fbpx
nintendo logo

 

 

 

 

 

Paper Mario: Sticker Star

 • I det här spelet är Mario, hans fiender och miljöerna tunna som papper!

  Paper Mario: Sticker Star är inte som andra Mario-spel, varken till utseendet eller innehållet. Miljöerna ser ut att vara vikta av papper, och Mario och hans fiender påminner om figurer utklippta ur pappersark! Det här gör att 3D-effekten kommer till sin fulla rätt, då det nu syns tydlig skillnad mellan varje "lager" papper.

  Innehållsmässigt skiljer sig Paper Mario: Sticker Star väsentligt från andra Mario-spel som SUPER MARIO 3D LAND och New Super Mario Bros. 2. Visserligen kan du fortfarande hoppa på fiender i det här spelet, men när du gör det dras du in i en särskild stridsscen. Här kan du inte kontrollera Mario fritt, utan turas om med fienden att attackera. Dina attackval görs med hjälp av kommandon (till exempel hoppa eller slå till med hammare), men till skillnad från många andra rollspel krävs det god tajming och fingerfärdighetsförmåga i de här striderna. Väljer du till exempel att hoppa på en fiende ska du tajma ditt hopp med ett knapptryck, och ju fler lyckade hopp du utför i rad, desto svårare blir det att tajma.

  Som du förstår är Paper Mario: Sticker Star inte lika actionfyllt som vanliga Mario-spel. Det här handlar mer om att utforksa en stor värld, prata med alla du ser för att få ledtrådar och samla dekaler och andra föremål för att kunna ta dig vidare i spelet. Det ska också tilläggas att du behöver goda engelskkunskaper för att spela Paper Mario: Sticker Star, då det finns spaltkilometer av dialoger att njuta av!

  Handlingen

  Den årliga dekalfestivalen i Decalburg ska precis gå av stapeln då den alltid lika jobbiga Bowser lyckas få dekalkometen (som kan uppfylla önskningar) att explodera! På grund av explosionen sprids sex stycken kungliga dekaler för vinden, och gissa vem som måste hitta dem? För att återfå dessa mystiska, magiska dekaler, som nu sitter fast på Bowser och hans hantlangare, ger sig Mario ut på äventyr med Kersti - en dekalfé - och besöker prärier, öknar, skogar, snöiga berg och vulkaner runt om i världen. Kan han dessutom hitta bitarna till den söndersprängda kometen?

  Samla på dig dekaler, annars sitter du snart i klistret!

  Dekalerna spelar en central roll i Paper Mario: Sticker Star. Utan dekaler kan du inte använda några attacker i striderna, en detalj som skiljer det här från alla tidigare Paper Mario-spel. Dessutom finns det inga erfarenhetspoäng alls i spelet, vilket gör att Paper Mario: Sticker Star inte bara skiljer sig från sina föregångare, utan även från de flesta andra rollspel!

  Med Battle Stickers ("dekal" heter "sticker" på engelska) kan du använda attacker som hopp, hammare och POW-block. Thing Stickers å andra sidan kan Mario skapa av mystiska 3D-objekt som i striderna förvandlas till kraftfulla och ofta humoristiska attacker! Vad sägs till exempel om en getdekal som i strid dyker upp som ett enormt gethuvud och börjar tugga i sig pappersfienderna?

  Även om erfarenhetspoängen är borta så finns mynten kvar i allra högsta grad! Alla som har spelat något Mario-spel vet att det alltid lönar sig att samla mynt, och här kan de bland annat spenderas på Battle Spinner som liknar en enarmad bandit på så sätt att du ska försöka rada upp tre ikoner för speciella bonusar och möjligheten att använda tre dekaler i en och samma omgång!

  Dekalfén Kersti

  Med Kerstis krafter kan Mario förvandla hela miljön till ett enda platt papper och sedan klistra fast dekaler som får en rad intressanta effekter när pappersvärlden är tillbaka i tre dimensioner. Har du exempelvis hittat en brodekal kan du klistra den över en flod så kommer du till andra sidan och kan fortsätta äventyret!

  Dekalerna finns gömda överallt...

  Samla dekaler genom att dra av dem från omgivningen, köp dem i affärer eller gör dina egna och spara dem i anteckningsblocket så du kan använda dem senare. De flesta dekaler sitter helt synliga i miljöerna och väntar bara på att Mario ska plocka åt sig dem, men det finns även lurigare varianter som finns gömda på de lömskaste av platser...

  Det är lätt att fastna för Paper Mario: Sticker Star. Seriens välkända humor finns på plats (det är inte bara bra, utan även roligt att prata med alla du ser) för att hålla stämningen på topp genom hela det enorma äventyret. Det här är inget spel du klarar på en kväll, och ska du hitta och se allting spelet har att erbjuda får du räkna med många långa, och framför allt roliga timmar med din Nintendo 3DS!


Paper Mario: Sticker Star

Lanseringsdatum: 07 december 2012
System: Nintendo 3DS
Genre: Äventyr, Rollspel, Pussel
Spelare: 1 (lokalt)
Åldersmärkning:
Utgivare: Nintendo
Utvecklare: Nintendo
Distributör: Bergsala
Text:

OBS! Om spelet har stöd för 3D kan den effekten endast visas på spelkonsolerna Nintendo 3DS, Nintendo 3DS XL, New Nintendo 3DS och New Nintendo 3DS XL. På Nintendo 2DS kan du bara spela i 2D. På denna sida visas alla bilder och filmer från spelen i 2D.