fbpx
nintendo logo

 

 

 

 

 

Resident Evil Revelations

 • Ett helt nytt Resident Evil-spel i huvudserien! Upplev samma skräck och krypande spänning som i de första Resident Evil-spelen!

  Du kanske tror att det här bara är en sidotitel eftersom spelet inte heter Resident Evil 6. Fel! Resident Evil Revelations är en riktig del i huvudserien precis som Resident Evil Code: Veronica var. Handlingen utspelar sig mellan Resident Evil 4 och Resident Evil 5, och avslöjar helt nya saker som inget annat spel i serien tagit upp tidigare! Du följer Chris Redfield och Jill Valentine (de mest klassiska Resident Evil-karaktärerna) samt deras partners Parker Luciani (Jill) och Jessica Sherawat (Chris).

  Jill och Parker är ute på djupt vatten på ett ödelagt jättefartyg, medan Chris och Jessica försöker ta sig fram över snötäckta berg. På klassiskt Resident Evil-manér kommer du fundera på vem du egentligen kan lita på...

  Större än Resident Evil 4 - inga kompromisser trots bärbart format

  Har Capcom tvingats skära ned på grafik, story och filmsekvenser för att anpassa Resident Evil Revelations till bärbart format? Glöm det! Visserligen går det förstås inte att spela på en 50" tv, men å andra sidan får du äkta 3D-grafik utan speciella glasögon som ger en makalös inlevelse i de skräckfyllda korridorerna. Ta på dig ett par hörlurar så kan vi garantera att du kommer kunna leva dig in i spelet på ett sätt som tidigare varit helt okänt för bärbara spelkonsoler.

  Resident Evil Revelations är 4GB stort (Resident Evil 4 låg på två Nintendo GameCube-skivor som var 1,5GB stora styck) och levererar samma storlek, samma grafik och samma story som du kan förvänta dig av ett Resident Evil-spel på en stationär konsol. Kontrollen lämnar inget att önska, då det finns flera olika konfigurationer att välja mellan, och pekskärmen ersätter flera knappar. Saknar du ändå en riktig handkontroll är tillbehöret Nintendo 3DS Circle Pad Pro för dig. Denna tillsats ger dig en extra, analog styrplatta samt ett skönare grepp och två extra axelknappar. Du behöver inte Nintendo 3DS Circle Pad Pro för att spela Resident Evil Revelations, men det är valbart för dig som vill.

  En återgång till Survival Horror

  Den största skillnaden mellan Resident Evil Revelations och Resident Evil 5 är att Nintendo 3DS-spelet letar sig tillbaka till seriens rötter. Det innebär att det finns färre fiender och mindre ammunition, samt att miljöerna är fulla av trånga korridorer utan möjlighet till flykt eller reträtt. Det är helt enkelt mindre action och mer äventyr.

  I Resident Evil Revelations innebär varje ny fiende en kamp på liv och död. Det är inte som i fyran och femman där du kunde plocka fram hagelbrakaren och skjuta tills du fick kramp i fingrarna! Här gäller det att planera var du går, vilka korridorer som är säkra och vilka fiender som är värda att dödas. Ammunitionen är sparsmakat utplacerad och slösar du i onödan kan du räkna med rejäla problem längre fram i spelet.

  Miljöerna

  Större delen av Resident Evil Revelations utspelar sig på ett enormt fartyg som till en början verkar helt övergivet. Efter en stunds utforskande i rollen som Jill framgår det dock ganska snart att faror och ond, bråd död lurar bakom varje hörn på hela skeppet. Jill har hjälp i form av sin partner Parker (som för övrigt ser ut som "uppföljaren" till Barry från det första Resident Evil-spelet) och tillsammans letar de efter överlevande. Resident Evil™ Revelations är inget spel för dig som är lättskrämd, och skulle du ändå våga stoppa in spelkortet i din Nintendo 3DS rekommenderar vi att du har ett par extra underkläder nära till hands... bara för säkerhets skull alltså!

  För första gången någonsin i ett Resident Evil-spel kan du dyka under vatten. Den begränsade rörelsefriheten gör förstås att du känner dig ännu mer utsatt, och fienderna under ytan är inte ett dugg trevligare än dem ovanför - tvärtom! Eftersom skeppet Jill är på har sett sina bättre dagar kan du räkna med ett riktigt blött äventyr!

  RAID Mode

  Separat från huvudspelet finns RAID Mode som påminner om det populära spelsättet Mercenaries i de nyare Resident Evil-spelen. Här ska du skjuta en aldrig sinande ström av fiender för att stiga i level och få poäng. Allt eftersom du spelar låser du upp fler uppdrag och vapendelar, och dessutom hittar du fler spelbara karaktärer i RAID Mode än i huvudäventyret!

  RAID Mode och huvudäventyret är som dag och natt. Huvudäventyret är långsamt, skräckfyllt och kräver att du planerar dina skott, medan RAID Mode är actionfyllt och går ut på att skjuta så mycket som möjligt. RAID Mode tillåter två spelare att samarbeta, antingen lokalt eller online.

  Välj mellan första- och tredjepersonsperspektiv

  När du först ser spelet påminner det till ytan väldigt mycket om Resident Evil 4. Det beror inte bara på att Resident Evil Revelations är ett av de snyggaste Nintendo 3DS-spelet som finns, utan även på att du ser händelseförloppet från samma "över axeln"-perspektiv som i femman. När du tar fram vapnet och ska skjuta får du välja om du vill göra det i förstapersons- eller tredjepersonsperspektiv.

  Den separata pekskärmen

  Det som är så skönt med Nintendo 3DS är att 3D-skärmen är helt fri från dina fingrar eller stylusen, dessa huserar istället några centimeter söderut på den separata pekskärmen. Pekskärmen å sin sida ger plats åt din utrustning såsom vapen och föremål vilka du snabbt kan välja med ett enkelt klick utan att behöva uppsöka en pausmeny som stör flytet i spelet.

  Genesis Scanner

  Med detta föremål kan du scanna fienderna för att ta reda på deras svagheter, men det går också att leta efter gömda föremål. Det senare är särskilt användbart i dimmiga rum där sikten är dålig. Förutom scanning har förstås pusslen en viktig del i spelet. Dessa löses ofta med hjälp av pekskärmen och ger spelet ett ruskigt bra tempo då det blandar smygande skräck och action med lugn pussellösning.

  StreetPass

  StreetPass Hits i Resident Evil Revelations kan ge dig nya föremål huvudäventyret samt nya fiender och uppdrag i RAID Mode.


Resident Evil Revelations

Lanseringsdatum: 28 mars 2013
System: Nintendo 3DS
Genre: Action
Spelare: 1-2 (lokalt)
Flerspelarlägen: Samtidigt
Utgivare: Capcom
Utvecklare: Capcom
Distributör: Bergsala
Text:
Funktioner: Internet, Demo, StreetPass

OBS! Om spelet har stöd för 3D kan den effekten endast visas på spelkonsolerna Nintendo 3DS, Nintendo 3DS XL, New Nintendo 3DS och New Nintendo 3DS XL. På Nintendo 2DS kan du bara spela i 2D. På denna sida visas alla bilder och filmer från spelen i 2D.