fbpx
nintendo logo

 

 

 

 

 

One Piece Unlimited Cruise SP

 • En av de populäraste mangorna någonsin blir Nintendo 3DS-spel! Följ med kapten Monkey D. Luffy och Stråhattspiraterna på ett äventyr du aldrig kommer glömma!

  En cool liten figurin föreställandes Portgas D. Ace (Luffys bror) ingår när du köper One Piece Unlimited Cruise SP! Klicka på bilden till vänster så ser du en skymt av den...

  OBS! Figurinen ingår bara med den första upplagan av spelet! Bergsala kan inte svara på när den är slutsåld i butikerna.

  Vad är One Piece?

  Stråhattspiraternas kapten, den alltid like optimistiske och matglade Monkey D. Luffy, ger sig av tillsammans med sin besättning för att hitta den största piratskatt som någonsin gömts undan! Innan sin avrättning berättade den forne piratkungen Gol D. Roger att vem som helst kunde hämta hans enorma skatt, men att de som ville åt den var tvungna att själva hitta den.

  Det är upptakten till en helt fantastisk historia som har fängslat miljontals läsare världen över. One Piece startade ursprungligen som en manga (tecknade serier) men efter ett tag började en anime (tecknade tv-serier) sändas också. Både mangan och animen fortlöper än idag, och mangan översätts kontinuerligt till svenska.

  Det som framför allt har gjort One Piece så populär (i hemlandet Japan klassas den som den populäraste mangan någonsin) är skaparen Eiichiro Odas otroliga karaktärer som trotsar alla förbestämda definitioner och tar ut svängarna på ett sätt som de flesta västerländska serier bara kan drömma om!

  I One Piece-världen finns något som kallas för djävulsfrukter. Dessa frukter ger den som äter dem helt otroliga krafter till ett pris... han eller hon kan inte längre simma, utan sjunker som en sten i vatten - en mycket ovälkommen egenskap om man är pirat på de öppna haven! Krafterna som erhålls kan vara precis vad som helst. Monkey D. Luffy har fått gummikrafter som gör att hela hans kropp kan töjas på fler sätt än du kan föreställa dig, och den självutnämnde guden Enel har total kontroll över elektricitet, inklusive åska. Dessa krafter utgör förstås en stor del av One Piece Unlimited Cruise SP!

  Ett stort äventyr

  One Piece Unlimited Cruise SP är inget kortlivat fightingspel vars hållbarhet går ut när du sett alla häftiga specialattacker. Här snackar vi STORT äventyr som, om du vill hitta allt, håller dig sysselsatt i många långa timmar!

  Spelflödet kan sammanfattas så här - du utforskar olika öar och besegrar bossar som känns igen från mangan och animen. Utforskandet består dels av föremålssamlande men också en stor portion action mot fienderna (som vanligtvis kommer från marinen som är på jakt efter alla pirater). Föremålen varierar sig från nektar som du hittar bland blommor till olika sorters mineraler du får när du hackar sönder stenar. Det går även att fiska och fånga insekter med håv. Du har nästan inga föremål från början utan måste låta din besättning bygga dessa (och då behövs råvaror som måste samlas).

  Japanska originalröster

  Ett sådant här spel är inte komplett utan de japanska originalrösterna! Lyckligtvis är de intakta även i denna europeiska version av One Piece Unlimited Cruise SP, men självklart är all text översatt till engelska. Gomu gomu... BAZOOOOKAAA!!!

  Karaktärerna

  Förutom kapten Monkey D. Luffy finns åtta av hans "nakamas" (besättning) tillgängliga som spelbara karaktärer. Självklart har de alla sina egna specialiteter som de vet att utnyttja i strid, lögnhalsen Usopp är till exempel bra på att attackera fiender på distans med sin slangbella, men inte lika het i närstrid. Den aspirerande svärdsmästaren Zoro å andra sidan är fruktansvärt stark i närkamp men lite långsammare än de övriga medlemmarna av Stråhattspiraterna.

  Förutom Monkey D. Luffy, Usopp och Zoro finns den kärlekskranke Sanji, sexiga Nami, söte Chopper, musikern Brook, mekanikern Franky och inte minst den mystiska och vackra Nico Robin som spelbara karaktärer.

  Du kan växla mellan alla nio när som helst under spelets gång!

  Striderna

  Ett actionäventyr är inte komplett utan roliga strider! One Piece Unlimited Cruise SP använder sig av ett speciellt system där det lönar sig att variera attackerna (och då blir ju faktiskt spelet roligare också). I början har du ganska få sätt att spöa upp fienden på, men allt eftersom låser du upp fler och fler attacker, och kan dessutom levla upp de du redan har!

  En annan intressant detalj är att du ser en rad attacker till höger i bild. Utför du alla dessa blir den sista attacken i ordningen superstark och kan utnyttjas mot horder av tuffa fiender! Som sagt, ju mer du varierar attackerna, desto bättre kommer det att gå.

  Nytt material

  Även om du redan har spelat One Piece Unlimited Cruise 1: The Treasure Beneath the Waves till Wii finns det nyheter i det här Nintendo 3DS-spelet. Det finns både nya karaktärer och ett nytt spelsätt som heter Marineford Mode där du får besöka en mängd kända platser från serien!


One Piece Unlimited Cruise SP

Lanseringsdatum: 10 februari 2012
System: Nintendo 3DS
Genre: Action, Äventyr
Spelare: 1 (lokalt)
Åldersmärkning:
Utgivare: BANDAI NAMCO Entertainment
Utvecklare: Ganbarion
Distributör: Bergsala
Text:

OBS! Om spelet har stöd för 3D kan den effekten endast visas på spelkonsolerna Nintendo 3DS, Nintendo 3DS XL, New Nintendo 3DS och New Nintendo 3DS XL. På Nintendo 2DS kan du bara spela i 2D. På denna sida visas alla bilder och filmer från spelen i 2D.