fbpx
nintendo logo

 

 

 

 

 

Professor Layton and the Azran Legacy

 • Res jorden runt med professor Layton i seriens allra sista del!

  När minnena av Monte d'Or bleknar i det förflutna (Professor Layton and the Miracle Mask) får professor Layton ett brev från den liksinnade professor Desmond Sycamore. Sycamore hävdar att han upptäckt en "levande mumie" (en flicka infrusen i is) och tycker att Layton bör se den med egna ögon. Layton ger sig därefter av mot staden Froenborg med sina kompanjoner Luke och Emmy...

  Den levande mumien verkar härstamma från den uråldriga Azran-civilisationen. Våra lyckas befria flickan ur isen, men innan de lyckas få reda på mer dyker en organisation kallad Targent upp och tar med sig flickan. Nu är det upp till Professor Layton att hitta flickan igen och lösa gåtan med Azran-civilisationen innan Targent lyckas med det.

  Detta är det sista och avslutande spelet i Professor Layton-serien. Det tar sin början där spelet Professor Layton and the Miracle Mask slutade. Om du spelat alla de tidigare spelen vet du vilket fantastiskt äventyr som väntar. Har du inte spelat andra Professor Layton-spel är det hög tid att upptäcka den unika kombinationen av hjärngympa och berättelsekonst i världsklass. Räkna också med fler spännande avslöjanden om både Professor Laytons förflutna och framtida händelser.

  Pusslen för handlingen vidare

  Du kommer spendera mest tid med alla pussel som utgör en central del av spelet. Men det här är inget pusselspel där du löser samma typ av pussel om och om igen fast med högre svårighetsgrad - Professor Layton and Azran Legacy erbjuder fler än 500 olika pussel (varav 150 hör till handlingen) som testar allt från logik till matematik.

  När du löser ett pussel (förutom de nedladdningsbara) får du något som kallas Picarats som belöning, och mängden Picarats varierar beroende på hur snabbt och effektivt du löste pusslet. Om du exempelvis chansar på en lösning och har fel blir det färre Picarats - och färre gömda belöningar eftersom Picarats används för att förtjäna sådana!

  Många av gåtorna och pusslen är helt integrerade i handlingen, vilket betyder att det aktuella pusslets tema på något sätt passar in i berättelsen. Professor Layton and the Azran Legacy är inget spel för actionslaktaren, utan snarare en titel för dig vill krypa ned under en mysig filt i favoritfåtöljen när mörkret utanför tränger sig på i allt raskare takt och den isande kylan gör sig påmind på andra sidan fönstret.

  Använd förstoringsglaset så att du inte missar något

  När du utforskar miljöerna (som är mer varierande än någonsin) i Professor Layton and the Azran Legacy kommer du ibland hitta så kallade hint coins (tipsmynt) som ger dig värdefulla ledtrådar i gåtorna - så du slipper riskera ett felaktigt svar! Använd förstoringsglaset och var uppmärksam på när det blir orange - då kan du hitta ett tipsmynt!

  Pekskärmen passar perfekt

  I många pussel gäller det att hålla flera bollar i luften samtidigt, och då passar det bra med penna och papper till hands… men ännu bättre med en stylus och en pekskärm! Du kan anteckna och klottra bäst du vill på pekskärmen medan pusslet syns på den övre skärmen. Det går även att dra ned ett nytt lager över pekskärmen och anteckna på det om pusslet utnyttjar båda skärmarna - smidigt!

  Om du har Professor Layton and the Miracle Mask...

  ... så kan du använda ett speciellt lösenord från det spelet i Professor Layton and Azran Legacy för att låsa upp ännu mer innehåll! Vad för innehåll undrar du givetvis… det är hemligt!

  Arvet

  Detta äventyr avslutar den berättelse som påbörjades i spelet Professor Layton and the Spectre's Call. Det tar till och med upp en del saker som nämndes i Professor Layton and the Curious Village, det allra första spelet i Professor Layton-serien.

  Minispel

  Förutom alla nya pussel och gåtor kommer det också finnas några nya mini-spel i Professor Layton and the Azran Legacy.

  Dress Up

  I Dress Up spelar du en stylist till ett antal färgstarka personligheter som du mött under dina äventyr. Här gäller det att skapa en perfekt outfit för varje karaktär.

  Nut Roller

  Nut Roller går ut på att styra en ekorre som vill skapa ett stort förråd av valnötter. Hjälp ekorren att ta sina valnötter genom en bana fylld med olika hinder.

  Blooms & Shrooms

  Här får du hjälpa till med att sköta en blomstertrådgård. Placera olika blommor på rätt ställe, men se upp för giftsvamparna.

  Första Professor Layton-spelet som utnyttjar StreetPass

  Nytt i detta Professor Layton-spel är också ett spelläge kallat Treasure Hunt mode, som gör att du kan dela ut utmaningar till andra spelare via StreetPass. Under ditt äventyr kommer du att kunna samla 100 objekt som du sen kan utmana andra spelare att hitta. Lyckas spelare klara dessa utmaningar finns det priser i form av 3D-objekt, bland annat saker som du kan dekorera ditt luftskepp med.


Professor Layton and the Azran Legacy

Lanseringsdatum: 08 november 2013
System: Nintendo 3DS
Genre: Äventyr, Pussel
Spelare: 1 (lokalt)
Åldersmärkning:
Utgivare: Nintendo
Utvecklare: LEVEL-5
Distributör: Bergsala
Text:
Funktioner: Internet, StreetPass, SpotPass

OBS! Om spelet har stöd för 3D kan den effekten endast visas på spelkonsolerna Nintendo 3DS, Nintendo 3DS XL, New Nintendo 3DS och New Nintendo 3DS XL. På Nintendo 2DS kan du bara spela i 2D. På denna sida visas alla bilder och filmer från spelen i 2D.