode!

  Följande banpaket för Coin Rush finns tillgängliga att köpa i spelets butik

  • #1 Gold Rush Pack (svårighetsgrad: 1/5)
  • #2 Coin Challenge Pack A (svårighetsgrad: 3/5)
  • #3 Nerve-Wrack Pack (svårighetsgrad: 5/5)
  • Three-Pack Set (#1, #2, #3)
  • #4 Gold Mushroom Pack (svårighetsgrad: 2/5)
  • #5 Coin Challenge Pack B (svårighetsgrad: 3/5)
  • Two-Pack Set (#4, #5)
  • #6 Gold Classics Pack (gratis fram till och med den 31 januari 2013)
  • #7 Coin Challenge Pack C (svårighetsgrad: 3/5)
  • #8 Platform Panic Pack (svårighetsgrad: 4/5)
  • Two-Pack Set (#7, #8)
  • #9 Mystery Adventure Pack (svårighetsgrad: 3/5)
  • #10 Impossible Pack (svårighetsgrad: VARNING!)
  • Two-Pack Set (#9, #10)

  Samtliga banpaket förutom #6 Gold Classics Pack kostar pengar att ladda ned.


New Super Mario Bros. 2

Lanseringsdatum: 17 augusti 2012
System: Nintendo 3DS
Genre: Äventyr, Plattform
Spelare: 1-2 (lokalt)
Flerspelarlägen: Samtidigt
Åldersmärkning:
Utgivare: Nintendo
Utvecklare: Nintendo
Distributör: Bergsala
Text:
Funktioner: StreetPass, SpotPass, DLC, Local Play

OBS! Om spelet har stöd för 3D kan den effekten endast visas på spelkonsolerna Nintendo 3DS, Nintendo 3DS XL, New Nintendo 3DS och New Nintendo 3DS XL. På Nintendo 2DS kan du bara spela i 2D. På denna sida visas alla bilder och filmer från spelen i 2D.