fbpx
nintendo logo

 

 

 

 

 

 • Spel
 • Nintendo 3DS
 • Puzzle & Dragons Z + Puzzle & Dragons: Super Mario Bros. Edition

Puzzle & Dragons Z + Puzzle & Dragons: Super Mario Bros. Edition

 • Puzzle & Dragons är en mysig blandning av pusselspel och rollspel. Samtidigt är det två spel i ett. Dels Puzzle & Dragons Z där du spelar en draktämjare och dels Puzzle & Dragons: Super Mario Bros. Edition där du spelar med Mario och hans vänner. I båda spelen ska du besegra och tämja fiender av olika slag.

  Puzzle & Dragons Z utspelar sig i riket Dracomacia, där du är den nye draktämjaren. Ditt yrke är sällsynt för du är en av de få som kan kontrollera monster med hjälp av så kallad klotenergi. När en ondskefull organisation vid namn Paradox hotar världen så blir det ditt uppdrag att bekämpa dem och rädda världen!

  För att kunna besegra alla fiender och monster du möter på äventyret behöver du behärska olika energier som representeras av små klot i olika färger och med olika symboler. Det finns fem olika typer av energiklot att attackera med: Eld, Träd, Vatten, Mörker och Ljus. Viktigt att komma ihåg är att Eld alltid slår hårt mot Träd, Träd slår hårt mot Vatten, Vatten slår hårt mot Eld medan däremot Mörker och Ljus tar ut varandra. Det finns också en typ av energiklot som ger dig livskraft tillbaka samt energiklot som kan öka skadan på fienden rejält. Försök tänka så strategiskt som möjligt och försök få så många olika kombinationer som möjligt för att vinna över de fiender du möter. Speciellt bossarna i spelet kan vara kluriga så det gäller att du behärskar alla former av energiklot.

  Det finns fler än 200 olika sorters fiender att rekrytera, inklusive drakar, riddare och till och med demoner. De har alla olika förmågor. Vissa är duktiga på att återhämta sig snabbt, medan andra är bättre på attackera effektivt. Ju fler strider dina rekryter deltar i desto mer efarenhetspoäng får de så låt dem strida mycket så gör du dem kraftfullare.

  I Puzzle & Dragons: Super Mario Bros. Edition spelar du med våra hjältar från Mushroom Kingdom. Uppdraget är att rädda prinsessan Peach och besegra ärkefienden Bowser. Det finns också åtta världar att ta sig igenom på klassisk Super Mario-vis.

  Räkna med att du kommer träffa bekanta ansikten som Toad, Yoshi med flera. Samla på mynt och föremål och nya rekryter. Du kommer upptäcka att det finns väldigt mycket att göra i det här spelet och att det finns många spännande utmaningar.

  Båda spelversionerna låter dig byta så kallade Tamer Card (Puzzle & Dragons Z) och Player Card (Puzzle & Dragons: Super Mario Bros. Edition) med andra spelare via StreetPass eller trådlösa, lokala nätverk. Dessa kort låter dig använda andra spelares lagledare som "Helper" i ditt spel. Puzzle & Dragons Z har också en hel del extramaterial i form av nedladdningsbara reliker till banor där sällsynta monster finns.


Puzzle & Dragons Z + Puzzle & Dragons: Super Mario Bros. Edition

Lanseringsdatum: 08 maj 2015
System: Nintendo 3DS
Genre: Rollspel, Pussel
Spelare: 1 (lokalt)
Åldersmärkning:
Utgivare: Nintendo
Utvecklare: GungHo Online Entertainment
Distributör: Bergsala
Text:
Funktioner: Demo, StreetPass, DLC

OBS! Om spelet har stöd för 3D kan den effekten endast visas på spelkonsolerna Nintendo 3DS, Nintendo 3DS XL, New Nintendo 3DS och New Nintendo 3DS XL. På Nintendo 2DS kan du bara spela i 2D. På denna sida visas alla bilder och filmer från spelen i 2D.